Transferwise a sportfogadásban (2024) – Mit kell tudni?

Frissítve:

A Transferwise online fogadás igen nagy népszerűségnek örvend az utóbbi időben. A Transferwise (jelenlegi nevén Wise) tulajdonképpen egy pénzügyi technológiai vállalat, melynek fő tevékenységi köre a pénzátutalási rendszerekre épül. A 2011-ben alapított Transferwise használata egyszerű és nem igényel különösebb szaktudást, többek között talán ennek is köszönhető, hogy a The Guardian Kelet-London legszínvonalasabb és legjobb technológiai startup-ja közé sorolta a vállalkozást. Az egyébként londoni székhelyű szolgáltatót Kristo Käärmann és Taavet Hinrikus alapította.

Mit kell tudni a Transferwise sportfogadásról?

Ahhoz, hogy megkönnyítsük saját magunk számára a szolgáltatás használatát, érdemes tisztában lenni a Transferwise online fogadás sajátosságaival, valamint a részletes információk elsajátítása is ajánlott. Általános tudnivaló például, hogy a Transferwise számla megnyitásakor akár 40 pénznem közül van lehetőséged választani, ebbe beleértve a forintot is. Ezenkívül még számos előnnyel jár, ha a szolgáltatót választjuk, ezért pontokba szedtük, hogy miket kell tudni a Transferwise regisztráció előtt.

 • A Transferwise 1,9%-os átutalási díja 20 euróra van korlátozva.
 • A Transferwise által dombornyomott, feltölthető Mastercard kártya éves díja körülbelül 10 euró (Transferwise kártya).
 • A Transferwise havi számlavezetési díja rendszeres használat mellett elkerülhető.
 • Amennyiben bankkártyával, vagy hitelkártyával szeretnénk utalni, akkor pár percen belül megérkezik az összeg.
 • Transferwise kifizetés és befizetés esetén a szolgáltató nem számít fel árfolyam díjat az utalásokért.
 • Az ügyfélszolgálaton szakképzett emberek állnak a felhasználó rendelkezésére.
 • A szolgáltató olyan modern szoftvereket alkalmaz, mely az ügyfelek adatait maximálisan védi.
Transferwise

Hogyan tudok fizetni a Transferwise e-pénztárcámmal?

A Transferwise e-pénztárca használata könnyű, visszajelzések alapján pedig az esetek többségében problémamentes. Ahhoz, hogy használni tudd az e-pénztárcát, mindenekelőtt regisztrálnod kell a platformra, amely szerencsére ugyanolyan egyszerű, mint a Transferwise belépés folyamata, hiszen csak pár lépésből áll. Az alábbi lépéseket végig követve tudsz fizetni a szolgáltató használatával:

 1. Regisztrálj az oldalon. A Transferwise számla létrehozásához meg kell adnod a pontos adataid.
 2. Válassz egy olyan magas színvonalú fogadóoldalt, amelyen elérhető a Transferwise online fogadás is.
 3. Fizess be egy bizonyos összeget a fogadóirodában létrehozott számládra. (A minimum befizetési összeget az adott bukméker határozza meg.)
 4. Tedd meg a téteket, majd kattints a “Fizetés” gombra.
 5. Add meg a pontos adataid, majd válaszd ki a Transferwise-t fizetési módnak.
 6. Véglegesítsd a fizetést, majd hitelesítsd a tranzakciót.
 7. Várj, míg a platform értesít, hogy a fizetés sikeres volt.

A top 3 bukméker, mely rendelkezik a Transferwise fizetési rendszerrel

A technológiai fejlődéseknek köszönhetően egyre több minőségi bukmékerrel lehet találkozni, nem csak magyar viszonylatban, hanem világszerte is. A legtöbb platform magas színvonalú szolgáltatást nyújt, mind bónuszok, piacok, illetve fizetési módok szempontjából. Természetesen azzal mindenki egyetért, hogy a fogadók többsége a biztonságot tartja szem előtt, fontos az is, hogy milyen kínálattal rendelkezik egy adott oldal. Szerencsére azok a platformok, melyek felkínálják a Transferwise online fogadás lehetőségét, Magyarországon is elérhetőek. Mindemellett ezeken az oldalakon többek között a Transferwise kifizetés is gyorsan zajlik.

