A sportfogadás leggyakoribb hibái

Magyarország

Legális fogadóirodák Magyarországon

Rugalmasság, kényelem

Frissítve:

… És, hogy hogyan kerülhetjük el őket.

A sportfogadás leggyakoribb hibái?
A sportfogadás leggyakoribb hibái?

Ez az útmutató 3 alapvető elemet tartalmaz: a legkevésbé nyereséges fogadási típusok azonosítását, a játékosok által elkövetett leggyakoribb hibák áttekintését, valamint tippeket a nyereséges sportfogadáshoz. Ennek a tudásnak a birtokában, biztosan jobban fogsz majd teljesíteni a sportfogadások terén.

Weboldalunkon rengeteg olyan cikk van, amelyek segíthetnek a sportfogadásban. Most ezek közül fogsz egyet olvasni. Először nézzük meg a leggyakoribb sportfogadási hibák listáját.

A legrosszabb fogadási piacok

Nyomatékosan javasoljuk, hogy a legnépszerűbb fogadási piacokat messziről kerülje el. Ezek közül egyik a halmozott fogadások, a másik pedig a kedvenc csapatra való fogadás. Ha enged a kísértésnek és a népszerűségük csábításának, akkor valószínűleg nagyon sok pénzt fog bukni.

Akkumulátor típusú fogadások

Szinte minden játékos életében már legalább egyszer megtörtént, hogy halmozott fogadásra adta a fejét, annak reményben, hogy a nagy esélyekkel rendelkező fogadások, plusz néhány meglehetősen biztonságos fogadás kombinációja, lesz majd sikerük záloga. Leggyakrabban ezt azok a vasárnapi játékosok teszik, akik feltöltenek a számlájukra péntek este 5000ft-ot, és arról álmodoznak, hogy még a hétvége előtt sikerül meggazdagodniuk. Az az igazság, hogy a halmozott fogadások a fogadóirodák egyik fő bevételi forrása, és ez már önmagában is beszédes lehet azzal kapcsolatban, hogy ezek a fogadások mekkora pénznyelők is valójában a játékosok számára.

Példa egy akkumulátorra

A fogadási szelvény a következő 5 fogadásból áll:

Ezt az 5 fogadást megszorozzuk egymással, és kiderül, hogy 1,50 x 1,75 x 3,50 x 1,90 x 2,20 = 38,40

Amint láthatja, a szelvény sok fogadást tartalmaz, ígéretes 38,40-es szorzóval, ami azt jelenti, hogy 10000ft esetén a megtérült összeg 384000ft. De ez szinte lehetetlen, a valóságban ennek az esélye 3% körül mozog. Minél több a fogadás, annál kevésbé valószínű, hogy nyerünk.

Ugyanez vonatkozik egy másik esetre is: sok játékos a halmozott fogadásaik során csak a 2-3 kedvenc csapatuk által játszott meccseket választják fogadásra.  Legyen ez a Barcelona, a Bayern München és a Manchester City. A 1.30-as szorzóval rendelkező csapat meccsek esetén az egész szelvény 2,20-as szorzóval rendelkezik. Ez így tök jónak hangzik tényleg, de a sportban mindig vannak meglepő helyzetek. Például, ha a Bayern döntetlennel zárul a Frankfurttal, akkor már megbukott a tervünk.

A halmozott fogadás kicsit olyan, mint a lottó. Ha a jackpot-hoz hasonló nagy nyereményre vágyik, akkor ez a fogadás típus tényleg önnek való. De ha nem nagyon szeret kockáztatni, akkor inkább kerülje el az ilyen típusú fogadásokat, mondom is, hogy miért.

A nagyobb szorzó nagyobb kockázatot jelent

Minél több meccsre fogadunk, annál valószínűbb, hogy a mérkőzés nem a vártnak megfelelően fog alakulni. Ne feledje, itt könnyű nagyot bukni; elég akár a legapróbb hiba is.

A bukmékerek korlátozzák a profitot

Még akkor is, ha szerencséd van, és a választott csapatod győz, gyorsan rájössz, hogy a fogadóirodák korlátozzák a potenciális profitodat. Ez azt jelenti, hogy a hozam egy bizonyos összegre korlátozódik. Minden a kezelőtől függ, de a határ általában 15 millió; ennyi a maximális profit.

Nézzük meg együtt ez mit is jelent: a halmozott fogadásod 12 tétből áll összesen, amiből 12-t meg is nyersz. Ez 23 milliós megtérülést jelent. Sajnos a fogadóirodák által előírt korlátok miatt nem fogja azonban megkapni a teljes összeget. Ez természetesen rettentő frusztráló, és korlátot szabhat a fogadószelvényre kerülő fogadások számára is. Fogalmazzuk úgy, hogy a fogadóirodák nem szeretik, ha a játékos túl sokat nyer.

Ennek ellenére egyes esetekben a halmozott fogadások nagyon hasznosak lehetnek. Tegyük fel, hogy találsz néhány értékfogadást. Nincs azzal semmi baj, ha összerakod őket, és megsokszorozod az esélyeidet. De természetesen ez nem olyan egyszerű, különösen a kezdők számára. A fogadási siker kulcsa a szorzóban való értékkeresésben van, azok lesznek hosszú távon sikeresek, akik ezt mester fogok űzik.

