Wimbledon 2024 fogadási tippek: szorzók, tétek és élő közvetítés

Magyarország

Legális fogadóirodák Magyarországon

Rugalmasság, kényelem

Frissítve:

Ön rajong a teniszért és a fogadásokért? Ebben a cikkben mindent megtalál, a Wimbledon tenisztornával kapcsolatban, amit füves pályás játszanak.

Unibet

95/100
  • Hiteles bukméker HU-nél
  • Tesztelve és ellenőrizve 2024.04.16.
  • elképesztő bónusz ajánlatok
  • könnyen kezelhető mobilalkalmazás

20 000 Ft-os bónusz az Unibettől!

Hogyan szerezhetsz 20 000 Ft-os bónuszt? A 20 000 Ft-os indulást segítő összeghez nem kell mást tenned, mint regisztrálni az Unibet oldalán. A regisztráció befejezésével a bónuszt jóvá is írják, tehát még a bónuszkód mező kitöltésére sincs szükség.

Wimbledonra fogadás: minden évben ugyanaz?

Mint minden Grand Slam, Wimbledont is csak egyszer van évente. Jellemzően minden évben ugyanakkor, június-július hónapban, így a Wimbledoni fogadások is ekkor kezdődnek. Az Wimbledonra való fogadás mindig sok rajongót vonz be. Ez az egyik olyan esemény, amelynek eredményeit nemcsak tapasztalt fogadók, hanem számos szabadidős és idényfogadó is megpróbálja megjósolni.

A Wimbledonra való fogadás általános szabályai örökérvényűek. Sok minden azonban megváltozhat egy év alatt, amikor az egyes játékosok formájáról és helyzetéről beszélünk, ezért mindig hasznos információkat gyűjteni a versenyek előtt, és tisztább képet kapni az egyes játékosok esélyeiről.

Ezután felhasználhatja tudását a kocsmában, és elvarázsolhatja barátait azzal, hogy mennyi mindent tud a játékosokról és a Wimbledonra való fogadásról. És természetesen ezt a tudást a Wimbledoni fogadások során is kamatoztathatod.

Wimbledonra való fogadás

Wimbledoni kedvencek

Az elmúlt években ugyanazok a nevek jönnek elő újra és újra a férfi teniszben is a Wimbledonra való fogadásoknál. A favoritok mindig a világ legjobb teniszezőinek egy kis csoportja. Időről időre megjelenik egy új név, de a férfi rész viszonylag következetes. A nőknél ez egy kicsit jobban változik, de még ott is ismerős neveket fogsz hallani. A női teniszmérkőzések általában valamivel több meglepetést okoznak. Vessünk egy pillantást a füves Grand Slam kedvenceire.

Kedvencek – férfiak

Nem kell senkinek bemutatni a férfi tenisz szupersztárokat – Novak Djokovict, Roger Federert vagy Rafael Nadalt. A férfi tenisz ezen három oszlopán kívül vannak más jól ismert nevek is, például Stan Wawrinka vagy Gael Monfils. Az elmúlt években Dominic Thiem és Daniil Medvedev is egyre jobban teljesített.

Andy Murray kétségtelenül a Wimbledoni fogadások egyik legnagyobb kedvence lenne, de sérülései súlyosak, és vitatható, hogy valaha játszik-e majd újra. A kétszeres wimbledoni bajnok most csak kabalaként van a füves pályán, így rá a Wimbledonra való fogadásainknál ne számítsunk.

A világelső Novak Djokovic kétségtelenül ennek a Grand Slamnek a legnagyobb favoritja. A füves pálya nagyon is kedvez neki, és amikor formában van, nagyon nehéz legyőzni, és teniszmeccseit mindig jó nézni. A figyelem általában mindig Roger Federerre és Rafael Nadalra összpontosul, de más játékosok is okozhatnak nagy meglepetéseket.

Kedvencek – nők

A nőknél a helyzet ez egy kicsit érdekesebb és izgalmasabb. A magyar játékosok is az élmezőnyben vannak, főleg Babos Tímea, párosban. Az elmúlt években Simona Halep, aki az egyik legjobb női teniszező, Ashleigh Bartyval és Serena Williamsszel mérte össze tehetségét a döntőben.

Mint említettem, a nőknél a végeredmény kevésbé következetes, így jó néhány játékosnak van esélye nyerni; ezt észben tartva tegyünk meg Wimbledonra való fogadásainkat. Szurkoljunk a magyaroknak és reméljük, hogy párosban Babos ismét nagyot alakít.

