Focira fogadás 2022

A sportfogadásra tekintetében egy magyar számára a futball az első választás a rendelkezésre álló sportágak közül. Te is szeretnél fogadni a focira? Akkor olvass tovább!

Focira fogadás
Hol találhat jó bukmékert, akinél fogadni a focimeccsekre?

Hogyan működik a focira fogadás bukmékerénél?

A futballt kívülről-belülről ismernie kell, ha el akar kezdeni fogadni rá. Jól kell ismernie ezt a szakterületet: ismernie kell a játékszabályokat és az különböző bajnokságokat, ismernie kell a különböző csapatok gyengeségeit és erősségeit, valamint tudnia kell milyen forrásokból szerezhet megbízható információkat és statisztikákat, amelyek segítenek a döntések meghozatalában.

Szerencsére mi jól tudjuk, hogyan működik a focira fogadás és a bukmékerek! Ebben a cikkben megismerheti azokat a stratégiákat, futball fogadási típusokat és az elkerülendő hibákat és a futball tippeket, amelyek mind segítenek Önnek eligazodni a bukméker világában. Egy gyönyörű körutazásra invitáljuk Önt a foci néhol kiszámíthatatlan, de mindig izgalmas világába, ahol a gólokon néha sírunk, néha nevetünk.

Hol fogadj a focira?

Hol találhat jó bukmékert, akinél fogadni a focimeccsekre? Röviden? Sokféleképpen. Minden az Ön személyes preferenciáitól függ.  Hazánkban a foci a legnépszerűbb sportág, így biztos lehet benne, hogy minden portálon talál magának valami kedvére valót!

Bukmékerek Bónusz Játsz!
bet365
bet365
Számlanyitási ajánlat
Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek.
A bet365 fogadási krediteketad a feljogosító befizetése értékében (max. 15.000 Ft). A kredit tét nem része a nyereménynek. Feltételek, időhatárok és kivételek.
18+ | A feltételek és kikötések érvényesek
Unibet
Unibet bónuszkód
20 000 Ft üdvözlő bónusz!

18+ | A feltételek és kikötések érvényesek

Bukmékerek, labdarúgás, tétek

Tehát már tudod, hogy sportfogadni szeretnél, és az is, hogy a focira fogadás érdekel. Lehetséges azonban, hogy egyelőre nem érzi túl magabiztosan magát a bukmékerek világában. Aggodalomra azonban semmi ok, a fogadóirodák ugyanúgy működnek, mint sok más cég és szolgáltatás.

Sok bukméker van már Magyarországon, amelyek első pillantásra talán egy kicsit félelmetesnek tűnhetnek, de valójában mind az ön érdekét szolgálja. A bukmékerek közti verseny kemény, így minden bukméker oldal majd rád fog pályázni, hogy náluk nyiss számlát. Vessünk egy pillantást néhány alapvető szempontra, amelyet figyelembe vehet a fogadás helyének kiválasztásakor. A labdarúgás minden magyar bukméker kínálatában megtalálható, így a bölcs döntés érdekében ellenőriznie kell azokat a funkciókat, amelyekkel az adott cég kiemelkedik a versenytársak közül.

Futball: tétek és részletes ajánlatok

A “foci” kategóriáig valószínű mindenki eltalálna, bármelyik bukméker oldalon, de a focira fogadás nyilván nem merül ki ennyiben. Vannak ismertebb és kevésbé ismert bajnokságok és tornák, amelyekre fogadhatunk. Ha olyan tipikus bajnokságok érdekelnek, mint a Premier League vagy a La Liga, ami természetesen nem baj, akkor valószínűleg minden magyar bukméker kielégítő szintű fogadási piacot biztosít a futballmeccsekre.

A nehézség ott kezdődik, ha a szokásos „futballra fogadás” nem elég az Ön számára. A szinte ismeretlen ligákra való fogadás sok magyarnak bejön. Ha Ön is így érez, érdemes megnézni a különböző bukmékerek ajánlatait. Egyes oldalak csak az európai és a nemzetközi versenyek legjobb férfiligáira korlátozódnak, míg mások a női, az amatőr, az egzotikus országokban rendezett versenyekre való fogadást is lehetővé teszik … Tehát van minden féle, csak győzzünk belőlük szemezgetni.