Élő fogadások

Az élő fogadás a focira és más sportokra az online fogadóirodák egyik legnépszerűbb opciójává vált. És egyetlen, általános, közös vonásuk van: alig találni értéket bennük. Nem lehetetlen, de nagyon-nagyon nehéz. A fogadóirodák nagyon ügyesek abban, hogy hogyan alakítják ki az élő esélyeket; álltalában csak néhány másodperc áll rendelkezésedre, hogy elfogadható összegben tedd meg tétjeid. Sok szakember ugyanazokat az ajánlatokat keresi, mint amiket te, és ez önmagában gyorsan csökkenti a fogadások értékét.

Az élő fogadás remekül szemlélteti a fogadóirodák irányítását az ügyfelek felett. A fogadóirodák csak elhitetik velünk az élő fogadások kapcsán, hogy mi vagyunk irányító pozícióban. Az élő fogadás növekvő népszerűsége a fő oka annak, hogy sok sporteseményt most már élőben is nézhet a fogadóirodák webhelyein. Észrevették, hogy a fogadások száma nő, amikor a játékosok a saját szemükkel látják a játékot. Jobban meg tudják jósolni az eredményt, amikor élőben nézik a mérkőzést.

Az élő fogadás másik hátránya, hogy a játékosok időbeli eltolódást tapasztalhatnak az esedékes események és a fogadás fogadóirodák általi elfogadása között. Ellentétben a nem élő fogadásokkal, ahol a tétek megtétele utána annak elfogadása automatikusan és azonnal történik. Az élő fogadásoknál ez a késés akár 10 másodpercig is eltarthat. Valószínűleg minden hétvégén játékosok milliói ordítanak dühükben, amiért az aznap esti játékra vonatkozó tétjeiket elutasítják. Valamint azt is felejtse el, hogy egy gól után még gyorsan megpróbálja rá fogadni. A fogadóirodák képesek automatikusan lezárni a fogadásokat egy fontos esemény, például gól, piros lap vagy büntetés után.

Játékon közben fogadni mindig rossz ötlet? A válasz: nem feltétlenül—van olyan eset, amikor az élő fogadásnak van értelme. Ha a szorzó értéke már a mérkőzés kezdete előtt megmutatkozik, akkor a meccs első néhány percében ez nem is fog változni. A fogadásoknál azonban az alapállás az, hogy a szorzó álltalában kissé megnő a mérkőzés kezdete után. Ugyanez igaz az ázsiai hendikepre – de csak pozitív hendikep esetén, pl. +1 a csapat számára. De figyelembe véve a hátrányokat, a legjobb elkerülni az élő fogadásokat. Növekvő népszerűségük ellenére, az emberek túlértékelik őket, és lehetőség szerint inkább kerüljük el őket.

Ajánlott magyar bukmékerek

Ajánlott bukmékerekBónuszJátsz!
bet365
bet365
Számlanyitási ajánlat
Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek.
A bet365 fogadási krediteketad a feljogosító befizetése értékében (max. 15.000 Ft). A kredit tét nem része a nyereménynek. Feltételek, időhatárok és kivételek.
18+ | A feltételek és kikötések érvényesek | Szponzorált tartalom
Fogadjon!
Unibet
Unibet bónuszkód
20 000Ft üdvözlő bónusz!

18+ | A feltételek és kikötések érvényesek | Szponzorált tartalom

Fogadjon!

A nyertes fogadás kulcsa – soha ne fogadjon a saját csapatára

Szerintem mindenki számára nyilvánvaló, hogy miért is rossz ötlet a kedvenc csapatára fogadni. A rajongók általában túlbecsülik az általuk támogatott csapat képességeit. A hűség és a hit arra készteti a csapat szurkolóit, hogy a csapat bárkit megver – bármikor, bárhol. De a sportfogadások világában inkább az objektív megítélés dominál. Mindig.

Miért akarnánk a fájdalmunkat tovább fokozni azzal, hogy nem elég, hogy a csapatunk veszített, de még mi is kidobtuk az ablakon a verejtékkel megkeresett félretett pénzünket. Bőven elég azt látni, hogy a kedvenc csapatunk veszített. Valamint az is előfordulhat, hogy van egy tuti tipped a kedvenc csapatoddal játszó ellenfélre, ilyenkor az ellenfélnek kell szurkolnod, ami megint csak nem a legjobb érzés. Így tehát, olyan játékokra fogadni, ahol a kedvenc csapata játszik, alapvetően mindig rossz ötlet.

A Scorecast fogadások nem jók

A scorecast fogadások—ahol a nyeréshez el kell találni azt a játékost, aki az első gólt szerzi és a pontos végeredményt—nagyon népszerűek. Így néz ki egy ilyen scorecast fogadás:

A Manchester City nyer 3-0-ra, Aguero pedig szerez gólt: erre 9.00 az odds.

