Eb 2024 jegyinformáció és az esemény hivatalos dala

Frissítve:

Eb 2024 jegyinformáció és az esemény hivatalos dala

Az idei labdarúgó Eb-t felvezető cikksorozatunk által igyekszünk mindenkit képbe hozni a nyár egyik legjobban várt sporteseményével kapcsolatban. Ezúttal az Eb 2024 jegyinformációira összpontosítunk, de a rendező városokban található szurkolói zónákra és a foci Eb hivatalos dalára is kitérünk. Például tudod-e, hogy miért választják ki a kontinenstornához kapcsolódó zenét? 

Így szurkolhatunk a helyszínen

A mérkőzéseket 10 város stadionjaiban rendezik Németországban 2024. június 14- július 14. között, az Eb hivatalos jegyértékesítő weboldalán pedig megtekinthetők az arénákhoz rendelt meccsek, valamint a jegyár kategóriák. 

Az UEFA információi szerint az alábbi Eb 2024 jegyárakkal számolhattunk.

 • Csoportkör: 30, 60, 150, 200, 400 euróért
 • Nyitómérkőzés: 50, 195, 400, 600, 900 euróért
 • Nyolcaddöntők: 50, 85, 175, 250, 500 euróért
 • Negyeddöntők: 60, 100, 200, 300, 700 euróért 
 • Elődöntők: 80, 195, 400, 600, 900 euróért
 • Döntő: 95, 300, 600, 1000, 2000 euróért 

A legolcsóbbak a Fans First kategóriába kerültek, majd sorrendben a 3. kategória, 2. kategória, 1. kategória, valamint a Prime Seats szegmens következett. Mivel elképesztően sokan vásároltak volna, az UEFA sorsolással döntötte el, kihez kerülnek a jegyek. Ez különböző turnusokban történik, az elsőre tavaly októberben került sor, majd December 4. és 12. között ismételten ráugorhattak az elérhető jegyekre azok a rajongók, akiknek az országa kvalifikált a selejtezőkből. Őket január végén értesítették őket, hogyan alakult a sorsolás. 

A harmadik etapban tavasszal még lesz lehetőség igényelni, de ezt azon országoknak hirdetik, amelyek a pótselejtezőből biztosítják részvételüket. Ezen felül persze még vásárolhatnak azok, akik lemaradtak. Egyrészt ott vannak az egyéb jegyértékesítéssel foglalkozó platformok, de itt már sokkal többet kell fizetnünk, valamint ott van az UEFA hivatalos viszonteladói felülete, ahol eladhatják a jegyüket azok, akik valamilyen okból megválnának sajátjuktól.  

20 000 Ft-os bónusz az Unibettől!
1
Unibet
100%-os befizetési bónusz 20 000 Ft-ig
   18+| 100% bónusz max. 20,000 Ft + 60 ingyen pörgetés a Temple Tumble játékhoz. Min. 4,000 Ft befizetés a pörgetéshez. Min. odds: 1.40. Megforgatási követelmények: Sport: 6x bónuszösszeg. Kaszinó és nyerőgépek: 25x bónuszösszeg.

   Ennél is biztosabbra mehetünk viszont akkor, ha mélyebben a zsebünkbe nyúlunk. Ez a Hospitality jegyeknek köszönhető, amelynek több fajtája is van. A Follow Your Team révén egy adott csapat meccseire utazhatunk, ezért pedig a szokásosnál nagyobb színvonalú ellátás jár. Ennek árai változhatnak, de mérkőzésenként 1250 eurótól indulunk. Ha csak egy találkozót néznénk ki, akkor ugyanilyen áron ott a Selected Single Matches, míg a Venue Series segítségével az általunk választott helyszínen lévő összecsapások mindegyikét megtekinthetjük. Itt a legolcsóbb csomag 4320 euró a 4 eseményt lebonyolító stadionok esetében. Ha ennél is többre vágyunk, választhatjuk a Final Series csomagot, amely az elődöntőket és a döntőt tartalmazza, de nem muszáj mindegyiket kifizetnünk, arra is van opció, hogy csak két meccset nézünk meg, ám itt már a 7800 eurós változat képezi a belépőszintet. 