Bónuszok

A fogadóirodák webhelyei gyakran bónuszokkal ösztönzik a játékosokat. A futball gyakori főszereplő a magyar bukmékerek népszerűsítésében, bár az üdvözlő kampányok többsége valójában bármilyen sportot érinthet.

Röviden: a legtöbb fogadóiroda ajándékot ad neked a kezdéshez. Ez lehet ingyenes tét, bónusz alapok, szorzó, amely növeli az esélyeket … A fogadóirodák természetesen nem adnak készpénzt, akkor minden bizonnyal gyorsan csődbe mennének. Nincs biztos bónusz, de használhatja az ilyen promóciókat lehetőségként némi extra készpénz szerzésére.

A bónuszok igénybevételéhez általában meg kell felelni a megforgatási követelményeknek, amelyhez mélyrehatóbban is ismernünk kell ezeket a feltételeket. Minden fogadóirodának megvannak a maga szabályai. A bónuszt nem lehet csak úgy hűbelebalázs módjára kivenni, ellenőriznie kell a rájuk vonatkozó feltételeket (nem szeretnénk, ha idején túl derülne ki, hogy a nyert milliót Zimbabwe pénznemében fizetik ki, és csak azoknak a magyaroknak, akik még sosem nyertek tombolán).

Bukméker szorzók

A szorzók gyakran határozzák meg, hogy egy adott fogadóiroda mennyire nyereséges. Ez alól a futball sem kivétel—a szorzók sportágtól függetlenül mindig ugyan úgy működnek.

Minél nagyobb az esély, annál nagyobb a kockázat, de a lehetséges nyeremény is! Ezek mindig együtt járnak, mint zsák és a foltja.  Ez azonban nem jelenti azt, hogy az összes fogadóiroda minden sporteseményre azonos szorzót határoz meg. Az ajánlatok általában hasonlóak, igen, de még a 0,1-es szorzó különbség is jelentős különbségeket generálhat a jövedelmezőségben, különösen, ha valaki nagyobb pénzben fogad. Ezért érdemes összehasonlítani a bukmékereket, és olyat választani, amelyik köztudottan magas szorzókat vagy rengeteg szorzónövelő promóciót kínál.

Kifizetések, pénzkezelés, vélemények…

A bukmékerek más, első pillantásra kevésbé érdekes szempontokban is különböznek egymástól. Lehetséges azonban, hogy néhány jelentéktelennek tűnő tulajdonság a te esetedben mégis nagyon fontosnak bizonyul. Például, ha a “koreai futballra” szeretne fogadni, akkor valószínű, hogy az Önt érdeklő játékra az éjszaka közepén fog csak tudni fogadni. Ilyen esetben fontos lehet, hogy a bukméker fogadóirodája 24/7 ügyfélszolgálatot kínáljon. Vagy talán Paysafecardt használ online fizetőeszközként és szeretné, ha a fogadóiroda elfogadná ezt a fizetési módot? Kinek a pap, kinek a papné—gondolja végig, Önnek milyen típusú preferenciái vannak.

Hogyan fogadhat biztonságosan (labdarúgás és még több)

Ellenőrizzük, mire kell emlékeznie, hogy biztonságosan és megfontoltan fogadhasson. A fogadásnak mindig vannak veszélyei, ha focira, ha más sportra fogadunk, erről sose felejtkezzük meg.

Határozzon meg magának egy keretet

Ha fogad, néha veszíteni is fog.  Ez biztos. Tessék, kimondtuk … Ez az igazság na. A fogadás nem tekinthető biztonságos befektetésnek, így elemeznie kell pénzügyi helyzetét, és meg kell határoznia egy olyan pénz keretet, amelyet, ha nagyon szerencsétlen esetben elveszít sem okoz magának pénzügyi problémákat. Természetesen őszintén kívánjuk, hogy amire fogad, azt nyerje is meg! A labdarúgás azonban nem egyszer tett már keresztbe sportfogadók millióinak, szerte a világon.

Kövesse saját szabályait

Tehát Ön állítja be magadnak mennyit költhet, igaz? Most már csak annyit kell tennie, hogy ragaszkodik is ehhez a fogadalomhoz. Ha megígéri magadnak, hogy havonta maximum ötezret fizet be a számlájára, amit elkölthet (akár el is veszíthet) és nem esik kísértésbe akkor se ha egy szuper izgalmas Bajnokok Ligája-játék közeledik, akkor minden rendben lesz. Nagyon fontos, hogy uralkodhasson önmagán, ez hosszú távon egyre több fogadás megnyerésében segít majd. A foci nem megy sehová, ha egy hétig nem fogad.

