Szerencsejáték-ipar és a mesterséges intelligencia – milyen hatások várhatók?

Frissítve:

Az AI (mesterséges intelligencia) rendkívül hatékony. A mesterséges intelligencia algoritmikus struktúrái és részletes folyamatai soha nem látott pontosságot tesznek lehetővé az sporteredmények meghatározása terén; az eredményeket pontosabban tudja meghatározni, mint az emberi agy. Az elmúlt években az AI elkezdett beszűrődni a mindennapi életünkben – nem utolsósorban az online szerencsejátékba is. A szerencsejáték-üzemeltetők az AI-t arra használják, hogy szélesítsék kínálatukat így szerezve maguknak nagyobb még több profitot és így téve minket is boldogabbá, hisz az újítások nekünk is kedveznek természetesen. A Bitcoin kaszinók, a mobil fogadás, az élő közvetítés és még sok más csak néhány példa arra, hogy az üzemeltetők miként tartanak lépést a változásokkal.

AI a szerencsejátékban

A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás révén a számítógépek most hatalmas hatással vannak az szerencsejáték iparra, és arra, ahogyan mi embereként integrálódunk a gépekkel, amelyekkel dolgozunk.

Tavaly volt egy igazi áttörés, amikor egy algoritmuson alapuló szoftver képes volt legyőzni a világ legjobb GO játékosát (egy hagyományos kínai stratégiai játék). Az AI ereje a szerencsejáték-iparban is megmutatkozott ebben az évben, amikor egy számítógép képes volt a világ legnagyobb pókerjátékosait kihívni és legyőzni a Texas Hold ’em népszerű játékban.

Mivel az AI számára a pókert sokkal nagyobb kihívásnak tekintik, mint a legtöbb stratégiai játékot, így a világ legnagyobb szerencsejáték üzemeltetői joggal félhetnek. Az a tény, hogy a számítógépek mesterséges intelligenciája mára már meghaladta az emberi intelligenciát, stratégiai képességei és gondolkodása szempontjából, azt jelenti, hogy a tudomány alkalmazható a „tökéletes fogadás” létrehozása érdekében.

A szerencsejátékból ki fog veszni a szerencse faktor

Az AI segítségével el lehet távolítani a szerencse faktor jelentős részét a szerencsejátékból. Képzelje el például, hogy statisztikai folyamatokat és algoritmusokat használtak a sportesemények, például a futball és a lóverseny végeredményeinek előrejelzésére.

A fogadók ezután különböző statisztikák figyelembevételével tudják majd meghozni döntéseiket. Ezt a logikát követve az ember és a gép együtt dolgoznak egy adott sportesemény kimenetelének előrejelzésében.

Mivel a szerencsejáték egy olyan iparág, amely a valószínűség és a statisztika köré összpontosul, teljesen egyértelmű miért is használják az AI-t például annak előrejelzésébe, hogy egy futballmeccsen 3,5 vagy több gól lesz-e vagy sem.

Az AI lehet a szerencsejáték-ipar vége?

Noha az AI ereje folyamatosan növekszik, és számítógépjeink egyre kompetensebbek és pontosabbak, lehetetlen, hogy egy algoritmus előre meg tudná jósolni egy sportesemény pontos kimenetelét, vagy akár a lapjárást egy kártyajátékban.  Az AI-t csupán arra lehet használni, hogy a fogadás statisztikai elemének és egy adott esemény bekövetkezésének valószínűségét meghatározzuk.

Igaz, hogy az AI és az algoritmusok helyes megvalósítása drámai módon megnövelheti a helyes kimenetel előrejelzésének valószínűségét, de mivel az emberi faktor a folyamat jelentős része így az emberi gondolkodásra is szükség van.

Az AI megjósolhatja egy adott futballmérkőzés várható kimenetelét az játékosok korábbi fizikai felkészültségének, a játékosok állapotának, az aktuális időjárási viszonyoknak, a korábbi eredmények és több száz egyéb változó figyelembevételével. Amit azonban nem tud megjósolni, az egy játékos váratlan gyenge teljesítménye vagy hasonló kivételes esetek.

Mindezeket figyelembe véve egyértelmű, hogy az AI már most is hatással van a szerencsejáték-iparra. Annak ellenére, hogy még nem vezették be teljesen a használatát, csak idő kérdése, hogy a bűnszövetkezetek elkezdjék az AI alkalmazását a „tökéletes fogadás” létrehozása érdekében.

Ajánlott magyar bukmékerek

1
GGBet
SZEREZZ + 350% BÓNUSZT
   Elmúltam 18 éves és elolvastam, valamint elfogadtam az adatvédelmi politikát és a bónusszal kapcsolatos feltételeket.
   20 000 Ft-os bónusz az Unibettől!
   2
   Unibet
   100%-os befizetési bónusz 20 000 Ft-ig
     18+| 100% bónusz max. 20,000 Ft + 60 ingyen pörgetés a Temple Tumble játékhoz. Min. 4,000 Ft befizetés a pörgetéshez. Min. odds: 1.40. Megforgatási követelmények: Sport: 6x bónuszösszeg. Kaszinó és nyerőgépek: 25x bónuszösszeg.

     GYIK

     1. Hogyan javítja az AI a sporteredmények meghatározását?

     Az AI algoritmikus struktúrák és részletes folyamatok révén nagy pontossággal képes elemezni a sportesemények adatait, figyelembe véve számos változót, mint például a játékosok teljesítménye és az időjárási körülmények. Ez lehetővé teszi az eredmények pontosabb előrejelzését, mint amit az emberi agy képes lenne.

     2. Milyen szerepe van az AI-nak az online szerencsejátékban?

     Az AI széles körben alkalmazható az online szerencsejátékban, hogy növelje a szolgáltatók kínálatát és növelje a profitot. Az AI használatával a szerencsejáték-üzemeltetők új és innovatív szolgáltatásokat kínálhatnak, mint például a Bitcoin kaszinók, a mobil fogadás és az élő közvetítés.

     3. Az AI használata megszünteti a szerencsefaktort a szerencsejátékban?

     Bár az AI jelentősen csökkentheti a szerencse szerepét a szerencsejátékban, nem szünteti meg teljesen. Az AI segítségével pontosabb előrejelzések készíthetők, de az emberi tényező és a váratlan események továbbra is befolyásolják az eredményeket.