Bet365

A Bet365 a világ egyik legismertebb szerencsejáték-platformja. A céget 23 évvel ezelőtt alapították, jelenleg 3 tulajdonossal rendelkezik a vállalat. Habár a bet365 központja Angliában található, további 4 országban vannak további irodáik, valamint 2020-as felmérések alapján több, mint 4000 embert foglalkoztat a cég. A platformon rengeteg sportfogadási lehetőséggel lehet találkozni, emellett a Bet365 egyike volt azon fogadóirodáknak, amely kínálatában elsőként voltak elérhetőek e-sportjátékok. A cég többször is elnyerte az “Év üzemeltetője” díjat, valamint az egyik leggyorsabban növekvő magántulajdonú cég Angliában.

Unibet

Az Unibet szintén egy nagyon gyorsan fejlődő, népszerű sportfogadási és szerencsejáték-platform, ahol többek között kaszinó játékok, bingó és póker is elérhető. Az Unibet 1997 óta működik, jelenleg pedig a Kindred Group részéhez tartozik. Az Unibet szintén rengeteg díjat tudhat magáénak, ezenkívül számos visszajelzés azt bizonyítja, hogy az Unibet kínálata kiemelkedően nyújtja az elvárt teljesítményt sportkínálat szempontjából. A platformon természetesen fennáll a transferwise használata, mint fizetési lehetőség.

Unibet Transferwise

Bwin

A szintén 1997-ben alapított Bwin egy osztrák fogadási platform, eleinte Betandwin néven volt ismert. A leányvállalat központja jelenleg Bécsben van, társvezérigazgatója pedig Manfred Bodner. A Bwin szolgáltatásai között számos megbízható fizetési opció és sportfogadási lehetőség van, illetve változatos bónusz ajánlatokat kínál fel régi és új felhasználók számára. A fogadóiroda éves bevétele meghaladja a 400 millió eurót, ami azt jelenti, hogy a Bwin az egyik legsikeresebb szerencsejátékokkal foglalkozó platform a világon.

bwin Transferwise

Biztonságos a Transferwise-al fogadni?

A Transferwise online fogadás az egyik legbiztonságosabb jelenleg a piacon. Az üzemeltetők minden szükséges engedélyt megszereztek ahhoz, hogy maga a platform legálisan és biztonságosan működhessen. A Transferwise engedélye a Brit Pénzügyi Felügyelet (FCA) által lett jóváhagyva a 900507-es számon. A szolgáltató rendkívül komolyan veszi a felhasználói adatvédelmet, ez abból is látszik, hogy modern technológiát alkalmazva védik a pénzügyi rendszer használóit. Ezenkívül az adatokat szigorú eljárásokkal, biztonságos szerveken tárolják.

Ennek ellenére fontos tisztában lenni azzal, hogy amennyiben az oldalra regisztrálsz, a jelszavad csak te magad tudod garantálni. Ez azt jelenti, hogy semmiképpen sem szabad kiadni a létrehozott jelszavad, még olyanok számára sem, akikben maximálisan megbízol. Ez azért fontos, mert a Transferwise egy fizetési platform, ahol akár több millió forint nagyságrendű összeg is lehet a számládon. Éppen ezért a magas fokú biztonság érdekében a fontos, személyes adatokat nem szabad harmadik félnek kiadni.

Sportfogadás a Transferwise-al – Előnyök és hátrányok

ElőnyökHátrányok
👍Biztonságos és gyors használat👎Az utalási díjak gyakran változnak
👍A szolgáltató nem számol fel extra díjat az árfolyamok változása miatt👎Korlátozott telefonos ügyfélszolgálat
👍Lehetőség van fizikai kártya igénylésére (Transferwise kártya)👎Bizonyos fizetési módokkal ellentétben a Transferwise-on keresztül csak bankszámlára lehet utalni

Hogyan lehet befizetni a Transferwise segítségével?

