A DNB fogadás alapjai

Frissítve:

Illusztráció a DNB sportfogadás című cikkhez

Draw No Bet, rövidítve DNB. Egy fogadási típus, amit rengetegen alkalmaznak azok közül, akik elkötelezték magukat a profitábilis sportfogadás mellett. Sokféle taktika létezik persze, ami igyekszik megnövelni az esélyeinket, így például az is hasznos lehet, ha az említett változatra koncentrálunk, hiszen ilyenkor kizárjuk a döntetlen lehetőségét. Cikkünkben bemutatjuk, mit kell tudni a DNB fogadásról és arra is kitérünk, miért annyira népszerű. A cikk elolvasása után pedig regisztrálj a GGBetnél, annál a fogadóirodánál, ami szerintünk jelenleg a legjobb a piacon !

1
GGBet
SZEREZZ + 350% BÓNUSZT
   Elmúltam 18 éves és elolvastam, valamint elfogadtam az adatvédelmi politikát és a bónusszal kapcsolatos feltételeket.
   20 000 Ft-os bónusz az Unibettől!
   2
   Unibet
   100%-os befizetési bónusz 20 000 Ft-ig
     18+| 100% bónusz max. 20,000 Ft + 60 ingyen pörgetés a Temple Tumble játékhoz. Min. 4,000 Ft befizetés a pörgetéshez. Min. odds: 1.40. Megforgatási követelmények: Sport: 6x bónuszösszeg. Kaszinó és nyerőgépek: 25x bónuszösszeg.

     Hogyan működik a DNB sportfogadás?

     A DNB jelentése annyi, hogy nem fogadunk a döntetlenre, ami a sportfogadási stratégia szempontjából gyakorlatilag arra utal, hogy olyan fogadási opciót választunk, ahol az iksz nem játszik, illetőleg, ha mégis úgy alakulna, visszakapjuk a tétünket. Sok bukmékernél érhetők már el ilyen opciók, de ez gyakorlatilag az ázsiai hendikep egyik változata, egészen pontosan a +0-ás ázsiai hendikep, másnéven az AH0. Ez és a DNB egyre többször fordul elő az európai fogadóirodáknál, konkrétan a magyar nyelvű platformokon is sok ilyet találni, például labdarúgásnál. 

     Ha tehát Draw No Bet fogadási piacon tettünk fel tétünket mondjuk egy focimeccsre, akkor ott alapvetően hiába három kimenetel lehetséges, ezen a fogadási piacon ez kettőre csökken. Ezzel kisebb a kockázat, mert ha mondjuk a vendég győzelemre fogadunk és tényleg a vendégcsapat győz, akkor nyertünk, döntetlennél pedig visszajár a tét. Veszíteni így csak a hazai sikerével tudnánk, vagyis mindössze egy esetben. Ezért is szeretik sokan az ilyen típusú opciókat megjátszani, mert valamivel kisebb eséllyel érhet minket veszteség és nagyobb sansszal zárhatunk profittal. 

     A DNB sportfogadás menete 

     A szóban forgó típus, vagyis a Draw No Bet az úgynevezett kétesélyes fogadások közé tartozik. Olyanról beszélünk, amely biztosítékot jelent a játékosok számára, ez pedig nagyszerűen hangzik, de fontos, hogy itt is figyeljünk oda a részletekre. A DNB sportfogadás esetében először is mindenképp keressünk olyan bukmékereket, amelyek elég sokszor kínálnak ilyen lehetőségeket labdarúgásnál, kézilabdánál és gyakorlatilag bármilyen olyan sportágnál, ahol három kimenetel lenne lehetséges, de a DNB-t is felajánlják. 

     Ilyenkor sokan kezdik úgy, hogy az esélytelenebbekre fogadnak, mert magasabb szorzót tesznek rájuk, a döntetlennél pedig úgy is visszajár a tét, ám ha lehet egy jó tanácsunk, érdemes utánanézni, az általunk választott csapat általában milyen arányban győz, amikor esélytelenebbnek tartják a bukmékerek. Szintén javíthatunk az esélyeinken, ha olyan mérkőzéseket választunk, ahol várhatóan magasabb lesz a gólszám, mert amikor a védekezés dominál, jóval nagyobb lehet az esély egy ikszre. 