Erősen javasoljuk, hogy kerülje el az ilyen fogadásokat—ezek túl bonyolultak. Ha valamelyik játékos sok gólt lőtt az adott időszakban, akkor a fogadóirodák beszüntetik a rájuk való fogadást, így nehezítve meg számunkra, fogadóknak, hogy megjósoljuk a gólok alakulását a többi játékosoknál. Ennek eredményeként mi óhatatlanul is rossz fogadásokat teszünk meg. A fogadóirodák ezzel a pici módosítással, manipulálással befolyásolják esélyeiket. És egy ilyen kis dolog is elég ahhoz, hogy hátrányban legyünk a fogadóirodával szemben.

Jobban tesszük, ha inkább az ázsiai hendikepekre és az fölött/alatt piacokra. A fogadóirodáknak nehezebb ezeken a piacokon versenyezniük; nekünk viszont pont ez a jó. Ugyanez vonatkozik a klasszikus torna győztese fogadásokra is.

Tipp ajánlás

A fogadóirodák gyakran kínálnak gyors tippeket olyan szlogenekkel, mint: “Van egy jó tippünk önnek” vagy „Ne maradjon le erről a tippről és a vele nyerhető pénzösszegről”. A weboldalon elérhető eszköz fogadásokat állít össze az Ön számára a választott lehetőségek alapján: a szelvény típusainak száma, a maximális tét, a szorzó és a játék idejének megadása alapján.  A rendszer átnézi a teljes fogadási palettát és automatikusan generál egy szelvényt, amely megegyezik a megadott adatokkal, nekünk csak jóvá kell hagyni.

Mindenre, ami szent—ne használja ezt a beépített opciót.

A gyors szelvénykitöltés ellentmond mindannak, aminek a fogadásnak szólnia kéne. A funkció használatával a fogadások teljesen véletlenszerűek és átgondolatlanok lesznek, olyan ligákból és eseményekből választ, amelyekről valószínűleg fogalma sincs, így nem fogja tudni megmondani, hogy van-e értelme a rendszer által választott összeállításnak. Tehát, ha a sors kegyére akarja bízni magát, inkább sétáljon el egy lottózóba, és tegye meg a kedvenc számait—a lehetséges nyeremény így nagyobb lesz, de az esélyei körül belül ugyan olyanok lesznek, mintha használná ezt a funkciót.

A leggyakoribb hibák, amelyek miatt pénzt veszíthetsz

Megnéztük, hogy egyes fogadástípusok miért kerüljön el inkább, most pedig összpontosítsunk a sportfogadás leggyakoribb hibáira. Közelebbről megvizsgáljuk a megerősítési torzítást, a jó pénzkezelést, a kifizetési operátorokat és a bónuszokat.

Inkább torzít, mint erősít

A megerősítési torzítás a pszichológiában használt kifejezés, amely az embereknek azon hajlandósága, hogy azokat az információkat részesítik előnyben, amelyek igazolják saját előfeltételezéseiket vagy hipotézisüket, tekintet nélkül az információ igaz vagy nem igaz voltára. Ez az egyik legnagyobb hiba, amelyet a játékosok elkövetnek, amikor információkat keresnek a fogadási döntésekről.

A leghatékonyabb keresés azon adatok összegyűjtésén alapul, amelyek befolyásolják például a mérkőzés megnyerésének esélyét. A legtöbb játékos döntést hoz, és csak ezután keres információt, amely megerősíti, hogy helyesen gondolkodtak-e. Például ahelyett, hogy a legutóbbi három nyert mérkőzésre összpontosítanánk, jobb, ha az előző tíz, esetleg tizenöt játszott meccsre fókuszálunk. Az ebből kiszámolt esélyek sokkal megbízhatóbbak lesznek, habár nem fognak olyan szép és egyértelmű képet adni, mint ha csak az előző három nyert mérkőzést néznénk.

Soha ne duplázd meg a téted

Az egyik népszerű stratégia a tét duplázása a tét elvesztése után—ez egyáltalán nem a legjobb stratégia, és a fogadás nem így működik. Ez a szokás a rulettből származik, és azon a meggyőződésen alapszik, hogy ha folyamatosan megduplázzuk a tétjét, akkor hosszú távon nem lehetünk veszteségesek, mert a nyert (duplázott) körök végül majd egálba hozzák az elvesztett összegeket. Két oka is van annak, hogy ez, sajnos, miért is nem igaz:

Először is, mert a megtett összeg exponenciálisan növekszik. Például, ha elveszíti először 10 ezer forintot, akkor a második tétnek 20 ezer forintnak kell lennie, a harmadik 40 ezer forintnak és így tovább. Az ötödik így már 160 ezer forint lesz, és a legtöbb játékos ekkora már rájön, hogy simán lehet egymás után ötször veszíteni. A végén pedig nem marad már mit feltennünk.

A második hátrány az, hogy a fogadóirodák olyan korlátokat szabnak meg, amelyek korlátozzák az ön tétjét is. Ha vesztés szériába van, és már a hatodik tétjét veszti el egyhuzamban, a bukméker lehet, hogy nem fogad majd el olyan fogadást, amellyel sikerülne egálba hoznia magát a korábbi vesztes fogadásokkal szemben.

