A 2024-es foci Eb fogadási esélyei 

Frissítve:

Bár a jövő nyári foci-Eb még messze van, a selejtezők lassan a végéhez közelednek, így hamarosan megtudhatjuk, kik küzdhetnek meg a rangos trófeáért. A házigazda Németország alanyi jogon résztvevő, rajtuk kívül viszont nyolc ország már biztos lehet a részvételben, miután saját csoportjukból kiharcolták a továbbjutást. Cikkünkben megnézzük, mit kell tudni ezekről a válogatottakról, hogy kik kerültek közel a kijutáshoz, egyúttal arra a kérdésre is választ adunk, kiket tartanak jelenleg igazán esélyesnek a fogadóirodák? Hogy néznek ki a 2024-es foci Eb fogadási esélyei?

Mit gondolsz válogatottunk Eb-teljesítményéről és a további fogadási lehetőségekről? Amennyiben kétségeid adódtak, olvasd el a Labdarúgó Eb negyeddöntők 2024 – hogyan és kire érdemes fogadni?, valamint a Magyarország kiesett – érdemes még fogadni az Eb meccsekre? című írásainkat és nem fogsz többé kételkedni, hogy van-e még esélyed a nyerésre!

Milyen események várhatók még a közeljövőben? 

Jelenleg a selejtezősorozat vége felé járunk. A németországi labdarúgó Eb-t 2024-ben június 14. és július 14. között rendezik, amelyen 24 ország vehet részt. Lévén, hogy a rendező automatikus résztvevő, így a kezdéskor 23 hely volt kiadó az Eb-selejtezőkön, ahol a csapatokat hét darab ötcsapatos és három darab hatcsapatos csoportba osztották be. Ezekből az első két helyezett azonnal kvalifikálja magát (20 ország), míg további három pozíciót a jövő tavaszi pótselejtezőkön osztanak ki, ahová a Nemzetek Ligájában elért eredmények alapján lehet bekerülni. Amennyiben bővebben olvasnál a foci Eb szervezéséről, olvasd el a A 2024-es Labdarúgó-Európa-bajnokság című cikkünket is. Regisztrálj a GGBetnél, annál a fogadóirodánál, amelyet mi a legjobbra értékeltünk!

Nyolcan már megnyugodhatnak

A házigazdán kívül nyolc ország válogatottján már nincs akkora teher, mint korábban, hiszen bebiztosították részvételüket az októberi selejtezőkön. A legkorábban Franciaország és Belgium örülhetett október 13-án, két nappal később Spanyolország, Skócia és Törökország kvalifikálta magát, a legutóbbi két játéknapon pedig Ausztria és Anglia is csatlakozott hozzájuk. Újoncok nincsenek ezen csapatok között, viszont vannak ritkán látott vendégek, Skócia 1992, 1996 és a legutóbbi 2021-re halasztott torna után mindössze negyedjére vehet részt. Törökország hatodik alkalommal lesz csoportkörös, a belgák hetedszer, a portugálok pedig kilencedszer, míg a többiek már tíz részvétel felett járnak. Franciaország és Anglia tizenegyedik, Spanyolország tizenkettedik szereplésére készül. 

Amennyiben az Európa-liga negyeddöntős párharcai is érdekelnek, ne hagyd ki az Izgalmas párosítások az Európa-liga negyeddöntőiben című írásunkat sem!

Magyarországtól karnyújtásnyira a továbbjutás 

Nem sok maradt hátra a selejtezőkből, néhány ország pedig rögtön a következő fordulóban eldöntheti a továbbjutás kérdését. Ilyen helyzetben van Marco Rossi együttese is, amely azonnal kijuthat, ha Bulgária ellen novemberben legalább döntetlent játszanak vagy Montenegró nem veri meg Litvániát. Magyarországon kívül viszont még további országok is eldönthetik a dolgokat a következő körben november 16-18. között, ha teljesülnek az alábbi feltételek:

