A Revolut és a sportfogadás (2024)

Frissítve:

Az online sportfogadás világában pár évvel ezelőtt ütötte fel a fejét ez a teljesen új ki- és befizetéseket támogató szolgáltató. A revolut ugyan már 2015-ben elindult, a revolut Hungary csak kicsit később, így a sportfogadó bukmékerek között is van még, aki nem támogatja ezt a fajta pénzügyi szolgáltatást, de van olyan is, aki már nem! Tarts velem és mindent elmondok és elmagyarázok!

Revolut sportfogadás, mit érdemes tudni róla?

A revolut magyarul egy elektronikus fizetési megoldás. Az ötlet két angliai fiatalembertől származik, akiket Nikolay Storonsky-nak és Vlad Yatsenko-nak hívnak. A szolgáltatás révén több mint 30 pénznemben fizethetünk illet fogadhatunk átutalást mindenféle rejtett revolut költségek nélkül. A revolut pénzfeltöltés is pofonegyszerű, bármelyik bankból utalhatunk rá pénzt. A revolut pénztárcádban tarthatsz eurót, de még akár bitcoint is! A revolut pénzküldés szempontjából is hasznos lehet. A revolutot használó barátaidnak akár pillanatok alatt küldhetsz pénzt és ez az utalás teljesen ingyenes; például, ha egy társasággal egy bárban nézitek a meccset és egy nagyobb fogadást akartok megtenni, úgy, hogy mindenki csak egy kicsivel szál bele, így könnyedén át lehet utalni a pénzt egy embernek, aki megteszi majd a fogadást, aki majd, ha nyertek akkor könnyen át tudja nektek utalni a nyeremény rátok eső részét! Ezen kívül természetesen remek valós átváltási árfolyaminak köszönhetően rengeteg magyarországi sportfogadó is ezt a szolgáltatást használja. Tehát tényleg elmondhatjuk, hogy a revolut sportfogadásra is tökéletesen alkalmas. A revolut-számládhoz természetesen IBAN számla is jár és igényelhetsz és kaphatsz “rendes” fizikai “prepaid” kártyát is hozzá. Ezt a kártyát természetesen bármelyik okos eszközöddel össze tudod párosítani. Ha kifejezetten revolut sportfogadás érdekel, akkor viszont, fontos, hogy az appon belül, a profilod alatt megnézd, hogy nincs-e bekapcsolva hagyva a szerencsejáték-zárolás funkció! Ha igen, egy kattintással túl is lehetsz ezen a problémán, tehát tényleg nem egy bonyolult dolog. Persze, így könnyű, hogy figyelmeztetlek, nekem saját magamnak kellett rájönnöm ezekre a dolgokra, ezért is döntöttem úgy, hogy írok egy ilyen összefoglalót a témáról.

Revolut sportfogadás

Hogyan igényelheted meg a Revolut kártyád?

Revolut card hungary

Lényegében két féle revolut kártya létezik, a revolut fizikai kártya és a revolut virtuális kártya. A virtuális kártya egy egyszerhasználatos kártya, míg a fizikai kártya többször használatos. A fizikai kártyával akár revolut készpénzfelvétel is lehetséges míg a virtuális kártyát inkább online tranzakciókhoz javasolja a revolut card hungary. Fontos még megemlíteni, hogy többféle csomag közül választhatunk a revolutnál, összesen négy közül:

 1. Standard
 2. Plus
 3. Premium
 4. Metal

A standard opció esetén természetesen teljesen ingyenes a számlavezetés; revolut kártya akkor is jár nekünk, ha ezt az ingyenes opciót választjuk. A többi három pedig más és más extra funkciókat kínál, amelyekkel élhetünk, ha akarunk. Tehát, röviden a revolut kártya igénylése mindössze a sikeres revolut regisztrációtól függ. A revolut kártya igénylés ingyenes—tehát nincsenek rejtett revolut díjak—azonban a szállítási költséget neked kell fizetni, ennek az ára az app szerint: *Kézbesítési díj akár: 2406,99ft összegtől.

Hogyan fizethetek revoluton keresztül?