Wimbledoni menetrend

A Wimbledonon a dátumok és a menetrend viszonylag egyértelmű – a bajnokságot mindig június utolsó hétfőjén vagy július első hétfőjén játsszák. Az időjárás egy fontos tényező, de a szervezők igyekeznek minden esetőségre felkészülni. Lehet, hogy kiszámíthatatlan az időjárás Angliában, de némi eső nem ronthatja el az év egyik legnagyobb tenisztornáját és így a Wimbledoni fogadások sem.

Fogadások a magyar teniszezőkre

Ha a magyar játékosok kapcsán érdekelnek a Wimbledonra való fogadások, akkor biztosan lesz miből válogatnod. A férfi részre vonatkozó tenisztippek valószínűleg nincsenek nagy számban, mivel nincs olyan sok magyar teniszező, aki versenyezhetne az elittel.

Habár Fucsovics Márton most a világranglistán az előkelő 70. helyen van, valószínűleg nem lesz ott a döntőben. Márton mellett természetesen ott van még Balázs Attila is aki 27 helyet javítva a 79. helyen áll. Ők a nagy reménységeink, szóval, ha mást nem is, szurkolnunk kötelező nekik. Az elmúlt harminc évben nem volt olyan, hogy két játékosunk is a világranglista top 100-ban benne volt, szóval ez nagyon nagy dolog nekünk magyaroknak. De természetesen nem kötelező csak azért magyarokra fogadni, mert magyarok vagyunk.

Ezzel ellentétben, ha megnézzük a női részt, látni fogjuk, hogy a magyar teniszezők a legjobbak között vannak. Babos párosban jelenleg a negyedik helyen áll a női teniszezők világranglistáján. Volt ő már első helyezett is ezen a listán, tehát minden okunk megvan a bizakodásra és jó tenisztippnek számít minden páron mérkőzésen.

Tehát minden esélyünk megvan egy igazán remek helyezésre—ezt mindenképp vegyünk figyelmebe a Wimbledoni fogadások kapcsán.

Bár korábban említettem, hogy a női tenisz néha valóban kiszámíthatatlan lehet, de a fogadók szempontjából sokféleképpen lehet fogadni amagyar teniszezőkre. A győztesre való fogadáson kívül köthető más teniszfogadás is, például a szettek vagy a játékok számára. Nagyon sok lehetőség kínálkozik, így minden adott arra, hogy a Wimbledonra való fogadás sok pénzt hozzon önnek. Általános szabály, hogy a Wimbledonra való fogadás vonzza a bukmékerek figyelmét, és ezért a bukmékerek megpróbálnak minél többféle fogadási piacot felsorolni a Wimbledonra való fogadásra.

Hogyan lehet fogadni a Wimbledon meccsekre? A fogadási piacok magyarázata

Hogyan lehet fogadni az Wimbledon meccsekre? A fogadási piacok magyarázata

Ebben a részben mélyebben belemegyünk a wimbledoni fogadás piacainak és a teniszfogadás világába. Mint már említettük, rengeteg a lehetőség, és a legnépszerűbb fogadási típusok mellett rengeteg más piac és fogadási típus létezik. Kezdjünk is bele.

Fogadások az Wimbledon győztesére

Itt valószínűleg nincs szükség sok magyarázatra. A Wimbledoni fogadások során egyszerűen válassza ki azt a játékost, aki úgy gondolja, hogy megnyeri az egész tornát. Meg kell azonban jegyezni, hogy az esélyek a bajnokság alatt változnak, ezért, ha tuti tippje van arra, hogy ki fok győzni, akkor jobb, ha néha vár, hogy a szorzók megerősödjenek és akkor fogad, amikor elég nagy már a szorzó. Stratégiától függetlenül a nyertesre való fogadás az egyik leggyakrabban használt Wimbledonra való fogadás. Ha gyors és egyszerű fogadástípust keres, válassza ezt.

Fogadás az egyes teniszmérkőzések győztesére: 12

Valószínűleg itt is mindenki számára teljesen egyértelmű miről van szó. A Wimbledoni fogadások kapcsán csak megnézi a teniszmérkőzések menetrendjét, megnézi az egyéni szorzókat, és ha úgy gondolja, hogy az szorzók csábítóak és van értelme fogadni a meccsre, akkor csak válassza ki a győztest és ennyi. Se több, se kevesebb. De meg kell említeni, hogy a kedvencek, különösen a legnagyobb sztárok esetében a szorzó nagyon alacsony.

Az ilyen típusú egyoldalú teniszmérkőzésekre ott van a Wimbledonra való fogadás hendikepes változata, amelyről majd egy kicsit később beszélünk.