   Érdemes szétnézni a környéken 

   Bár értelemszerűen a mérkőzésekért mennek a szurkolók, ha belefér, mindenképp ajánlott megtekinteni a városok nevezetességeit és izgalmas programokat keresni. Ehhez segítséget nyújt az Eb hivatalos weboldala, ahol az Event Guide fül alatt rengeteg hasznos információt találunk. Itt például a közlekedésről, szállásokról, az adott hely szokásairól és a jegytulajdonosoknak járó utazási kedvezményekről is olvashatunk. Szintén érdemes megnézni a látogatáshoz adott tippeket, de a stadionokról és a rajongói fesztiválokról is többet tudhatunk meg. Utóbbit nem érdemes kihagyni, mivel ingyenesen látogatható, lesz óriási kivetítő a meccsekhez, mellette pedig sok más labdarúgást kedvelő emberrel találkozhatunk, miközben élvezhetjük az izgalmas programok széles választékát. 

   A 2024-es Európa-bajnokság hivatalos dala 

   Általában a nagyobb labdarúgó tornák mindig kapnak egy saját dalt, amelyek többnyire népszerű zenészektől származnak. Ezzel fokozható a hangulat, de természetesen olyan előnyökkel is jár, mint a televíziós és médiajelenlét növelése, valamint marketingeszközként sem utolsó. Az első alkalom, hogy hivatalos dalt kapott az esemény, 1992-ben volt, de íme, itt a lista az eddigi dalokról. 

   1992 – Svédország: Towe & Peter Jöback – More Than A Game

   1996 – Anglia: Simply Red – We’re In This Together

   2000 – Belgium és Hollandia: E-Type – Campione 2000

   2004 – Portugália: Nelly Furtado – Forca

   2008 – Ausztria és Svájc: Enrique Iglesias – Can You Hear Me

   2012 – Lengyelország és Ukrajna: Oceana – Endless Summer

   2016 – Franciaország: David Guetta ft. Zara Larsson – This One’s For You

   2020 – Martin Garrix – We are the people

   Vajon milyen lesz az idei dal?

   Az már a csoportkör sorsolásán kiderült, hogy a következő Európa-bajnokság hivatalos dalát három különleges és igazán népszerű előadó jegyezheti, az olasz elektronikus zenei együttes, a Meduza, korunk szintén egyik legismertebb zenekara, a OneRepublic, valamint a német popsztár, Kim Petras. A dal még nem ismert, idén tavasszal mutatják be. 

   Éld át te is a labdarúgó Eb izgalmait! 

   Hamarosan kezdetét veszi a torna. A belépőkhöz nem egyszerű hozzájutni, ám a helyszínen a szurkolói zónák is fantasztikus élményt nyújthatnak, ahol többek között a kontinensviadal hivatalos dalára is bulizhatnak majd a résztvevők. 

   Amennyiben az is érdekel, hogy mit viselnek majd a magyar és a többi válogatott játékosai az Eb során, kattints át az Euro 2024-es mezek – mit viselnek majd a nemzeti válogatottak az Eb-n? című cikkünkre.

   GYIK

   1. Mikor rendezik a labdarúgó Eb-t?

   2024. június 14- július 14. között.

   2. Van még esélyem belépőhöz jutni?

   A legjobb sansz erre az UEFA hivatalos viszonteladói felületén lesz, ugyanakkor a drágább típusú, úgynevezett Hospitality belépők még igényelhetők.

   3. Milyen árakban mozogtak a jegyek?

   A legolcsóbb 30 euró volt, de többezer euróért is kínálnak belépőket, igaz ezért plusz kényelmi szolgáltatást is kapnak a vásárlók.