Mi a tanulság? Bár a folyamatos veszítés valószínűsége alacsony; mégsem annyira, mint gondolná. Igen is lehetséges, hogy az ember minden pénzét elveszítse, ha egyre emelkedő tétekkel kívánja visszanyerni az addigi veszteségeit.

Az online kaszinók tartós sikere az ilyen és ehhez hasonló tévhiteken alapszik. A játékosok úgy gondolják, hogy a martingale rendszer végül majd akkor is működni fog. Úgy vélik, hogy a következő rulettdobás más lesz, hogy a sok piros után kell jönnie egy feketének is végül. A fekete persze végül tényleg jön is, de általában túl későn, amikor a játékos már egy vagyont vesztett, a sok sikertelen fogadás következtében.

A lényeg, hogy igen is el kell ismerni a vesztes fogadást, nem pedig jutalmaznia azt egy dupla téttel—hogy aztán még többet veszítsen.

Ne a bónuszra koncentráljon

Az olyan fogadóirodák által kínált üdvözlő bónusz, mint a bet365 (további információ a bet365 áttekintés) jó dolog, de oda kell figyelnünk pár dologra. Valóban több pénzt biztosít a fogadásokhoz, de néhány szigorú fogadási követelménynek eleget kell tennünk, mielőtt kivehetnénk az összeget. Ezek a feltételek kockázatos fogadásokhoz vezethetnek. A legtöbb esetben a bónusz a kezdeti befizetés 100% -a. Mindazonáltal mind a bónuszt, mind pedig a befizetett összeget többször meg kell fogadni. Sajnos a fogadóirodák a minimális szorzó nagyságát is meghatározzák, tehát az alacsony szorzójú fogadásainkat egyszerűen nem számítják be.

Íme egy klasszikus példa, amellyel számos operátornál találkozhat:

Tehát ha befizetsz 5000 forintot akkor bónuszként ugyanennyi (5000 forint) jár neked. A követelmények előírhatják, hogy fogadja meg a betét és a bónusz összegének háromszorosát, minimum 1,80 árfolyamon. Ez azt jelenti, hogy csak akkor juthat hozzá a bónusz összegéhez, miután tétet tett – összesen – 30.000 forint összegben (10000Ft x 3). Mivel nagy összeget kellett megtenniük a fogadónak, így természetesen nagyot is szeretnének kaszálni—így gondolkozva a fogadók többsége a kockázatos fogadásokra fog összpontosítani, és a fogadóiroda pont ebben bízik. Ennek eredményeként a legtöbb játékos elveszíti betett összeget, a bukméker meg ott röhög a markába, hogy neki még a bónuszt se kell kifizetni.

De nem ez az egyetlen hátránya. A játékosoknak meg kell felelniük az előírt követelményeknek, például, hogy az üdvözlő bónuszt a befizetéstől számított 30 napon belül lehet csak megszerezni. Ez a 30.000 forint azonban rengeteg, főleg egy kezdő számára. Óvatosnak kell lennie minden bónusz ajánlat esetén—a legjobb, ha elkerüljük őket. Talán nem minden játékosnak tetszik ez javaslat, de elgondolkozni rajta senkinek sem árt. Másrészt van egy jobb alternatíva a bónuszok felhasználására, amiről majd később a szövegben beszélünk.

Cash-out /a fogadás lezárása/ funkció. Mire jó?

Egyre több bukmékerek teszik elérhetővé a cash-out opciót, amely állítólag pozitívan befolyásolja a fogadásait. A cash-out opció annyit jelent, hogy a megjelenített értéken, még a piac lezárása előtt zárhatja le a fogadást. A fogadóirodák szerint ez hasznos biztosítékot nyújt egy olyan veszteség ellen, amelyet például egy másik piros lap okozhat. A nyeremény azonban kevesebb, mint az eredeti tét hozama. Két fontos kérdést kell figyelembe venni:

  1. Ha a bukméker azt állítja, hogy, valami hasznos lesz a játékos számára, akkor valószínűleg nem lesz az. A bukmékerek igyekeznek annak látszatát kelteni, hogy mi irányítunk a fogadás során. De ne felejtsük el, hogy ha a fogadóirodának nem lenne előnye a játékossal szemben, egyáltalán nem is játszana.
  2. A meccs során történő kifizetés (cash-out) olyan, mint egy élő fogadás, és már megállapítottuk, hogy az élő fogadás nem a legkifizetődőbb. Akár csak egy élő mérkőzés során, amikor a bukméker közvetlenül valamilyen fontos esemény után lezárják a tétek megtételének lehetőségét, a cash-out opciót is ugyanígy befagyasztják. Ennek a funkciónak így, nem sok értelme van.

A cash-out funkció akkor lehet előnyös, ha rossz csapatra fogadsz és gyorsan visszavonnád ezt.

Hogyan fogadjunk jól?

Már elmondtuk, mit ne tegyen, ezért térjünk át néhány olyan jó stratégiára, amelyek sikerhez és profithoz vezethetnek.

