A 2022-es világbajnokság kedvencei – Összegző leírás

Magyarország

Legális fogadóirodák Magyarországon

Rugalmasság, kényelem

Frissítve:

Cikkünkből megtudhatod, hogy kik jelenleg a 2022-es világbajnokság kedvencei, és mik az esélyek a favoritokra. Továbbá olvashatsz a top csapatok állapotáról, és arról, hogy milyen tippek léteznek a fogadás menetére, akár tapasztalt fogadók számára is hasznos lehet. Sok fogadás létezik az esélytelenebbek helyzetére is, így azokról is szó fog esni.

No Operators Found

Az idén, 2022-ben megrendezett labdarúgó-világbajnokság immár a 22. világbajnokság, melyet Katar rendez november 21. valamint december 18. között. Ez a dátum a szeszélyes helyi időjárás miatt lett eldöntve. Az ebben az évben megrendezett labdarúgó-világbajnokságot először tartják arab országban. Ezenkívül általános tudnivaló, hogy a FIFA szabályait fogják alkalmazni, hiszen a vb a selejtezőkkel együtt FIFA-rendezvénynek minősül.

Az interneten már számos nagyszerű cikk megjelent a következő világbajnokságról, a Bónuszkód legújabb cikkje is nagyszerű részletekkel szolgál. Nem csoda, hogy mindenki találgat, hogy kik lesznek a kedvenc válogatott csapatok, hiszen már a fogadók is hatalmas futball lázban égnek. A fogadásokról a bet365, bwin, és az Unibet is megosztott már részleteket, és fontos információkat.

A rendezvény megszerzésének helyszínére összesen 9-en nyújtották be pályázatukat 2010-ben. A 2022-es bajnokságra az Egyesült Államok, Koreai Köztársaság, Ausztrália, Japán, és Katar Adta be pályázatát. Az egyik követelmény az volt, hogy legalább 12 stadionnal rendelkeznie kell az adott országnak.

Összegző Világbajnokság Kedvencei

Ezenkívül a szálláshelyeket, edzőközpontokat, egészségügyi és biztonsági megvalósításokat, pénzügyi terveket is részletezni kellett a pályázat során. A világbajnokságra tervezett stadionok látványtervét 2010-ben mutatták be, melyre 7 új stadiont építtetett Katar.

Katar a mérkőzések helyszíneiként 8 helyszínt jelölt meg:

Stadion neveStadion neve
LoszaílLoszaíli Nemzeti Stadion
DohaHalífa Nemzetközi Stadion
al-HorAl Bayt Stadion
al-VakraAl-Janoub Stadion
DohaEducation City Stadion
Doha974 Stadion
al-RajjánAhmad bin Ali Stadion
Dohaal-Thumama Stadion

Esélyes csapatok, és a 2022-es világbajnokság kedvencei

A világbajnokság interkontinentális pótselejtezőjében Új-Zéland játszott Costa-Rica ellen, ahol Costa Rica győzött 1-0-ra, amivel megszerezték 32., egyben utolsó válogatottként a

részvételi jogot. A selejtezőben összesen 46 ázsiai válogatott vett részt, Afrikából 54, Dél-Amerikából 10, Európából pedig 55 válogatott vett részt a selejtezőn. A 2022-es világbajnokságon 32 csapat vesz részt. Mivel Katar házigazdaként fog megjelenni, az ország kvalifikációja automatikus, a többi 31 csapatnak pedig kvalifikálnia kell magát. Ázsia, Afrika, és Dél-Amerika négy vagy öt csapatot indít, Óceánia pedig nulla vagy egy hellyel rendelkezik. Európa rendelkezik a legtöbb induló csapattal, ők 13 csapattal indulnak a top futball világbajnoki címért.

Habár az interneten már számtalan esélylatolgatás kering, statisztikákat tekintve nem nehéz kitalálni, hogy kik az esélyesek a döntőbejutásra. A csapatok felépítése, valamint elemzések alapján Németország, Brazília, Franciaország, Spanyolország, Anglia, valamint Argentína az esélyesek. Tapasztalt fogadók szerint ahhoz, hogy egy tipp sikeres legyen, vagy legalább egy fogadás bejöjjön, akkor már időben el kell kezdeni összeállítani a fogadásaikat.

