Apple pay sportfogadás 2024 – Magyarország

Magyarország

Legális fogadóirodák Magyarországon

Rugalmasság, kényelem

Frissítve:

Az Apple pay sportfogadás egy rendkívül egyszerű fizetési mód, melyet statisztikák alapján egyre többen alkalmaznak. Az Apple pay segítségével nem csak személyesen, vagy az interneten fizethetsz be pénzt számládra, hanem az iOS alkalmazáson keresztül is. Az Apple pay t minden iOS rendszeres készülékkel lehet használni, amelyek új verzióval rendelkeznek, androiddal azonban nem támogatott. A szolgáltatás EMV fizetési token alapú, mely megőrzi ügyfeleinek a fizetési adatait, ezáltal biztonságos a használata. Az ügyfél személyes adatain kívül a banki és tranzakciós adatok is maximálisan biztonságban vannak.

Apple Pay Sportfogadás

A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges hardver követelmények – Apple Pay Magyarország

Az Apple pay t Tim Cook, az Apple vezérigazgatója 2014-ben jelentette be, az Apple iPhone 6 rendezvényén. A szolgáltatás létrehozásának alapelve az volt, hogy a plasztikkártyák használata nem biztonságos, és elavult. Az Apple pay, mint fizetési eszköz lehetővé teszi a biztonságos használatot, emellett folyamatosan fejlesztik a szolgáltatást, ezáltal az ügyfelek mindig a legfrissebb technológiát alkalmazhatják. Eleinte még csak pár helyen fogadták el az Apple pay szolgáltatást, azóta pedig az együttműködések listája bővült, hiszen már bárhol elérhető, nem csak az Egyesült Államokban.

Az Apple pay szolgáltatás igénybevételéhez szükséges alapkövetelmény az, hogy csak akkor használható, amennyiben a készülékeden az iOS, iPad OS, Apple Watch OS vagy mac OS legújabb verzióját használod operációs rendszerként. A használatához ezenkívül egy támogatott kártyát is be kell szerezned, valamint az eszközödön be kell jelentkezned az Apple ID segítségével.

Kártya hozzáadása a Wallet-en keresztül és fizetés

A kártyát úgy tudod hozzáadni, hogy első lépésként megnyitod az iPhone mobilodon a Wallet alkalmazást, majd választ ki a “kártya hozzáadása” opciót. iPad mini használata esetén a Beállítások menüpontban ki tudod választani a “Wallet & Apple pay” kategóriát, ezen belül pedig rá kell kattintanod a “kártya hozzáadása” lehetőségre. Amennyiben touch ID-vel rendelkező Mac operációs rendszert használsz, nyisd meg a rendszerbeállításokat, és add hozzá a kártyát a “Wallet & Apple pay” menüpont alatt.

Amennyiben használni szeretnéd a Wallet-et az iPhone mobilodon, annyit kell tenned, hogy az alsó gombra duplán rákattintasz, és amikor megjelenik a kártya, írd be a jelszavad, de akár face ID segítségével is hitelesítheted a tranzakciót. Ezután az iPhone-t tartsd a kártyaolvasóhoz, majd onnan tudod, hogy sikeres a tranzakció, ha megjelenik egy pipa a mobil készülékeden.

Kártya hozzáadása a Wallet alkalmazáshoz iPhone-on

A Wallet alkalmazáshoz rendkívül egyszerű a kártya hozzáadása. Először is meg kell nyitnod a Wallet alkalmazást az iPhone készülékeden, majd a “Hozzáadás” gombra kattintva megjelenik egy letisztult felület, ahol ki tudod választani a megfelelő kártyát. Ha egy korábban használt kártyát szeretnél hozzáadni, akkor az “Előző kártyák” elemre kell kattintanod, amennyiben pedig új kártyát szeretnél, akkor a “Betéti vagy Hitelkártya” lehetőséget válaszd.

A “Folytatás” elemre kattintva megjelennek a részletes utasítások az új kártyával kapcsolatban. Mindenképp ellenőrizd banki adataidat, és pontosan add meg őket. Minden esetben jóvá kell hagyni a tranzakciókat, sok esetben pedig hitelesítésre is szükség lehet, emiatt több időt vehet igénybe a kártyaigénylés.

Hogyan lehet Apple Pay számlát nyitni?

Mivel az Apple pay nem bank, hanem egy fizetési szolgáltató, ezért fizikai kártyát nem kapunk hozzá, valamint nem kell személyesen megjelenni a számlanyitáshoz. Azonban pont emiatt egyszerű az Apple pay sportfogadás általi fizetés, hiszen a rendszer használata számos előnnyel rendelkezik, melyeknek köszönhetően hasznos tud lenni, ha például nincs nálunk készpénz. Leírjuk pár lépésben, hogy hogy lehet mindössze pár perc alatt Apple pay számlát nyitni.