Az első és legfontosabb, hogy a revolut sportfogadás céljából történő használata előtt először is ki kell kapcsolnod a “szerencsejáték-zárolás’ funkciót. Mivel ez általában be van kapcsolva alapjáraton, így könnyen abba a hibába eshetünk, hogy bekapcsolva marad. Megmutatom, én hogyan kapcsoltam ki:

 1. Látogass el a revolut oldalára vagy nyisd meg a revolut applikációt a telefonodon.
 2. Keresd meg a “Beállítások” menüpontot és azon belül a “Biztonság és adatvédelem” funkciót.
 3. Ha idáig eljutottunk, akkor keressük meg a Szerencsejáték-zárolás kapcsolót. Nézd meg be van-e kapcsolva ez a funkció. Ha igen, akkor kattints rá és deaktiváld majd fogadd el az általános feltételeket.
 4. Már csak annyi dolgod van, hogy ellátogatsz egy olyan sportfogadó bukméker oldalára, ahol elfogadják a revolut be- és kifizetéseket.
 5. Tedd meg fogadásod és a letét elhelyezéséhez használd revolut kártyádat, vagy kérd revolut számládra a nyereményed átutalását.

A Revolut biztonságos?

A Revolut összeségében egy biztonságos fizetési módszernek bizonyul. Ezt több funkció is alátámasztja, például, hogy magába az applikációba csaj ujjlenyomattal tudsz belépni. De sok más elérhető biztonsági funkció is, amelyet mind azért találtak ki, hogy a revolut számla a lehető legbiztonságosabb kezekben legyen. Nézzünk meg párat közelebbről:

A Revolut biztonságos?

Virtuális kártya

A fizikai kártyával ellentétben, virtuális kártyát is tudunk igényelni magunknak. Ennek a nagy előnye, hogy ezek egy használat után megsemmisülnek.

Szabályozás hatálya alá eső bankok védelme

A pénzünket maga a Litván Nemzeti Bank védi. Tulajdonképpen, ezen a litván számlán tartják a pénzünket, tehát teljesen ugyan olyan mintha egy közismert magyar bankban tartanád a pénzed, hiszen a bankoknak ugyanazon szabályoknak kell megfelelniük, biztonságukat tekintve.

Kártyabiztonság

A kártyaadataink biztonságát és a gyanús tranzakciókat tekintve is biztonságos a Revolut. Kártyáik támogatják a 3D Secure rendszert, tehát bizonyos tranzakciók esetében extra jóváhagyást fog kérni. Így az illetéktelen revolut pénzküldés lehetősége jócskán lecsökken. Valamint azt is be tudjuk állítani, hogy érintéses fizetések esetén mennyi legyen a limit, ami felett már nem fizethetünk érintéses módszerrel. Tehát a revolut számla tényleg nem kerülhet idegenek kezére.

Hogyan történnek a be- és kifizetések a Revoluttal a sportfogadási oldalakon?

Abban a szerencsés helyzetben vannak a sportfogadók, hogy több lehetőség is nyitva áll előttük. Amennyiben a bukméker valamiért nem fogadja el a revolut e-pénztárcát, akkor is még ott van a revolut kártyánk, amit ugyan úgy használhatunk, mint amikor bankkártyával fizetünk. Nézzünk meg egy példán keresztül, hogy is működik ez:

 1. Először is keresünk kell egy olyan bukmékert, ahol bankkártyával lehet fizetni
 2. Regisztráljunk az oldalon
 3. Ezt követően a profilunk alatt keressük meg a “Pénzügyek” részt, ahol a befizetési opciót lehet beállítani. Itt válasszuk a bankkártyás fizetési módot.
 4. Adjuk meg az adatokat, amelyeket kérnek tőlünk. Tehát a revolut kártyán szereplő nevet, kártyaszámot, lejárati dátumot és a CVV kódot.
 5. Adjunk meg a befizetés összegét és hagyjuk jóvá a tranzakciót kész is vagyunk.