Kimutatások szerint a legtöbb ember azt a csapatot tekinti győztesnek, akinek szurkolnak, és akit szeretnek. Emellett nagy eséllyel mindenki annak az országnak szurkol, amelyben él, vagy ameny ország közel áll a szívéhez. Ez alapján pedig könnyebb megítélni, hogy kik a Katar által rendezett 2022-es világbajnokság kedvencei, hiszen azok számítanak annak, amely országot/csapatot a legtöbben követik, kedvelik.

Az egyik statisztika szerint a 2022-es világkupán Franciaországnak van a legnagyobb esélye a top győzelemre, Costa Rica-nak, Szaúd-Arábiának illetve Cameroon-nak pedig semmi esélye a nyerésre.

Az alábbi táblázatban megtekintheted, hogy egy mesterséges intelligencia által készített statisztika szerint az országoknak hány százalék esélyük van győzni:

Országok
10% fölöttFranciaország, Brazília, Spanyolország
10 – 1% közöttAnglia, Belgium, Hollandia, Németország, Argentína, Portugália, Horvátország, Dánia, Uruguay, Mexikó, Svájc
1% alattLengyelország, Irán, Japán, USA, Wales, Katar, Koreai Köztársaság, Szerbia, Szenegál, Ecuador, Ausztrália, Ghana, Tunézia, Marokkó, Kanada, Cameroon, Saúd-Arábia, Costa Rica

A világkupa menetrendje és felépítése

A csoportkörök sorsolását 2022. Április 1-jén tartották Dohában, még mielőtt a selejtezők befejeződtek volna. A 32 csapatot 4 kalapban sorsolták ki. Az első kalapba Katar, valamint a hét legjobb csapat került, a második és harmadik kalapba a következő 8-8 csapatot tették.

Ezenkívül a negyedik kalapba került a világranglista szerinti öt legalacsonyabb ranggal rendelkező csapat, illetve az európai és két interkontinentális pótselejtező győztese. Azonos együttműködéssel rendelkező csapat nem kerülhet egy csoportba, kivéve az UEFA tagországait.

Amellett, hogy az összes szövetségből számos híres és kevésbé híres videóbíró meg fog jelenni, a játékvezetők valamint asszisztens játékvezetőkből is kerültek ki régebbi, de újabb, top nevek is. Ők fogják ellenőrizni, hogy az országok szabályosan küzdjenek meg a világbajnok elnevezésért.

A világbajnokság csoportkörében minden nap 4 mérkőzést játszanak le a versenyzők, amely 12 napon át fog tartani. Minden csoport első két győztese jut a nyolcaddöntőbe, majd a fináléra december 18-án kerül sor. Nyolc csoportot neveztek meg a szervezők, melyek Katar öt városának nyolc stadionjában lesznek megtartva.

A 2022-es világbajnokság menetrendje, időpontok

A csoport

DátumOrszágok
November 21.Katar-Ecuador

 

Szenegál-Hollandia

November 25.Katar-Szenegál

 

Hollandia-Ecuador

November 29.Hollandia-Katar

 

Ecuador-Szenegál

B csoport

November 21.Anglia-Irán

 

Egyesült Államok-Skócia/Ukrajna/Wales

November 25.Anglia-Egyesült Államok

 

Skócia/Ukrajna/Wales-Irán

November 29.Skócia/Ukrajna/Wales-Anglia

 

Irán-Egyesült Államok

C csoport

November 22.Argentína – Szaúd-Arábia

 

Mexikó-Lengyelország

November 26.Argentína-Mexikó

 

Lengyelország – Szaúd-Arábia

November 30.Lengyelország-Argentína

 

Szaúd-Arábia – Mexikó

D csoport

November 22.Franciaország-Peru/Arab Emírségek/Ausztrália

 

Dánia-Tunézia

November 26.Franciaország-Dánia

 

Tunézia-Peru/Arab Emírségek/Ausztrália

November 30.Tunézia-Franciaország

 

Peru/Arab Emírségek/Ausztrália-Dánia

E csoport

November 23.Spanyolország-Costa Rica/Új-Zéland

 

Németország-Japán

November 27.Spanyolország-Németország

 

Japán-Costa Rica/Új-Zéland

December 1.Japán-Spanyolország

 

Costa Rica/Új-Zéland-Németország

F csoport

November 23.Belgium-Kanada

 

Marokkó-Horvátország

November 27.Belgium-Marokkó

 

Horvátország-Kanada

December 1.Horvátország-Belgium

 

Kanada-Marokkó

G csoport

November 24.Brazília-Szerbia

 

Svájc-Kamerun

November 28.Brazília-Svájc

 

Kamerun-Szerbia

December 2.Kamerun-Brazília

 

Szerbia-Svájc

H csoport

November 24.Portugália-Ghána

 

Uruguay-Koreai Köztársaság

November 28.Portugália-Uruguay

 

Koreai Köztársaság-Ghána

December 2.Koreai Köztársaság-Portugália

 

Ghána-Uruguay

Kik tartoznak a világkupa favoritok közé?