 1. Nyisd meg a készülékeden a Beállításokat.
 2. Válaszd ki a “Wallet és Apple pay belépés” menüpontot.
 3. Kattints a “Hitel- vagy bankkártya” opcióra.
 4. Amennyiben már rendelkezel iTunes vagy App Store fiók kompatibilis kártyával, akkor a rendszer automatikusan felajánlja, hogy hozzáadhatod az Apple Pay-hez.
 5. Ezután e-mailben vagy SMS-ben hitelesítened kell a kérelmet.
 6. Miután elfogadták a hitelesítést, nincs is más dolgod, minthogy az szolgáltatás előnyeit élvezd.

Fiók hitelesítése

Mint általában minden banki tranzakció, fizetési mód vagy fizetési szolgáltató, az Apple Pay regisztráció során is kötelező a hitelesítés. A fiók hitelesítése védi a felhasználó adatait, illetve garanciát nyújt arra vonatkozóan, hogy nem csalás áldozatai vagyunk, és más akar a nevünkben regisztrálni, hanem mi magunk szeretnénk a szolgáltatást igénybe venni. A hitelesítés e-mailben, telefonhívással, de SMS-en keresztül is megtörténhet, ez attól függ, hogy milyen banki szolgáltatónál vagyunk.

A hitelesítés átfutási ideje banktól függően eltérhet, illetve vannak olyan bankok, akik csak úgy fogadják el a személyazonosság igazolását, amennyiben személyesen felhívjuk őket. Amennyiben egy szolgáltató megtagadja a fiók hitelesítésének kérelmét, a szolgáltató felelősségre vonható, illetve büntetésképpen akár fel is függeszthetik azt. Habár vannak helyzetek, amikor többet kell várni, mire a hitelesítést elfogadják, akár órákat vagy napokat (szintén bank függő), érdemes észben tartani, hogy ez a mi érdekünket szolgálja.

Számla feltöltése

Miután letöltöttük az alkalmazást az iPhone-ra, és már a kártyánkat is elkészítettük, már csak pár lépést kell tenni a szolgáltatás igénybevételéhez. Ahhoz, hogy fizetést indítsunk az Apple pay-en keresztül, és bárhol tudjuk használni, fel kell töltenünk a számlánkat. Az befizetési összeget mi magunk választhatjuk ki, a feltöltés pedig nagyon könnyű, hiszen pár percet vesz igénybe.

 1. Ha kiválasztottuk a megfelelő összeget, meg kell nyitni az Apple Store alkalmazását, ahova touch ID-vel vagy face ID-vel tudsz bejelentkezni.
 2. Ezután kattints a neve kezdőbetűire, a fényképed ikonjára, vagy a bejelentkezés gombra.
 3. Válaszd ki a “Pénz hozzáadása a számlához” módot.
 4. Írd be kívánt a megfelelő összeget.
 5. A tranzakció befejezéséhez kövesd a további utasításokat.
 6. Hitelesítsd a tranzakciót, melynek módja banktól függően eltérő lehet.

Bankkártya feltöltése

Az Apple pay lehetővé teszi, hogy bárhol legyünk, ha épp nincs nálunk a pénztárcánk, ne kelljen aggódni, hiszen iPhone mobilon is fizethetünk vele.

 1. A bankkártya feltöltéséhez először nyisd meg a Wallet alkalmazást.
 2. Ezután kattints az “Apple Cash” kártyára, majd a “Tovább” ikonra.
 3. Add hozzá a megfelelő összeget, ami minimum 10 dollár kell, hogy legyen.
 4. Kattints a “Hozzáadás” ikonra, erősítsd meg azt a fizetési módot, amellyel szeretnél fizetni, majd erősítsd meg a számlázási címet.
 5. Hitelesítsd a tranzakciót jelszóval, de lehetőséged van rá face ID vagy touch ID segítségével is.

Feltöltés banki átutalással

Az Apple Pay banki átutalás, mint funkció szintén magas színvonalú, szerencsére a visszajelzések nagy része pedig pozitív. Banki átutalásnál nagyjából 1-3 napra kell számítani, míg a tranzakciót elfogadják, illetve a pénzt megkapjuk. Amennyiben Mastercard vagy Visa betéti kártya áll rendelkezésünkre, azonnali átutalás esetén ez a várakozási idő jelentősen lerövidül, ez nagyjából 30 percet jelent. Fontos, hogy mielőtt pénzt utalunk, győződjünk meg arról, hogy az iPhone-on vagy iPad-en a legújabb verziók vannak telepítve, valamint ellenőrizzük, hogy jogosult kártyával rendelkezünk a Wallet alkalmazásban.