     DNB fogadási stratégiák

     Többféle módon is megközelíthető a dolog, de most nézzük az egyik legnépszerűbb taktikát. Sokan játszanak arra, hogy élőben fogadnak, ott pedig olyan mérkőzéseket néznek ki maguknak, ahol az esélytelenebb csapat szerez vezetést, de mégis arra fogadnak egy DNB-nél, amelyik a favorit volt eredetileg. Ha ugyanis jön a papírforma, magasabb összeget nyerhetnek, amennyiben pedig döntetlen a vége, úgy is visszajön a tét.  

     Tippek a sikeres DNB fogadásokhoz

     Érdemes pár dologra odafigyelni, hogy véltelenül se kerüljünk negatív spirálba. Ahhoz, hogy a DNB fogadások sikeresek legyenek, érdemes olyan bajnokságot vagy kupát választani, ahol elég sokszor előfordul, hogy az esélytelenebbnek tartott csapatok is megvillannak. Ez azért lényeges, mert a DNB-nél a kisebb kockázat miatt a sportfogadóirodák alacsonyabb szorzókkal dolgoznak, így viszont magasabb nyereményre lehet esélyünk. Az is fontos, hogy olyan irodáknál nézegessük a kínálatot, ahol egyébként átlagban egészen sok DNB-re nyílik lehetőség, mert bár népszerű dologról van szó, még mindig vannak kivételek. 

     Gyakori hibák DNB fogadásnál

     A DNB fogadások esetében sokan futnak bele abba a hibába, hogy a kicsinek tűnő kockázat miatt túl nagy összegekkel fogadnak, utána pedig fájó érzés, amikor elveszítik. Sosem szabad elfeledni, hogy bár erre kisebb az esély, a sportban mindig benne vannak a meglepetések és bármikor benne lehet a pakliban, hogy veszítünk. A költségekre tehát nagyon oda kell figyelni, ahogyan a szorzókra is a fentebb már említett dolgok miatt. Vannak, akik eleve csak a szorzókat figyelik, pedig a statisztikákba valamennyire érdemes beleásni magunkat legalább minimálisan. 

     A DNB sportfogadás előnyei és hátrányai

     Ahhoz, hogy kiderüljön, tényleg ez-e a nekünk való taktika, jobb tisztában lenni az előnyökkel és hátrányokkal egyaránt. Kezdjük előbbivel, amit részben már taglaltunk. A döntetlen kizárásával nagyobb esélyünk nyílik a nyereményre, főként azáltal, hogy az ilyen fogadásra nem csak a meccsek előtt, de élőben is lehetőség szokott lenni a legtöbbször. A DNB révén a visszatérítés lehetősége is megvan, tehát nyugodtabban küldhetjük játékba a pénzünket. Ott vannak azonban az olyan negatívumok, mint például a normál háromesélyes verziókhoz képest alacsonyabb szorzók, hogy az arbitrázzsal szemben itt benne van a pakliban a tét elvesztése és nem is mindig elérhetők ezek az opciók, így tehát résen kell lenni. 

     A kétesélyes fogadás jó sanszot kínál 

     Többféle változata van a kétesélyes fogadásoknak, de a DNB az egyik legjobbnak számít. Utóbbi persze alacsonyabb lesz a normál fogadási piacokhoz képest, de ennyi talán belefér azért cserébe, hogy csökkentjük a tét elvesztésének kockázatát. Ehhez azonban fontos a kellő odafigyelés, valamint a megfelelő felkészültség, hogy a hátrányokat is ellensúlyozni tudjuk és elkerüljük az eleinte sokak által elkövetett hibákat. 

     Ha érdekelnek a további, különleges fogadási típusok, olvasd el a Hendikep – mit is jelent? és az Arbitrázs jelentése a sportfogadásban című cikkünket is!

     GYIK

     1. Mi a DNB jelentése?

     Draw No Bet. Amikor egy háromesélyes sportesemény (hazai, döntetlen vagy vendég) esetében a fogadóiroda kettőre csökkenti a változók számát. Nekünk csak arra kell fogadni, nyer-e valamelyik csapat, döntetlennél a tét visszajár.

     2. A DNB sportfogadás kockázatos?

     Természetesen ebben is benne van a kockázat, előfordulhat, hogy a hazaira teszünk, mégis a vendég nyer, de mivel döntetlennél visszakapjuk a tétet, jóval több sanszunk van a profitra.

     Mennyire gyakoriak a DNB fogadások? 

     Egyre sűrűbben találkozni ilyennel a Magyarországon is elérhető irodáknál, akár élő fogadások esetén is.