Az alábbi összegző listában számos információ megtalálható. Ezen információk segíthetnek azoknak az embereknek, akik tapasztalt fogadók tanácsait szeretnék megfogadni, mert a futball csapatok nagy kedvelői, esetleg érdekli őket, hogy kik esélyesek a világbajnok címre. Emellett azoknak is érdekesség lehet, akik csupán szeretik nézni a futball meccseket.

Franciaország

A világbajnokság európai selejtezőjében Franciaország 8-0-ra legyőzte Kazahsztánt. A csapat a selejtező D csoportjában versenyzett, győzelmének köszönhetően pedig bekerült a világbajnokságra. A meccs könnyen zajlott, Kylian Mbappé fél óra altt három gólt lőtt a franciáknak. Ezelőtt 1985-ben fordult elő a francia válogatottban, hogy valaki elérte a mesterhármast.

A 23 éves Kylian Mbappé jelenleg a Paris Saint German (PSG) csapatában játszik. A fiatal játékos 2022. május 21-én hosszabbította meg szerződését a csapattal, annak ellenére, hogy számos találgatás ment a Real Madridhoz való átigazolásával kapcsolatban. A játék második felében Karim Benzema négy perc alatt kétszer lőtt gólt, a meccs vége előtt 15 perccel pedig Adrien Rabiot talált a kapuba. Antoine Griezmann zseniális büntetőjét a 84. percben lőtte.

A francia válogatott november 22., 26- és 30-án fog versenyezni a D csoportban, garantáltan a világkupa favoritok közé tartozik a csapat, hiszen esélyesek arra, hogy övéké legyen a top világbajnok cím.

Brazília

Tite, a brazil válogatott szövetségi kapitánya 23 fős játékoskeretét már kitűzte, melyek között nagy nevek is szerepelnek. Többek között a Barcelona csapatában játszó Philippe Coutinho is részt vesz a világbajnokságon, aki idén még nem szerepelt a top válogatott listájában.

Ez nagy eseménynek számít, hiszen a támadó középpályásként vagy szélősként játszó labdarúgó hosszabb kihagyás után fog játszani a világbajnokság versenyein. Ezenkívül a csapatnevek közé tartozik még a Chelsea játékosa, Thiago Silva, Renan Lodi, Emerson, Alex Sandro, Marquinhos (PSG), Fabinho (Liverpool), Gabriel Jesus, Neymar, illetve Raphinha is.

Brazília csapata november 24-én fog megmérkőzni Szerbiával, majd utána Svájc és Kamerun lesz ellenfelük a Katar által megrendezett eseményen.

Németország

A 2022-es világbajnokság kedvencei közé tartozik Németország csapata is, akik 1934-től 2018-ig összesen 19 világbajnokságon vett részt, ezért a csapatnak ez lesz a 20. részvétele. A német labdarúgó-válogatott szövetségét 1900-ban alapították. 1904-ben lett tagja a FIFA-nak.

A csapat szövetségi kapitánya Hans-Dieter Flick, csapatkapitányuk pedig Manuel Neuer. Németországot a 2. kalapban kisorsolták, ezután pedig 2021. október 11-én kiderült, hogy a válogatottak kijutottak a világbajnokságra, esélyt kapva a vb-cím elérésére.

Habár sok helyen megírták, hogy a német lakosság egy része nem szeretné, hogy a labdarúgó-válogatott részt vegyen a katari világbajnokságon erkölcsi valamint etikai okok miatt, valószínűsíthetően nem fognak visszalépni.

A német szövetség elnöke Bernd Neuendorf, illetve Nancy Faeser belügyminiszter még a világbajnokság indulása előtt Katarba látogat a helyzet megoldására. Az ország 26 fős kerettel rendelkezik, melyben felbukkannak híresebb nevek is, mint például İlkay Gündogan, és Joshua Kimmich, a Bayern München játékosa.

A 27 éves Joshua Kimmich középpályásként vagy jobbhátvédként játszik, top játékosnak számít. Sokoldalúságáról, játékteremtő képességéről, és teljes játékstílusáról ismert.