A legrosszabb fogadási piacok

A sok megfontolandó dolog között a legfontosabb az, hogy megtalálja az Ön számára megfelelő fogadóirodát. Legyünk őszinték: nehéz találni valamit, ami nincs, ezért itt nem a “tökéletes fogadóirodáról” beszélünk. Minden üzemeltetőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, és minden ügyfélnek különböző igényei vannak, és mást keres.

Most megpróbálunk kis fényt vetni ennek a témának a sötétebb szegleteire.  Általánosságban elmondható, hogy a fogadóirodák több kategóriába sorolhatók. Legtöbbjük nagy múltú magánvállalkozás, akik számos szolgáltatást nyújtanak, például élő közvetítést és számos fogadási piacot. A náluk elérhető szorzók meglehetősen átlagosak, de a jó játékosok korlátozására való hajlam több mint jellemző rájuk. Ha összehasonlítja őket az autókkal, kényelmes, de lassú furgonok lennének. Ezek a fogadóirodák nagyszerűek a kezdőknek, de nem a profi játékosoknak, akik versenyezni akarnak.

Az operátorok másik típusa a sportfogadás tőzsde. Az ügyfelek nem a fogadóirodával versenyeznek, hanem egymással. Az esélyek általában magasabbak, mint másutt, és nincsenek korlátozások. Egy ilyen weboldal hátránya, hogy a hatékony használatához tapasztalatra van szükség. A sportágak változatossága nem elsöprő, és a kisebb bajnokságokra nehéz fogadni. Előfordul, hogy (már eléggé) szabványos szolgáltatások, például streaming, nem állnak rendelkezésre, és előfordulhat, hogy nem érkezik üdvözlő ajánlat sem új játékosok számára.

Az autós analógiánkban a fogadási tőzsde egy kis sportautó, amelyet nehéz vezetni, de hihetetlenül gyors.

A harmadik csoport a privát fogadóirodák, akik a nyereményeket a versenytársaktól eltérően kezelik. Bár privát játékosok, akik mindent megtesznek a profit érdekében, hajlamosak elhatárolni magukat a szektor legnagyobb és legnépszerűbb fogadóirodáitól.

Ilyen például a Pinnacle Sports vagy az SBObet, az ázsiai fogadóiroda, amely népszerű a haladó játékosok körében.  Itt a mérkőzés során folyamatosan változnak az oddsok, és a játék közben ki tudod venni a fogadásod már nyereséggel, ugyanakkor ez rettentő nehéz és nem ajánlott kezdőknek, de még középhaladóknak sem. Ezenkívül a legtöbb ilyen fogadóiroda nem rendelkezik engedéllyel Európában.

Amiben a bukmékereknek jónak kell lenniük

Amiben a bukmékereknek jónak kell lenniük
Amiben a bukmékereknek jónak kell lenniük

Online bukméker kiválasztásakor koncentráljon az alábbiakban ismertetett elemekre, és nézze meg az útmutatót, amely szintén egy kicsit lejjebb található. Ezek majd segítenek abban, hogyan válasszon bukmékert.

Szorzók

Semmi sem fontosabb, mint egy jó szorzókat kínáljon egy bukméker oldal. Ha fogadóirodája csak középkategóriás odds-okat kínál, keressen valaki mást. Az odds-ok összehasonlítása segít megtalálni a legjobb fogadóirodát. Ha kétségei vannak az új szolgáltató hitelességével kapcsolatban, ellenőrizze az interneten a róla szóló információkat. Igen, ez akár néhány percig is eltarthat (!), de így el tudja kerülni azokat a kellemetlen helyzeteket, amelyek után, majd csak bánhatja, hogy egyáltalán regisztrált náluk, miközben volt egy fogadóiroda, amely sokkal jobb ajánlatokat kínál. A kezdők nem figyelnek annyira az odds-okra, de ezen könnyen lehet változtatni.

Korlátozások

A fogadási korlátozások nem annyira fontosak egy kezdő számára, de minél tapasztaltabb lesz egy játékos, annál jobban fogja érdekleni őt a limitek. Ha igazán jól állsz, a legtöbb magánfogadó bukméker elkezd majd érdeklődni irántad a biztonsági rendszernek köszönhetően. Ha sikerül megtalálniuk, biztos lehetsz benne, hogy korlátozni fogják az fogadásaid. Egyszer csak, varázsütésre, csak maximum 2000 forint értékben tud majd csak fogadni. A fogadóirodák nem nézik jó szemmel, ha ön túl jól jön ki velük szemben.

Ezt kétféleképpen kezelheti: kezdjen el játszani a fogadási tőzsdén, vagy keressen egy másik fogadóirodát, amely nem ír elő korlátozásokat.

Piacok

A fogadóirodák az egyes eseményekhez bizonyos sportágakat, bajnokságokat és piacokat kínálnak. Az egyik legnépszerűbb fogadási típus az ázsiai hendikep, amely lassan már sokkal népszerűbb, mint az európai hendikep. Nem minden bukmékernél elérhető az ázsiai hendikep, bár kisebb a kockázata, mint más hendikeppeknek és fogadás típusnak. A legjobb, ha először ellenőrzi, milyen széles a bukméker piaca, és meggyőződik arról, hogy az a lehető legváltozatosabb.