 • Hollandia biztos résztvevő lehet, ha legyőzi Írországot a B-csoportban. 
 • Wales kijut, ha nyer a következő fordulóban Örményország ellen a D-csoportban, Horvátország pedig kikap Lettországtól.
 • Az E-csoportban Albánia biztosan kijut, ha legalább döntetlent ér el Moldova ellen és abban az esetben is, ha Lengyelország megveri Csehországot. Ugyanitt a csehek is kijuthatnak a következő játéknapon, amennyiben legyőzik Lengyelországot és Moldova nem nyer. 
 • Ha Montenegró nem győz Litvánia ellen, Magyarország mellett Szerbia is biztosan kijut a G-csoportban. 
 • A H-csoportban Dánia és Szlovénia egymás ellen játszik majd és mindkettőnek megvan az esélye a kijutásra a legközelebbi játéknapon. Ha bármelyik nyer, megvan az Eb-részvétel, de a dánoknak az is jó, ha Kazahsztán nem veri San Marinót.
 • Szlovénia a győzelem mellett akkor is kijuthat legközelebb, ha döntetlent ér el és Kazahsztán is maximum döntetlent játszik San Marino ellen, de a kazahok veresége szintén elegendő lehet számukra. 
 • Az I-csoportban Izrael két meccsét is átütemezték, ami némileg bonyolítja a dolgokat, mivel ők így hat nap alatt három meccset játszhatnak. Amennyiben legyőzik Koszovót, Svájcot és Romániát, kvalifikálják magukat. 
 • Románia ugyanitt kvalifikálhatja magát, ha nyernek Izrael ellen, miközben ellenfelük nem győz Koszovó és Svájc ellen, ha pedig velük szemben maximum egy pontot szereznek, a románoknak elég az iksz is az Izrael elleni meccsen. 
 • Svájc is kijuthat, ha Izraelt megverik, utóbbiak pedig nem verik meg Koszovót. 
 • A J-csoportban Szlovákia már következő meccsén kvalifikálhat, ha nem kapnak ki Izland ellen. 

Már most is megéri fogadni! 

20 000 Ft-os bónusz az Unibettől!
1
Unibet
100%-os befizetési bónusz 20 000 Ft-ig
   18+| 100% bónusz max. 20,000 Ft + 60 ingyen pörgetés a Temple Tumble játékhoz. Min. 4,000 Ft befizetés a pörgetéshez. Min. odds: 1.40. Megforgatási követelmények: Sport: 6x bónuszösszeg. Kaszinó és nyerőgépek: 25x bónuszösszeg.

   Aki azt gondolná, hogy a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságra csak a következő nyáron lehet majd fogadásokat kötni, az nagyot téved. Ugyan a kínálat még elég csekélynek mondható, ahogy szép lassan összeáll a mezőny, egyre csak nőni fognak a lehetőségek. Jelenleg az egyik legjobb opció erre vonatkozólag az Unibetnél található, ahol az eseménnyel kapcsolatban a lehetséges győztesekre vagy döntősökre fogadhatunk. Érdekesség, hogy itt olyanokra is megtehetjük tétjeinket, akik még hivatalosan nem kvalifikálták magukat, tehát elég nagy a választék. A legesélyesebbnek jelenleg Franciaországot tartják, mögöttük Anglia, Németország, Spanyolország és Portugália zárják a legjobb ötöt. Emellett egyébként érdemes nyitott szemmel járni a bukmékerek oldalain, hiszen a hátralévő selejtezőkre is lehet majd fogadni, ahogyan a tavaszi pótselejtezőkre is. Amennyiben mielőtt fogadnál, további információra van szükséged, olvasd el a fogadási tippjeinkről szóló cikkünket is!

   Közeledik az Euro 2024

   Az idő gyorsan telik, így a sportfogadóknak is érdemes résen lenniük! A házigazda németek mellett nyolcan már biztosították helyüket a tornán, hamarosan pedig jelentősen bővülni fog a mezőny, egyúttal a fogadóirodák kínálata is. Ne maradj le a legjobb szorzókról és a fogadási lehetőségekről! Ha pedig szeretnéd megtudni, hogy mire számíthatunk az Eb-pótselejtezők kapcsán, olvasd el az erről szóló cikkünket is! Amennyiben nem egyértelmű számodra, hogy miként jutnak tovább a csapatok a csoportkörökből, olvasd el az Euro 2024 csoportkörök – hogy lehet továbbjutni? című írásunkat is.

   GYIK

   A 17. férfi labdarúgó Európa-bajnokságra 2024-ben kerül sor június 14. és július 14. között 24 ország részvételével. 

   A szorzók alapján Franciaországot tarták a legesélyesebbnek. 

   A házigazda Németország automatikus résztvevő, rajtuk kívül Franciaország, Belgium, Ausztria, Spanyolország, Skócia, Törökország, Ausztria és Anglia, valamint -nagy örömünkre -, Magyarország már biztosan ott lesznek.