Hideg fejjel játszani

Az érzelmek a fogadások ellenségei. A hirtelen adrenalin miatt sokan szeretjük a sportokat, így a focit is, többek között.  A fogadás és az érzelmek sosem jöttek ki jól egymással, sosincs jó vége annak, ha ők valahogy összekerülnek. Ha nyerni akar, akkor hideg fejjel kell dönteni és nem pedig az őrülten dobogó szív taktusait követve.  Ezért is van az, hogy sok sportfogadó dönt úgy, hogy sosem fogad kedvenc csapata ellen. Túl sok lenne az érzelem, ami akadályozná az objektív megítélést.

Ismerje a szabályokat

Felhívjuk figyelmét, hogy egyes fogadásoknak a fogadóirodától függően eltérő szabályai lehetnek. Tegyük fel, hogy arra fogad, hogy Tokmac gólt rúg Spanyolországnak. De beüt egy kis gikszer. Tokmac megfázott, és nem tudott aznap a csapattal együtt játszani. Oda az egész fogadásomnak? Egyes fogadóirodák visszatérítik az Ön pénzét, míg mások veszteségnek tekintik a fogadást. Mindkét szabály igazságos, de jó, ha tudod, milyen körülmények között játszol a bukmékerednél.

Vállalj felelősséget

Ne feledje, hogy minden megtett fogadás az Ön felelőssége. Ezt a témát a cikk későbbi részében jobban kivesézzük, csak arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy nem igazán bízhatsz a tipszterekben, vagy a haverodban, amikor azok tuti futball tippeket ajánlanak neked. Nem háríthatod rájuk a fogadás felelősségét. Ezt a balhét neked kell elvinni.

Focimeccsekre fogadás és a fogadások típusai

Focimeccsekre fogadás
Focimeccsekre fogadás

Most pedig bemutatjuk, milyen sportfogadási típusok vannak. A futball olyan tudományág, amelynek sajátos jellemzői vannak—sok esetben máshogy működnek az itt elérhető piacok, mint más sportoknál. Például a futballra fogadás esetén nyugodtan meg lehet azt tenni, hogy egy meccsen kettőnél több gól születik, de a kézilabdában … nos, egy ilyen fogadásnak nem lenne sok értelme.

Játék előtti és élő futball fogadások

Itt a nevek önmagukért beszélnek. A mérkőzést megelőző fogadásokat a meccs kezdete előtt, élő futball fogadásokat pedig akkor hajtja végre, amikor azok már zajlanak. Mindkét típusú fogadásnak megvannak az előnyei és hátrányai. A játék előtti fogadásoknál a szorzók stabilabbak, és több időd van gondolkodni. Ilyenkor azonban, mindegy, hogy alakul a meccs, te már nem változtathatsz a fogadásodon.

Amikor azonban élőben fogadsz, a saját szemeddel nézheted ahogy a játék alakul és a pályán történtek alapján teheted meg fogadásaid. Az esélyek azonban a másodperc töredéke alatt emelkedhetnek és eshetnek, a játék alakulásának függvényében. Tehát, egyrészt jól kell ismernünk a focit, jó megérzésekkel kell rendelkeznünk, és gyors ujjakra is szükségünk van, ha egy jónak tűnő pillanatban fogadni akarunk a meccsre. Egyes fogadóirodák lehetővé teszik, hogy élőben nézhesse a meccset fogadás közben, másoknál nincs ilyen opció.

1 × 2 tét és 12

Az 1 általában azt jelenti, hogy a hazai csapat nyer, az X azt, hogy döntetlen, a 2 pedig a vendégcsapat nyerését jelzi. A fociban és sok más sportban is élnek ezek az elnevezések. A fociban, mint a sportoknál úgy általában a végeredmény a leglényegesebb, így nem meglepő, hogy az 1X2 piac nagyon népszerű a fogadók körében.

12 fogadást olyan sportoknál van, ahol nincs lehetőség döntetlenre. Léteznek “DNB” fogadások is, ahol a döntetlent kizárják a fogadásból. Ezután döntetlen esetén a fogadóiroda visszaszolgáltatja a pénzt a számlára.

Mi az a dupla esély fogadás?