Ez a tanács a bukmékerek által kínált fogadásokra, sportágra és bajnokságokra is ugyanúgy igaz. Az valóban hatalmas előnyt jelenthet más bukmékerrel szemben, ha az üzemeltető kisebb bajnokságokat kínál, mint például a Conference National (vagy a Skrill Premier) vagy az Isthmian Liga. Minél rosszabb a liga a hierarchiában, annál jobbak az oddsok. Noha a vezető bukmékerek többsége többet tud, mint te, a legnagyobb bajnokságokról, a kisebb eseményekről, mint a Gryf Wejherowo – Radomiak Radom elleni meccs például nem biztos.

Számos csoportba osztottuk a fogadóirodákat, és tanácsokat adtunk a legfontosabb dolgokról, amelyeket figyelembe kell venni a végső döntés meghozatala előtt. Ne feledje azonban, hogy még több lehetőség is létezik, és nehéz eldönteni az Ön igényeinek leginkább megfelelő fogadóirodát. Ennek ellenére készítettünk egy kis útmutatót a különböző szinten lévő játékosoknak.

Kezdőknek

Az ilyen típusú játékosoknak olyan hagyományos fogadóirodákat kell keresnie, mint a Unibet vagy a bet365. Mindent kínálnak, amire újoncként szükséged van, és remek hely a kezdéshez. Ezek olyan vállalatok, amelyekre bátran támaszkodhat, ismertek és megbízhatóak. Ami talán hátrány, hogy az oddsok nem mindig a legjobbak, és a sikeres játékosokat sem nagyon szeretik.

Középhaladóknak

Középhaladóként arra törekedjen, hogy megtalálja a legjobb szorókat és olyan fogadóirodákat, akik nem korlátozzák a fogadások összegét vagy számát. Számukra az ideális fogadási partner egy olyan fogadási tőzsde, mint a Betfair vagy a Matchbook, vagy egy olyan fejlettebb magánüzemeltető, mint a Pinnacle.

Szakembereknek

Az ázsiai fogadóirodákat elsősorban profi játékosok választják, akik ezeknél a fogadóirodáknál teszik meg tétjeiket. Itt azonban az oddsok folyamatosan változnak a mérkőzés alatt, és tudni kell mikor vesszük ki a fogadásunk, nyereséggel.

A pénzkezelés a siker kulcsa

Természetesen, a bukmékerek működését nem tudja ellenőrizni, de saját pénzét igen. Az emberek természetüknél fogva kapzsik, és ezzel jobb, ha tisztában vagyunk. Az ember ösztönösen azt érzi, hogy egy győzelem után újra kell játszania, hogy még többet nyerjen. Nyernek 50 ezret majd puszta kísértésből, ezt az összeget azonnal eljátszák, hogy még többet nyerjenek; semmi sem elég.

A kézikönyv szerint azonban, minden tétnél, a pénzünk maximum 1% szabad kockáztatni. De kezdők esetén ez az arány 5%-ra emelése elfogadható. Ez azt jelenti, hogy 30 ezer forint befizetése esetén a maximális tét 1500 forint lehet.

Ez a módszer ijesztőnek és unalmasnak tűnhet, de ha el akarja kerülni a pénzügyi katasztrófát, van értelme. A rendelkezésére álló összeg kis százalékának felhasználásával a kudarcok hosszú sorát kerülheted el. Annak érdekében, hogy a tőkénk jó szinten maradjon, meg kell próbálnia minimalizálni a kockázatot, miközben profitot termel. Lehetetlenül hangzik a küldetés, de minden lehetséges. Ezzel a módszerrel könnyen védekezhet a nagyobb bukások ellen, ha a megtett tétek alacsonyak és a rendelkezésére álló összegének megfelelőek, akkor, ha újra és újra nyer, a tét automatikusan növekedni fog.

Az érték fogadás

Említettük, hogy a győztes kiválasztása nagy eséllyel elengedhetetlen a sportfogadás sikeréhez, igaz? De mélyebbre kell ásni benne, hogy hosszú távon is nyereséges lehessen, akár napi szinten is. Egyszerűen fogalmazva, az értékfogadások azok a fogadások, amelyeknél a megtett tipp valószínűsége nagyobb, mint ami az online fogadóiroda szorzója alapján kellene, hogy legyen. A gép számítások azonban egyre pontosabbak, így a fogadás valódi értékének megtalálása a saját számításaink alapján egyre nehezebb. De ne feledje, hogy a kemény munka megtérül!

Hogyan lehet értéket találni?