 1. Nyisd meg a Wallet alkalmazást.
 2. Válaszd ki az Apple Cash kártyádat, majd koppints a Továbbiak gombra.
 3. Kattints az “Átutalás bankba” elemre.
 4. Add meg a kiválasztott befizetési összeget, ezután válaszd ki az “Azonnali átvitel” lehetőséget.
 5. Válaszd ki azt a kártyát, amelyre a pénzt szeretnéd utalni, majd add meg a számlázási adataidat.

Pénzküldés Apple Pay használatával

A szolgáltatáson belül akkor tudsz pénzt küldeni más Apple Pay számlára, ha az iPhone-on keresztül az Apple Cash egyenlegét használod fizetéshez.

 1. Nyisd meg az Üzeneteket, és kattints egy meglévő beszélgetésre, vagy nyiss egy új beszélgetést.
 2. Érintsd meg az Apple Cash gombot.
 3. Add meg a pénz összegét.
 4. Kattints a “Küldés” gombra.
 5. Erősítsd meg a fizetést Face ID-vel vagy Touch ID-vel.

Amennyiben Apple Watch által kívánsz pénzt küldeni, a lépések ugyanazok, mint az iPad-nél vagy az iPhone 6-nál, csupán annyi a különbség, hogy a fizetés elküldéséhez duplán kell kattintani az oldalsó gombra.

Hogyan lehet az Apple Pay használatával fizetni sportfogadási oldalakon?

A technológia előrehaladtával olyan opcióink vannak mind fizetés, mind pedig sportfogadás szempontjából, ami talán még eddig soha fel sem merült az emberekben. Az Apple Watch egy tökéletes példa erre, hiszen olyan csúcstechnológiával rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy egy egyszerű karórát használjunk, mint fizetési mód. A szerencsejáték és sportfogadás ipara ezzel párhuzamosan rendkívül gyorsan fejlődik, az pedig már csak idő kérdése volt, hogy fogadási oldalakon is használni lehet a modern fizetési eszközöket.

Manapság egyre többen használják ki az Apple Pay t, valamint annak szolgáltatásait, hiszen sokak számára a kártya használata már elavult. Természetesen a szolgáltató használatához elengedhetetlen egy jó bukméker választása, már csak bónusz kínálat szempontjából is. A fogadás egyszerűbb, ha a fizetésekkel nem bajlódni, vagy nem kell amiatt aggódni, hogy a befizetett pénz nem érkezik meg időben.

Az szolgáltatóhoz tartozó fizetési mód alkalmazása ugyanolyan lépéseket igényel, mint bármely más fizetési opció. Ha már regisztráltál a bukméker oldalára, illetve rendelkezel Apple Pay számlával, annyit kell tenned, hogy kiválasztod a fizetési összeget, és hitelesíted a tranzakciót. Vélemények alapján azért érdemes ezt a fizetési módot választani, mert az ehhez tartozó bónusz kínálat előnyös lehet, valamint minden iOS eszköz támogatja és lehetővé teszi az egyszerű fizetést. Használatához elég pár lépést követni, biztonságos, valamint a bukméker alkalmazásán keresztül bárhol teljesülhet a befizetés vagy a kifizetés.

Sportfogadás Apple Pay fizetéssel – Előnyök és Hátrányok

A legtöbb fizetési szolgáltató ugyanúgy rendelkezik hátránnyal is, mint előnnyel, azonban nem mindegy, hogy milyen mértékben állnak ezek az arányok. Minél nagyobb egy cég, és minél több szolgáltatás elérhető, annál nehezebb megfelelni minden ügyfél igényének.

Előny +

+ A Face ID és Touch ID funkcióknak köszönhetően pár másodpercen belül hitelesíteni tudjuk a tranzakciókat.

+ Az egyik legbiztonságosabb rendszer jelenleg a piacon.

+ Mivel banki szolgáltatóról van szó, az alkalmazás a telefonunk számlaszámát használja fel a tranzakció során, így átvitt értelemben névtelenek maradhatunk.

Hátrány

– Néhány fogadóirodánál csak befizetésre használható.

– Apple fizetési rendszerként az androidos telefonnal rendelkező szerencsejátékosok nem tudják kihasználni a rendszer lehetőségeit.

– Mivel egy rendkívül új piacról van szó, még nem sok bukméker kínálja fel fizetési opcióként.