Revolut előnyök/hátrányok:

Előnyök+

+ Gyors és biztonságos

+ Ingyenes számlavezetés

+ Fizikai kártyát is igényelhetsz

Hátrányok-

– Az revolut ügyfélszolgálat csak angolul érhető

– Limitált azon helyek száma, ahol használhatjuk

– A minőségibb csomagok drágák

Limitek, revolut költségek, időkeretek

A revolut hírneve hamar elterjedt a sportfogadás világában és rengeteg sportfogadó választott ezt az új fizetési módot. De ez nem maradt így sokáig és pár éven belül egyre nehezebbé és nehezebbé vált ennek az opciónak a használata. Egészen addig amíg például az Egyesült Királyságban betiltották a revolutot szerencsejáték használatra. A revolut nagyon komolyan veszi a szerencsejáték függőséget és igyekszik mindent megtenni azért, hogy az ne váljon káros szenvedéllyé. Ezért is találta ki a „szerencsejáték-zárolás” funkciót, amiről fent már beszéltem. A fizikai kártya használható be- és kifizetésekre sok helyen, még az olyan bukméker óriásnál is, mint például az Unibet. Tehát tényleg, nagyon körültekintően szét kell néznünk, hogy melyik bukmékereknél fogadják még el a revolut sportfogadás céljából történő használatát. Mivel a revolut fizikai kártyájával való fizetés lényegében megegyezik egy bankkártyás fizetéssel, így ugyan azok a feltételek vonatkoznak rá. Következésképpen, a be- és kifizetések díjmentesek—nincsenek semmilyen revolut díjak. A befizetések szinte azonnal megjelennek, a kifizetések során azonban pár napot várnunk kell, ennek több oka is van, például a feldolgozási idő.

Összefoglaló

Remélem sikerült megmutatnom ebben a cikkben, hogy a revolut tényleg egy remek fizetési szolgáltatás, amely gyors és biztonságos. Nem mellesleg, még fizikai kártyát is igényelhetünk, amit tényleg szinte bárhol használhatunk, akár a revolut készpénzfelvétel is lehetséges. Rengeteg különféle csomag létezik, így tényleg mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb feltételeket és opciókat. A revolut regisztráció is könnyű és biztonságos, és az applikációja is remek, amelyet akár IOS-re akár Androidra is letölthetsz. A revolut biztonsági funkciói tekintetében is remek, rengeteg olyan funkciója van, amely véd minket az illetéktelen behatolástól, lopástól, hackerektől. Kifejezetten jó, hogy a szerencsejáték veszélyeit is felhívják a figyelmet, és külön funkció van arra, hogy a szerencsejátékokhoz kapcsolódó tranzakciókat tiltani tudjuk, ha ez a szórakozási forma már káros szenvedéllyé súlyosbodott. De engedélyezhetünk is és akkor teljesen nyugodtan használható erre a célra, egy pár kattintás ennek az engedélyezése. Ilyen funkciót szinte sehol máshol nem lehet találni. Azt is megtudtuk, hogy revolut sportfogadás céljából történő használata esetén inkább a revolut fizikai kártyájával próbálkozzunk, azzal nagyobb esélyünk lesz arra, hogy sikerrel járjunk. Tehát tényleg remek kis megoldás a pénzügyeink menedzselésére, de akár a revolut sportfogadás esetén is kitűnő választás. Talán az egyetlen negatívum, amit találtunk, hogy a revolut ügyfélszolgálat nem érhető el magyarul egyelőre és hogy limitált azon helyek száma, ahol elfogadják a kártyát. De csak idő kérdése szerintem, hogy még jobban elterjedjen és akkor már szinte mindenhol el fogják fogadni.

GYIK

Természetesen igen. Ehhez mindössze annyit kell tenned, hogy kikapcsolod a “szerencsejáték-zárolás” funkciót.

A legtöbb helyen csak a revolut fizikai kártyáját fogadják el, amelyet ingyen megigényelheted, és csak a kiszállításért kell fizetned.

Természetesen igen. A Revolut kártya igénylése természetesen regisztrációhoz kötött, ezt ne felejtsd!

Igen! Rengeteg olyan funkciója van a revolutnak, amely a mi biztonságunk biztosítására vezettek be, ilyen például a kétlépcsős azonosítás vagy az ujjlenyomatos azonosítás használata.

Természetsen igen. Több mint 30 valuta érhető el a revolutnál, még akár olyan crypto pénzek is, mint a bitcoin vagy a Dogecoin.