Az első lépés az értékes tét megtalálásához az, hogy kiszámítsa a fogadás esélyeiben szereplő valószínűség százalékos arányát, ami könnyű. Csak elosztod az 1-et az esélyekkel, és megszorozod 100-zal. És már megvan a százalékod! Ha a Chelsea a valószínűbb, hogy nyer a meccsen, és az esélye 1,60, a nyerés valószínűsége 62,5%, amint azt a következő számítások mutatják:

1 / 1,60 x 100 = 62,5%

Hasonlítsa össze ezt az eredményt a saját számításaiddal. Talán a 62,5% túl sok, mert a kulcsjátékosok megsérültek, a Chelsea pedig veszteségeket szenvedett az utolsó mérkőzéseken. Ebben az esetben a Double Chance tét, amely egy olyan tét lesz, amelyben a Chelsea nem nyer, egy értékkel rendelkező tét lenne.

Az értékek megtalálásának egyik kulcsa az oddsok és a saját számításaid összehasonlításában rejlik. Ehhez azonban idő kell. Az érték kitalálásának teljes koncepciójának egy hosszú időn át feszített terven kell alapulnia, mert csak akkor ellenőrizheti munkája hatékonyságát és minőségét. Ha a rendelkezésre álló összege emelkedik, az azt jelenti, hogy a számítások többsége helyes volt.

Van még egy fejlettebb módszer az érték megtalálására a fogadásokban. Ez viszont az Ön által létrehozott fogadási modellen alapszik, Excelbe írva, de az ezzel kapcsolatos további tippekre nyugodtan keressen rá az interneten.

Hagyja, hogy mások végezzék el a piszkos munkát

Rengeteg tippet találhat az online mérkőzésekhez. Nem mindegyik ingyenes, de a legtöbb az. Ha talál egy jó webhelyet, például egy jó fórumot, ahol a felhasználók megosztják egymással tippjeiket, használja őket nyugodtan. Ha a tippekhez magyarázatok is társulnak akkor meg aztán végképp.

A tippek értéke minőségüktől és az író tehetségétől függ. A tippekhez kapcsolódó elemzés tartalmazhat kulcsfontosságú információkat, például a csapat jelenlegi formáját, sérüléseket és más fogadási tippeket. Ez alapul szolgálhat a saját tétjeihez. Azoknak, akik kisebb, nem profi bajnokságokra szeretnének fogadni, ildomos lehet figyelembe venni ezeket a tanácsokat, hiszen vannak, akik jobb információval rendelkeznek, mint a bukmékerek, az ilyen csapatokkal kapcsolatosan. Ha talál egy oldalt, ahol a bennfentesek megosztják tudásukat, akkor mindenképp használja ezt a tudást!

Az ingyenes tippek hasznosak, de megvannak a maguk hátrányai. Először is, nincs bizonyítékod arra, hogy a tippek adói olyan jók, mint mondják. Lehet, hogy szépen meg van fogalmazva a tipphez kapcsolódó magyarázat, de bárki okoskodhat az interneten. Elvégre, ha ennyire jó tippjük van, akkor miért nem tartják meg magunknak és játszák meg ők a tippet?

A legfontosabb a fegyelem

Fontos a fegyelem, akkor is, ha nyer, és akkor is, ha veszít. Mindkettőt meg kell élni, és le kell vonni a tanulságokat. Mindenki okosabbnak hiszi magát másoknál, de valljuk be, senki sem tökéletes és valószínűleg sosem leszünk a világ legjobb sportfogadói sem. A siker mindig megrészegíti az embert; ha nyert akkor hirtelen lesz az embernek bátorsága emelni a tétet és olyan fogadásokat is megtesz, amit, amúgy nem tenne. Mindannyian kapzsik vagyunk. Ez van.

A kudarcnak hasonló motiváló hatása lehet. Hirtelen kevésbé magabiztosak leszünk és egyre jobban akarunk nyerni, ilyenkor magasabb tétekkel játszunk és kétségbeesetten próbáljuk javítani a helyzetünk, random fogadásokkal. Az ember ilyenkor fejetlenül fogad bármire csak, hogy egálba hozza magát. Az ember nem viseli jól a kudarcot, főleg, ha a kudarccal még pénzt is vesztünk. Ez leggyakrabban éjszaka történik, egy-két ital után. Részegen sose fogadjon. Ez egy alapszabály. Ilyenkor messziről kerülje a kaszinókat, mert több mint biztos, hogy csak veszíteni fog.

Ne feledje, hogy a sikeres fogadás lassú folyamat. Senki nem él meg ebből 2 hónap után, 1000 forint tőkével indulva. Eleinte nehéz, megerőltető munka, de idővel felgyorsul, amint elkezd profitot termelni magának saját erőfeszítéseinek köszönhetően.

Koncentráljon néhány sportágra, és tudjon meg róluk minél többet

Korábban már említettük a fegyelmet, de mint tudjuk, ismétlés a tudás anyja. A legfontosabb szabály az, hogy ne arra fogadjon amire csak tud, hanem válasszon ki egy sportágat, amiben elmélyül. Különösen ragaszkodjon ehhez, amikor a futballszezon lezárására vagy az olimpián a férfi gerelyre fogadást kell fogadni.