A dupla esélyű fogadások olyanok, ahol a mérkőzés három lehetséges futball eredményéből kettőre fogad. Például az úgynevezett “1X”, vagyis “vagy a hazai csapat nyer, vagy döntetlen lesz”. Az ilyen típusú fogadásoknak nyilvánvalóan alacsonyabb az esélye, mint a klasszikus 1X2-nek, ugyanakkor kevesebb kockázattal járnak.

Hendikap és ázsiai hendikep

Ha egy félnek a másikkal szemben jelentős előnye van, a bukmékerek a gyengébbnek úgy nevezett „előnyt“ adnak, melyet a valódi futball eredményhez számolnak hozzá.  A legnépszerűbb fogadások a „Normál” vagy az Európai Hendikep és az Ázsiai Hendikepek.

Az európai hendikep esetén levonunk vagy hozzáadunk gólokat egy csapat végső futball eredményéhez és fogadunk arra, hogy mi lenne a futball eredmény ilyen feltételek mellett. Például megfogadhatja a Paderborn győzelmét a Bayern ellen, ha két gólt vonunk le a Bayerntől. Ebben az esetben, ha a mérkőzés 2: 1-re végződik a Bayern számára, a fogadást megnyerjük – a fogadás kitalált világában a Paderborn nyert 0: 1-re!

Az ázsiai hendikep kissé bonyolítja a dolgokat, de biztonságosabbnak érzi magát, mert egyszerre három eredményből kettőt fed le (kicsit olyan, mint egy kettős esély). Például, ha azt fogadja, hogy a Bayern -2,0 hátrány ellenére is győzni fog a Paderborn ellen, akkor, ha a Bayern legalább három góllal nyer, akkor a fogadást megnyerte. Ha viszont a Bayern két góllal nyer, akkor visszakapja tétjét.

Alatt/felett fogadások (over / under)

Az over / under olyan tét, hogy a meccsen valami nagyobb vagy kevesebb lesz, mint a kiválasztott érték. Ez egy nagyon népszerű sportfogadási típus— a fociban pont jó, mert így nemcsak a gólok számára lehet fogadni, hanem a szögletekre, a sárga lapokra stb. Tipikus tét ebben a kategóriában például „kevesebb, mint 2,5 gól az első félidőben” vagy „a Barcelona több mint 3,5 sárga lapot kap”.

Többszörös (kombinált) fogadás

Az többszörös fogadás, olyan fogadás, amelynél egynél több dologra fogadunk egy szelvényen. A valószínűség szabályai miatt sokkal nehezebb egyszerre több esemény futball eredményét pontosan belőni—és a többszörös fogadás esetén egy elhibázott lövés is elég, ahhoz, hogy elveszítsünk mindent. Így az ilyen típusú fogadásoknak nagyon nagy a szorzója—ez teszi olyan csábítóvá ezt a fogadási típust.

Azt javasoljuk azonban, hogy mindig emlékezzen arra, hogy a magas szorzót nagy kockázat is követi. Lehetséges, hogy nagyot szakítunk, de az is lehet, hogy mindent elvesztünk. A döntés természetesen mindig a mi kezünkben van. Senki nem mondja, hogy egyáltalán ne tegyen ilyen fogadást! De ésszel, és körültekintően válaszd meg mennyi pénzt raksz fel.

Mi az a rendszer jellegű fogadás?

Közepesen népszerű sportfogadás, az egyszeri fogadások és kombinált fogadások között helyezkedik el valahol. De mit jelent az, hogy „rendszer jellegű”? A rendszer jellegű fogadás esetében akkor nyer, ha nem minden tippje jön be. Tehát választhat például 6 fogadást, és legalább a felének be kell jönnie, ahhoz, hogy nyerjen. Természetesen az ilyen fogadásoknak sokkal alacsonyabb az esélye, mint a szokásos kombinált fogadásoknak, de biztonságosabbak.

Érdemes használni a cash out funkciót?

A vélemények itt nagyon eltérőek. Matematikailag ez határozottan veszteséges, mivel a fogadóirodák az Ön által vállalt kockázathoz képest nagyon alacsony cash out összegeket kínálnak. Másrészt előfordul, hogy amikor élőben nézed a meccset és látod, hogy a csapat, amelyre fogadtál egyre rosszabbul teljesít, akkor igenis megéri használni ezt a funkciót.