Amellett, hogy a Transferwise platformja egyszerűen kezelhető, felhasználóbarát felülettel rendelkezik, a szolgáltatás lehetővé teszi, hogy bárhonnan pénzt utaljunk. A Transferwise-al nagyjából 70 országba tudunk utalni, valamint többféle mód is létezik arra vonatkozóan, hogy ezt hogyan szeretnénk finanszírozni. Azt viszont érdemes tudni, hogy a szolgáltató által csak olyanok számára utalhatunk pénzt, akik rendelkeznek bankszámlával.

Ahhoz, hogy be tudd fizetni a pénzt a Transferwise online fogadás során, először regisztrálnod kell a platformon. Ezután a Transferwise belépés lehetőségét felkínálja, ezzel egyúttal meg tudod nyitni a számládat, ezután pedig könnyen be tudod fizetni a pénzt. Fontos, hogy befizetés előtt ellenőrizd, hogy van-e elég fedezet a bankszámládon. A pár lépésből álló befizetéshez kövesd az alábbi utasításokat.

 1. Hozz létre egy fiókot, majd nyiss egy számlát.
 2. Nyisd meg a személyes fiókod, majd kapcsold össze a bank fiókoddal. Add meg a pontos banki adataidat.
 3. A számládon belül add hozzá azt a pénzösszeget, amelyet be szeretnéd fizetni a Transferwise segítségével.
 4. Kattints a “Hozzáadás” ikonra.
 5. Válaszd ki a pénznemet, amelyben kívánod a befizetést végrehajtani.
 6. Kattints a “Tovább a fizetés” ikonra.
 7. Hitelesítsd a tranzakciót.
 8. Várj, míg az összeg hozzáadódik a számládhoz.

Limitek, díjak és fizetési idők

Természetesen mint minden e-pénztárcának és fizetési szolgáltatónak, a Transferwise-nak is vannak fizetési korlátai. A díjak, idők és limitek nagyban változnak, hiszen minden vállalat más szolgáltatást kínál, azonban a részletes tájékozódás fontossága mindettől független. Bármely e-pénztárcát választjuk, fontos, hogy a használat és fizetés előtt mindig olvassuk el az utasításokat és a részleteket. Az alapos tájékozódással a később felmerülő problémák könnyebben megoldhatóvá válnak, vagy akár el is kerülhetőek. Nézzük tehát, hogy a Transferwise milyen limitekkel, díjakkal és fizetési idővel rendelkezik a Bwin, Unibet és a bet365 platformok tekintetében.

Befizetés

FogadóirodaBefizetési időDíjMin/Max limitek
Bet365AzonnaliIngyenes5 eur/20 000 eur
BwinAzonnaliIngyenes10 eur/10 000 eur
UnibetAzonnaliIngyenes10 eur/3000 eur

Kifizetés

FogadóirodaBefizetési időDíjMin/Max limitek
Bet3650-24 óraIngyenes5 eur/80 000 eur
Bwin0-24 óraIngyenes10 eur/50 000 eur
Unibet0-24 óraIngyenes10 eur/10 000 eur

TransferWise regisztrációs folyamat

Mivel a Transferwise regisztráció igen könnyű folyamat, azoknak sem kell aggódniuk, akik előtte még sosem használtak hasonló platformot. Habár az ilyen típusú szolgáltatók többségében egyszerű kezelhetőséget biztosítanak a felhasználók számára, vannak, akik eleinte bizalmatlanul és értetlenül állnak a fizetési szolgáltatók előtt. Szerencsére magán a platformon is megtalálhatók a tippek, melyek segítségül szolgálhatnak a regisztráció során. Érdemes tudni, hogy a regisztrációs folyamatot átugorhatjuk azzal, ha egyéb más módszereket használunk bejelentkezésre. Erre lehetőségünk van Facebook-on, Google fiókkal, vagy Apple ID segítségével is.