Javasoljuk, hogy a focira koncentráljon, mivel ez mindig a legszélesebb körű bajnokság, amelyre fogadhat. Ha van ismerete egy bizonyos sportágról, könnyebb lesz kiszámítani és összehasonlítani az oddsokat az érték megtalálásához. Néhány profi játékos ily módon az NBA-re vagy az MLB-re összpontosít. Egyébként ezek a sportágak rengeteg mérkőzést kínálnak számban az esélyek becsléséhez is.

Ahhoz, hogy jó fogadásokat tegyünk, folyamatosan fejlesztenünk kell magunk és nagyon komolyan kell vennünk ezt az egészet, mintha egy külön szakma lenne, mert az is. Így tudunk csak a következő szintre jutni. A magas fokú fogadási módszerekről és stratégiákról szóló cikkek olvasása nemcsak érdekes, de hasznos is. Ezek olvasása a fogadás matematikai oldalának jobb megértéséhez vezet. Azt mondják, hogy a fogadás lényege, hogy jól ismerjük a sportot, de az alapja igazából a matek.

Jegyezze le fogadásait

Jegyezze le minden fogadás—nemcsak a sikereseket, a veszteseket is. Ez természetesen több munkát jelent, különösen azok számára, akik csak szórakozásból fogadnak. De a tétjeinek feljegyzése vagy (jobb esetben is) táblázatba írása nagyszerű áttekintést nyújt a teljesítményéről—ezt a profik már rutinszerűen csinálják.

A részletes fogadási nyilvántartások néhány fontos kérdésre adnak választ:

Ha álltalában az ázsiai hendikepekkel nyers a legtöbbet, akkor ezt egy egyszerű Excel fájl is ki tudja mutatni. És minél többet fogad, annál megbízhatóbbak lesznek az adatbázis eredményei.

Használja a bónuszt a másik fogadóirodánál

Azt mondtuk, hogy a bónuszokkal körültekintően kell bánni, de a számlanyitás után biztonságosan felhasználhatók—ami meglehetősen összetett folyamatot igényel. Az ötlet az, hogy fogadást kell tenni a bónusz felhasználásával, és pont az ellenkezőjét kell fogadnia egy másik fogadóirodával. Így a végeredménytől függetlenül a győzelem garantált.

Íme egy példa:

A Premier League Liverpool vs Newcastle meccsén az STS 1,83-as szorzót kínál több mint 2 gól esetén, az LVbet pedig 2,00-as szorzót kevesebb, mint 3 gólért. Tegye a befizetett összegét (1000ft) és a +1000-os bónuszt a több mint 2,5 gólra. Majd ugyanannyit fogadjon (2000ft) arra, hogy 2,5 gól alatt lesz a gólok száma a LVbet-nél. Fontos, hogy mindkét tétnél megegyezzen a tét.

Kicsit pimaszul hangzik, de a matematikai logika nem fog csalódást okozni. Ha őn megnyeri a fenti tétet, akkor 4000 forint van az STS számláján, ami 2000 forint nyereség, ami megegyezik az LVbet veszteségével. Más szóval, 2000 forintot utal át LVbet-fiókjából az STS-fiókjába. Ha az másik tét nyer, elveszíti a 1000 forintot + bónusz betétjét az STS-nél, de az LVbetnél az egyenlege 3660 forint, ami 660 forint nyereséget jelent. Ez a győzelem nem számít bele a bónusz fogadásokba, és a bónusz felhasználásával nem jár veszteség. Ezt a folyamatot „pushing-nak/tolásnak” nevezik.

Visszaszerezhető a fogadásra feltett pénzösszeg?

Kétféleképpen lehetséges:

Az első lehetőséghez igyekeztünk segítséget nyújtani az egész cikkben, a második lehetőségről pedig a cash out funkció menetének taglalásánál beszéltünk, és tudjuk, hogy ez a funkció különösen akkor hatékony amikor egy kezdő játékos hibázott és rossz csapatra fogadott. Természetesen ilyenkor sem kapod vissza a pénzed 100% -át, de több mint a semmi.

Összefoglaló

Ha betartja ezeket a tippeket, akkor biztosan javulást fog tapasztalni fogadási kapcsán. Néhány tipp kicsit nehezebben érthető, talán a kezdő fogadóknak. Nem fog mindenki azonnal a bónuszokkal játszani, és nem mindenki fogja rögtön lejegyezni minden fogadását, az érték azonosítása érdekében. De ez így van rendben. Mindenki az alapoknál kezdei, és így halad felfelé.

Emlékeztető:

GYIK

A fogadás bűnei közül a legnagyobb … a kapzsiság. Amikor többet és többet akarunk csak nyerni, akkor a fogadási hibák csak úgy szaporodnak A részletekért olvassa el a teljes cikket.

Tanuljon! Olvassa el az útmutatókat, fedezze fel a választott sportágai világát, és tanuljon fogadásaiból! Csak így javíthatja képességeit és csökkentheti hibáit. És ne feledje: csak az nem hibázik, aki nem dolgozik!

Ha jól akarsz fogadni, legyél felkészülve mindenre. Nézzen utána minden lehetséges információnak, hasonlítsa össze a fogadóirodák ajánlatait, használjon megbízható, ellenőrzött forrásokból származó tippeket.