Ha esetleg tényleg veszítenénk, akkor a leggyengébb kifizetés is jobb, mint az egész tét elvesztése. Okosan kell használnia a cashout-ot—nem túl gyakran, csak akkor, ha valóban úgy érzi, hogy a tétje rossz kilátásokkal rendelkezik, és nagy rá az esély, hogy minden pénzét elveszti.

Milyen fogadásokat ne tegyünk? Fedezze fel a legrosszabb labdarúgó-fogadás fajtákat!

Tabu

Kombinált fogadást tenni 30 különböző meccsre. Természetesen az ilyen fogadásokat általában csak viccből tesszük meg, hátha, de figyeljünk, hogy ne tegyünk rá nagy tétet.

Előre készített kombinált fogadások

Egyes fogadóirodák maguk készítenek kombinált fogadásokat, például „a Manchester City a győzelemhez, legalább 5 gólt és 7 szögletet szereznek”. Gyakran sokkal nagyobb az esély egy ilyen kombinációra, ha te magad külön teszed meg ezeket a fogadásokat, ezekkel a paraméterekkel.

Labdarúgás – gólszerzők

Nem a legokosabb fogadási típus hiszen egyszerűen nincs olyan elemzés, amelyből bölcsen kikövetkeztethetné, hogy ki rúg majd pontosan gólt.

Labdarúgás – a gólok pontos megállapítása

Javasoljuk, hogy inkább ezzel ne próbálkozzon. Több szezon adatait elemeztük több bajnokságban, és statisztikailag egyszerűen nem lehet meghatározni pontosan hány gólt fognak rúgni egy adott meccsen. Ez a puszta szerencsén múlik.

Labdarúgás – nagyon alacsony szórónál való fogadás

Biztos, hogy akarunk fogadni a Manchester City és a Norwich közötti meccsre 1.20-as szorzó mellett? Mi lenne, ha egy rakás pénzt tenne fel erre a meccsre, miért ne alapon? Ne tegye! Még a Manchester is veszít néha (és ez nemrégiben történt Norwich ellen is). Nem ér ennyit sajnos. A kedvenc csapatunkra egyrészt soha ne fogadjunk (de ellene se), másrészt meg ilyen szorzó esetén egyszerűen nem éri meg, hogy elveszítsük a fáradságos munkával megkeresett pénzünket.

Tippek: használjuk őket vagy ne?

Mi lenne, ha valaki más fogadna helyettünk? A futballban sok a változó, talán egy szakember jobb fogadásokat tenne, mint mi… Természetesen megteheti mások tippjét, de ne feledje, hogy a saját pénzével játszik. Az interneten talált futball tippeket sose vegye készpénznek. Nyugodtan nézzen meg több elemzést is különböző emberektől, és mérlegelje, melyik tűnik önnek a legjobb tanácsnak.

Van olyan fogadás, ami biztos, hogy bejön?

Dehogy van! Nincs! Csak egy dolog biztos és az a halál. Legalább is egyelőre. Ha valaki azt állítja, hogy ez a tipp bombabiztos, és egyszerűen nem lehet vele veszteni, nyugodtan nevesd ki őket, mert egyetlen sport sem teljesen kiszámítható, így a futballra fogadás sem. A fogadások mindig kockázattal járnak.

Biztonságos a sportfogadás?

A foci fanok számára az, hogy egyszerre izgul a kedvenc csapatérért és a megfogadott tétjéért, biztosan nagyon izgalmas és nagyon jó érzés. Azonban felmerül a kérdés, hogy biztonságos-e egyáltalán fogadni. A futball kiszámíthatatlan, ezért mindig vegye figyelembe, hogy bármikor veszthet. Az engedélyezett fogadási oldalak azonban teljesen biztonságosak abban az értelemben, hogy az Ön pénzét és adatait a magyar jogszabályok elveinek megfelelően tárolják, és nem kell félni, hogy például a fogadás igazságtalanul kerül rendezésre.

Sajnos, mint minden más olyan tevékenységet, amely valamilyen féle boldogságot okoz, a fogadást is túlzásba lehet vinni. Sajnos vannak olyan esetek, amikor a sportfogadásból függőség lesz – ez az egyik oka annak, hogy azt tanácsoljuk, hogy mindig tartsa be a megállapított szabályokat, és ne tegyen kivételt ezek alól. ELTE segélyvonal (szerencsejátékkal összefüggő problémák, kritikus helyzetek kezelése anonimitás és teljes titoktartás mellett): hívható hétköznapokon 15-19 óra között: 06-1/411-6778