Anglia

Az angliai válogatott 2021.november 15-én jutott ki, ez lesz a 16. világbajnok részvételük. Az ország 23 fős játékoskerettel indul. Harry Kane, a futball válogatott csapatkapitánya csatárként játszik. Kane a zseniális játékszervezői képességéről, valamint eredményes góltermékenyéségéről ismert, nem hiába tartják a világ egyik legjobb támadójának.

Az angol futball csapat 1966-ban lett világbajnok, azóta pedig számos eredményes szereplést tudhatnak magukénak. A csapattagok között számos ismert név megtalálható: támadóként részt vesz a bajnokságon a 27 éves Raheem Sterling és Patrick Bamford is. Középpályásként Jordan Henderson, Marcus Rashford, illetve Declan Rice is részt vesz.

Ezek a nevek sok ember kedvenc játékosai. Anglia november 21-én a B csoportban fog először megküzdeni a vb-cím rangjáért. A fogadók között keringenek a jobbnál jobb tippek, hogy fogadás esetén a játékosokra a szorzók mennyisége mennyi legyen.

Ezenkívül az is fejtörést okoz többeknek, hogy a világkupa favoritok mennyi eséllyel rendelkeznek. Az angliai válogatott minden bizonnyal a top 5-ben benne lesz, akkor is, hogy ha a világbajnok cím nem az ő csapatuké lesz. 

Argentína

Argentína válogatottja a világkupa favoritok egyik legjobb csapata, nem meglepő módon eredményesen kijutott a katar által rendezett világbajnokságra. Az Argentín válogatott a 2022-es világbajnokság kedvencei közé tartozik, hiszen a világ egyik legsikeresebb nemzeti válogatottjának tartják.

A csapat eddig összesen öt világbajnok döntőben vett részt, valamint a Copa Américát is sikerült tizenötször megszerezniük. Ezeken felül az Argentín labdarúgó-válogatottnak sikerült a három legnagyobb nemzetközi tornát megnyernie: az olimpiai tornát, a Konföderációs kupát, illetve a FIFA által megszervezett labdarúgó-világbajnokság világbajnok címét is elnyerték.

A 2022-es bajnokságon Lionel Messi, aki sokak kedvenc játékosa, Lautaro Martínez, Cristain Romero, Federico Gomes Gerth, és Paulo Dybala is megküzd majd a vb-cím megszerzéséért. Argentína a C csoportban fog versenyezni Szaúd-Arábiával, Mexikóval, és Legyenországgal.

Magyarország és Olaszország

A 2022-es világkupa favoritok 2021-ben és 2022-ben játszották a selejtezőket. Összesen 55 ország részvételével játszottak. Magyarország az I csoportban versenyzett, melyben mivel a 4. helyet érte el az ország, ezért nem jutott ki a világbajnokságra, így magyar részvétel nélkül fog zajlani.

Habár Andorra és San Marino ellen győztünk, Albánia, Lengyelország és Anglia megverte a magyar csapatot. A Magyar Labdarúgó Szövetség ennek ellenére elégedett volt a válogatott teljesítményével, hiszen hősiesen helyt álltak ellenfeleikkel szemben.

Olaszország szerencsésen eljutott egészen az elődöntőig, ám Észak-Macedóniával szemben 0-1-re vesztett az ország, ezért a döntőbe már nem jutott el. Az olasz válogatottnak jelenleg Giorgio Chiellini a csapatkapitánya, történetük során pedig négyszer sikerült elsajátítaniuk a világbajnok címet. Továbbá kétszer volt a csapat Európai-bajnok, egyszer olimpiai bajnok, illetve kétszer nyerték meg a Közép-európai kupát.

Annak ellenére, hogy Magyarország és Olaszország nem kapott esélyt a vb-cím elérésére, még mindig a 2022-es világbajnokság kedvencei, ha a csapatok teljesítményét nézzük. Továbbá szerencsére egyáltalán nem voltak az esélytelenebbek közé sorolhatóak.

Fogadás, tippek, szorzók – Ki lesz 2022-es világbajnok?

A 2022-es világbajnokság kedvencei valószínűleg már lázasan készülnek a novemberi megmérettetésre. Éppen ezért nem árt, ha a fogadók is előre felkészülnek az eseményre, hiszen mindenki izgatottan várja, hogy nagy nyereményekhez jusson.

A Katar által tartott világbajnokságra számos nagyszerű oldalon lehet fogadni, ilyen például az Unibet, bet365, a Bwin, és a 888 is. A legjobb fogadóoldalak megkönnyítik a fogadás világában való eligazodást, és azoknak is segítséget nyújtanak, akik most szeretnének fogadni először a világbajnokságra.