Fogadás szettekre

A teljes mérkőzés eredménye mellett egyéni szettekre is fogadhat a Wimbledoni fogadások során. Megérzésed szerint az esélyesebb ellenfele be fog húzni egy szettet? Akkor fogadjon! Az ilyen típusú fogadásokat általában élő fogadásként is kínálják a bukmékerek. A leggyakoribb olyan esetőség, amikor ezt a fogadást használjuk, az, amikor az esélyesebb játékos egy szettet úgy nyer meg, hogy nagyon küzdenie kell érte, ilyenkor várható, hogy a következő szettet el fogja veszíteni a kimerültség miatt (habár a mérkőzést végérvényesen azért majd megnyeri). Ez általában a bajnokság női részén történik.

Game-re fogadás

A game-ekre tett teniszfogadás nem éppen népszerű. Ezt a fajta fogadást elsősorban az élő fogadásokra szakosodott fogadók kötik. Jó azonban tudni, hogy még ez a lehetőség is elérhető.

Hendikep fogadások

A wimbledoni teniszmérkőzésekre való fogadás gyakran nem olyan csábító egy tapasztalt licitáló szempontjából, amikor a mérkőzés nagyon egyoldalú. Ezért az fogadók gyakran úgynevezett hendikep fogadásokhoz fordulnak. Lényegében ez annyit jelent, hogy az ellenfél virtuális számú szettet vagy game-et kap, amelyet aztán hozzáadnak a mérkőzés végeredményéhez.

Példaként vegyük a következő esetét. A szelvényen látni fogja, hogy az ellenfélnél +1,5 vagy +2,5 van, az esélyesnek vélt kedvenc oldalán pedig -1,5 vagy -2,5. A mérkőzés végén levonják a kedvencre tett mínusz szettek számát, és a végeredmény határozza meg, hogy a fogadás nyer-e. Ha azt fogadja, hogy -2,5 hendikeppel induljon a favorit, akkor a szetteken elért 3-0-s győzelme sikeres tippet nyújt Önnek (3-2,5 = 0,5, tehát a virtuális eredmény 0,5-0 a kedvenc javára). Ha a favorit 3: 1 vagy 3: 2 arányban nyer, akkor a fogadása veszít.

Ugyanez megtehető a game-ek számával is, amely összeadja az egyes játékosok által nyert összes game számát, majd kivonja vagy hozzáadja a virtuális számot ehhez az eredményhez, hogy megkapja a virtuális tét eredményét. A tenisz fogadás hendikep formájában Wimbledonon nagyon népszerű, és szerintem érthető is, hogy miért. Ha részletesebben érdekel a hendikep témaköre, olvasd el a Hendikep – mit is jelent? című cikkünket is!

Felett / alatt tétek

A Wimbledonra való fogadás kapcsán az angol Over / Under, felett/alatt egy másik nagyon gyakran használt fogadási forma. Ez egy adott meccs összes game-jére vagy szettjére is vonatkozhat.

Tegyük fel, hogy a fogadása meghaladja a 18,5 gamet. Ha a mérkőzés 6: 3 6: 4-re végződik (és nem mindegy, hogy megnyeri-e a favoritot vagy sem), akkor a tippje helyes volt, mert a végső játékok száma 6 + 3 + 6 + 4 = 19, ami több mint 18, 5.

Nagyon egyszerű, és a fogadók gyakran támogatják ezt az opciót, különösen, ha a mérkőzés győztesére adott szorzók egyáltalán nem csábítóak.

Wimbledon online közvetítés

A füves Grand Slam-ről adott élő közvetítéseket manapság már a legtöbb fogadóiroda honlapján megtekintheti. Csak egy számlára van szükséged az adott bukmékernél, és hogy ezen a számlán legyen valamennyi pénz és már indulhat is a Wimbledonra való fogadás!

Ezenkívül a tornát a tévében is lehet nézni, ma már a nagyobb tornákat magyar csatornák is közvetítik.

Szerencsejáték-függőség – a biztonság az első

Úgy érzi a szerencsejáték-függőség útjára lépett? Ha szerencsejátékkal kapcsolatos problémái vannak, lépjen kapcsolatba azokkal, akik nem csak segíteni akarnak, de tudnak is Önnek!

SOSEM KÉSŐ A FÜGGŐSÉG KEZELÉSÉRE

A honlapra kattintva, szakembereink segítségével megtalálhatja az Önhöz legközelebbi függőségi járó- vagy fekvőbeteg rendelést, illetve civil segítő szervezetet.

Tárcsázza az ELTE Szerencsejátékos segélytelefonját (06-1-411-6778) hétköznap 15 és 19 óra között.