Amennyiben egyikkel sem rendelkezel, kövesd az alábbi utasításokat, hogy te is a Transferwise felhasználója lehess:

 1. Nyisd meg a Wise oldalát, és kattints a “Regisztráció” ikonra.
 2. Add meg az e-mail címed, majd kattints a “Folytatás” gombra. Amennyiben ezt megteszed, automatikusan elfogadod az Adatvédelmi irányelveket, valamint az Általános Szerződési Feltételeket is.
 3. Az alapján, hogy mire fogod használni, válaszd ki, hogy milyen típusú fiókot szeretnél nyitni. Ez lehet személyes (utalások, fizetések, stb.), vagy akár céges is (nemzetközi lehetőségek, céges fizetések, stb)
 4. Add meg az elsődleges tartózkodási helyed, függően attól, hogy milyen országban élsz, majd kattints a “Folytatás” gombra.
 5. Add meg a telefonszámod. Ez a lépés a kétlépcsős bejelentkezéshez kell, ami másnéven hitelesítés.
 6. Hozz létre egy felhasználónevet és egy jelszót.
 7. Ezután add meg a részletes személyes információkat, például bankkártya, lakcím, stb.

Mobile fogadások a TransferWise-al – Magyarország

A Transferwise online fogadás finanszírozására lehetőségünk van mobil applikáción keresztül is, függetlenül attól, hogy iOS vagy android verziójú telefonnal rendelkezünk. Azok, akiknek androidos készülékük van, a Google Play alkalmazásból tudják letölteni, amennyiben iPhone-od van, akkor pedig az App Store-ból. Ahhoz, hogy le tudd tölteni, meg kell nyitnod az áruház alkalmazását, majd be kell írnod a keresőbe a “Wise” nevet. A lista legtetején meg fog jelenni az applikáció, melynek ikonja ugyanolyan logóval van ellátva, mint amit a Transferwise oldalán láthatunk. Ezután kattints a letöltés, majd a telepítés gombra. Az applikáció automatikusan meg fog jelenni az alkalmazás listádban.

A mobil által elvégzett sportfogadások és fizetések egyre népszerűbbek, hiszen a mobiltelefon mindig nálunk van, legyünk bárhol a világban. Praktikussága bizonyított, éppen ezért egy minőségi platform mindig arra törekszik, hogy végső soron mobilapplikáción keresztül is elérhető legyen a játékosai számára.

Összefoglalás

Mindent összevetve a Transferwise egyértelműen a legjobb fizetési opciók közé sorolható, mind általános felhasználó, mind pedig sportfogadó szempontjából. Mivel rengetegen töltik szabadidejüket azzal, hogy különböző sportokra rakják meg tétjeiket, ezért az e-pénztárcák, és egyéb különböző fizetési platformok nagyon hasznosak. A Transferwise könnyű kezelhetősége mellett számos ingyenes szolgáltatással is rendelkezik, valamint a fizetési tranzakciók ideje is rövidebb, mint amit más rendszereknél tapasztalhatunk. Azonkívül, hogy 49 pénznemben van lehetőségünk tárolni és váltani a pénzt, az utalásokat 77 országba is el lehet végezni. Az, hogy ennyi ország rendelkezésünkre áll azt jelzi, hogy a platform nemzetközileg is igen elismert. Érdemes legalább egyszer mindenképp kipróbálni a Transferwise szolgáltatásait.

GYIK

Mennyire megbízható ez a fizetési mód?

A Wise egy rendkívül biztonságos fizetési mód, mivel minden kötelező engedéllyel rendelkezik, ami a legális működést biztosítja. Ezenkívül olyan szoftvereket alkalmaznak, melyek garantálják a felhasználók banki és személyes adatainak védelmét.

Mennyi ideig tart a Wise használatával történő befizetés?

A Wise használatával maga a tranzakció azonnali, tehát azonnal megtörténik a befizetés. Arra viszont, hogy a számládra megérkezzen az összeg, lehet, hogy pár percet várni kell.

Hogyan használhatom a TransferWise kártyámat?

A Transferwise kártyát előzetesen meg tudod igényelni a weboldalon, miután regisztráltál a platformra. Ehhez mindössze annyit kell tenned, hogy a fiókodon belül elindítod az igénylést a pontos adataid megadásával, a kártyát pedig az általad megadott címre fogják elküldeni.