Limitek, díjak és fizetési idők

Az Apple Pay rendszere egy digitális egység, ami azt jelenti, hogy az összes tranzakció egy digitális térben működik. Annak ellenére, hogy az Apple még csak nemrég dobta piacra ezt a fizetési módot, egyre több iOS felhasználó alkalmazza, hiszen nagyon hasznos, és egyszerű használni. Számos bukméker a Mastercard mellett mostmár ezt az opciót is felkínálja, többek között a bet365, a Bwin és az Unibet is. A fizetési idők, limitek és díjak nem csak a fogadóoldalaktól függnek, hanem attól is, hogy az általunk használt bank milyen keretek közt mozog.

Az Unibet például nem számol fel extra költséget a tranzakciók során, valamint a pénz azonnal megérkezik a számlára. Azt viszont észben kell tartani, hogy akkor használhatjuk a rendszert ki- és befizetésre, amennyiben betéti kártyákat csatlakoztattunk, és nem hitelkártyát. A Bwin-nél szintén nem kell extra díjakat fizetni, ha szeretnénk használni a rendszert, illetve minimális követelmény sincs. Azok, akik a bet365 oldalát választják, ugyancsak jól járnak, hiszen a be- és kifizetés azonnali, nem számítanak fel díjat, valamint biztonságos.

FogadóirodaÁtfutási idő be- és kifizetés eseténTranzakciós díj
Bwin
AzonnaliIngyenes
Unibet
AzonnaliIngyenes

Összefoglalás

Az Apple Pay sportfogadás összességében az egyik legjobb megoldás a szerencsejátékosok számára. A fogadási oldalak többségén problémamentesen lehet használni a rendszert, ráadásul iPhone 6, MacBook-on, iPad-on, de bármilyen iOS operációs rendszeren működik. Amennyiben van mód arra, hogy ne kelljen napokat várni egy utalás során, akkor ez a rendszer tökéletes választás, hiszen a valódi pénzes szerencsejáték akkor a legélvezetesebb, ha nem kell aggódnunk ilyen dolgok miatt. A face ID és touch ID segítségével mindössze pár másodperc alatt hitelesíthetjük a tranzakciót, ami nem csak gyorsan, de biztonságosan is működik.

A rendszert szerencsére már egyre több helyen használhatjuk, nem csak sportfogadásra, de bevásárlásnál, éttermekben, vagy akár tömegközlekedési eszközökön is fizethetünk vele, például Londonban, Stockholmban, New York-ban, Hong Kong-ban, és még sok más nagyobb városban is. A cégnél egyébként hűségprogram is van, melynek keretén belül bónuszokhoz, és exkluzív ajánlatokhoz is hozzájuthatunk. Az, hogy az Apple pay vagy skrill jobb, mindenki döntse el maga, viszont az biztos, hogy érdemes kihasználni ezeket a  lehetőségeket, hiszen az egyre fejlődő világban elengedhetetlen a modern technológiák ismerete és alkalmazása.

GYIK

Az alkalmazás letöltése után létre kell hozni egy virtuális kártyát. Miután ezt megtetted, a számládat úgy tudod feltölteni, hogy először megnyitod az Apple Store alkalmazást, majd ezután bejelentkezel. Ha ezzel is kész vagy, válaszd ki a “Pénz hozzáadása a számlához” opciót, írd be a befizetni kívánt összeget, majd add hozzá a számládhoz. Ezután hitelesítsd a tranzakciót SMS-ben, vagy e-mailen keresztül.

Mivel az Apple Pay egy fizetési rendszer, amelyhez nem tartozik fizikai kártya, ezért csak úgy tudod kivenni a pénzt, ha a kívánt összeget átutalod a bankszámládra. Ez természetesen csak pár percet vesz igénybe, de ha nem rendelkezel semmilyen bankszámlával, akár egy családtagodnak vagy barátodnak is elutalhatod. Ezesetben viszont csak és kizárólag olyan személynek utalj, akiben maximálisan megbízol.

Mivel az Apple Pay csak azokat a készülékeket támogatja, amelyek iOS operációs rendszerrel működnek, ezért sajnos Androidos telefonról nem tudsz fizetni vele. A szolgáltató minden Apple készülékkel kompatibilis, például iPhone 6, Apple Watch, iPad mini, vagy Macbook.

Számos oka lehet annak, amiért nem működnek a befizetési tranzakciók. Elsődleges szempont, hogy a rendszer csak jó minőségű internet elérhetőséggel működik. Felmerülő probléma lehet, hogy a tranzakció elindításakor valami miatt elmegy az internet, ezért nem megy végbe a befizetés. Ezenkívül lehetséges, hogy a fizikai kártya ideiglenesen zárolva lett, más esetben pedig az is felmerülhet, hogy a bankszámládon nincs elég fedezet vagy limit ahhoz, hogy a tranzakció teljesülhessen.