Továbbá nagyon jó szorzókat lehet találni az interneten, amik megnövelik az esélyeket és akár a nyereményeket is. Ezeken az oldalakon minden szükséges információt meg lehet találni arról, hogy milyen téteket hogyan kell megtenni, kikre érdemes, és kik a világkupa favoritok.

Habár vannak találgatások arra vonatkozóan, hogy ki lesz a 2022-es világbajnok, és kik a világkupa favoritok, a vb-cím győztese sosem egyértelmű. A fogadás lehetősége szerencsére igen széles skálán mozog. Lesz lehetőségünk például arra fogadni, hogy az országok hány gólt szereznek, mely játékos ad gólpasszt, és még sok másra.

Ha arról esik szó, hogy a világkupa favoritok hogyan teljesítenek, érdemes az ezekrevonatkozó tippek olvasása, valamint a szorzók felhasználása. Fogadás menetéről, valamint a kedvenc csapatok elemzéseiről bővebb információt az alábbi oldalon lehet megtekinteni!

GYIK

Idén Katar lesz az otthona a mérkőzésnek, ahol a 32 csapat 8 stadionra lesz felosztva. Ez lesz az első alkalom, hogy ezt a nagy eseményt a Közel-Keleten rendezik meg, illetve Katar szélsőséges időjárását figyelembevéve a nyári időpontok helyett télen lesz megrendezve. Ezért lett úgy szervezve, hogy a labdarúgó világbajnokság 2022.november 21 és december 18. között kerül megrendezésre. Érdemes követni a vb-döntők adásait, hiszen nagy izgalmakat tartogatnak a fogadók, és futball rajongók számára.

A FIFA által rendezett futball eseményt négyévente rendezik meg, melyet többéves előzetes felkészülés előz meg. Az eseményen a világ összes országa lehetőséget kap részt venni, melyre az országok legjobb férfi válogatottjai kerülnek be. A világkupa favoritok már keményen készülnek a megmérettetésre, hogy sikeresen övéké legyen a vb-cím.

A világkupa favoritok közé Argentína, Brazília, Anglia, Németország, valamint Franciaország sorolható. Mindemellett sokak szerint ezek a csapatok a legesélyesebbnek a vb-cím elérésére. Németország 26 játékossal indít csapatot, Brazília valamint Anglia 23 fős játékoskerettel rendelkezik, Franciaország válogatottja 24 főből áll, az Argentín válogatott pedig 34 fős csapatot indított a világbajnokságon.

A mérkőzés 8 csoportból áll, ezen csoportok belül lett sorsolással felosztva, hogy mely ország ki ellen fog megmérkőzni. A 32 csapat 4 kalapból lett kisorolva, az első kalapban a hét legjobb csapat és Katar szerepel (mert ők a házigazdák), a második és harmadik kalapba pedig a többi csapatokat osztották fel.

Szigorú szabályok alapján lettek felosztva a válogatottak, hiszen azok, akik azonos együttműködéssel rendelkeznek, nem kerülhettek egy csapatba. 12 napon át minden nap 4 mérkőzés lesz lejátszva, illetve minden csoportnak az első két nyertese fog a nyolcaddöntőbe kerülni.

Nem csak a futball rajongók, hanem a fogadás nagy kedvelői is rendkívül várják a 2022-es világbajnokságot. Lehet majd fogadni arra, hogy kik a világkupa favoritok, ki lesz a futball világbajnok, sőt, arra is, hogy kik az esélytelenebbek.

A leghíresebb oldalakon (Unibet, Bwin, Bet365) már szerepelnek bizonyos információk és részletek a fogadásokat illetően. Érdemes előre gondolkodni, ha fogadásról van szó, hiszen a válogatottak játékoskeretei, a résztvevő országok, és a játékosokról statisztikák is elérhetőek az interneten.

A fogadók többek között úgy tudnak felkészülni a nagy eseményre, hogy megtekintik az előző világbajnokságok eredményeit, ezáltal könnyebb lesz eldönteni, hogy a szorzók mennyisége hogy alakuljon.

Magyarország sajnos nem került be a világbajnokság válogatottjai közé, így a vb-cím már biztosan nem lehet az övéké. Habár hőiesen küzdöttek, és jól teljesítettek, a világbajnokság-selejtezőben Anglia, Lengyelország és Albánia is legyőzte a magyarokat.