Hogyan működnek a promóciós kódok?

Magyarország

Legális fogadóirodák Magyarországon

Rugalmasság, kényelem

Frissítve:

Bónuszkódok titkok nélkül

A képlet egyszerű: épp meg akar vásárolni vagy rendelni valamit; már mindent sikerült kiválasztani, minden jóvá lett hagyva, már fizetne, amikor megpillant egy speciális mezőt, a következő szavak egyikével: bónuszkód, promóciós kód, kedvezménykód stb.

Ha már egyszer lehetőség van ilyen kedvezményekre, akkor miért is ne akarná kihasználni ezt a remek lehetőséget, nem igaz? Talán fenntartásai vannak az ilyen kódokkal kapcsolatban? Ne legyenek. Nézzük is meg közösen, hogyan is működnek ezek a promóciós kódok.

Hogyan működnek a promóciós kódok?

Hol találok bónuszkódokat?

A bónuszkód megszerzésének számos módja van. De ne feledjük, hogy közvetlenül vagy közvetetten, de a kódok mindig az eladótól / szolgáltatóktól származnak. A hivatalos márkabolt honlapján szereplő ajánlatok megbízhatóak.

A kedvezményes kódok valószínűleg leghasznosabb forrásai a hírlevelek eladói. A hírleveleken kívül találhatunk ilyen kódokat még a facebook rajongói oldalakon, a Twitteren és az Instagramon. Vannak valódi, kézzel fogható kuponok is, de inkább a virtuális kódok dominálnak (hiszen az előállításuk sokkal olcsóbb). A speciális promóciós kódokkal rendelkező üzletek, szállítók és szolgáltatók vásárlásra ösztönzik az embereket. Leggyakrabban ezek csak rövid időre szólnak (hétvégi akciók) de néha találhatunk tartósabb kódokat is például a rendszeres vásárlások után kapott hűségkódokat.

Számos üzlet és szolgáltató együttműködik azokkal a partnerekkel, akik jelentős tapasztalatukkal és erőforrásaikkal lehetővé teszik a hatékonyabb és eredményesebb marketingtevékenységeket. Gyakran előfordul, hogy az eladó az eladásból származó nyereség egy részét a partnernek fizeti ki, mindaddig, amíg az eladónak sikerül rávennie az ügyfelet (azaz téged) a vásárlásra. Az eladónak csak annyit kell tennie, hogy létrehoz a megrendelőlapon egy kis rubrikát, ahova be lehet írni a bónuszkódot, és az érvényes kódokat kiadja partnereinek.

Ez meglehetősen jövedelmező üzlet, amelynek köszönhetően mind az értékesítők, mind a partnerek keresnek … De profitálnak-e az ügyfelek? Alapvetően ez az ügyféltől függ (azaz tőled)!

Ne változtassa meg a kódot semmilyen módon

Ne feledje, hogy a bónuszkódot teljesen változatlanul írja be a rubrika. Tehát nem csak arra kell ügyelni, hogy ugyan azokat a karaktereket másoljuk be, hanem arra is hogy a stílus is egyezzen. Tehát ha a kód nagybetűvel van az eredetin, akkor nagybetűvel szerepeljen a beírandó helyen is. Ha nincs a karakterek között szóköz, akkor mi se erőltessük. Ne feledd a Ctrl-C és Ctrl-V a barátod. Használd!

Hogyan ellenőrizhető, hogy a promóciós kód még mindig érvényes?

Amíg nem írja be a kódot, soha nem lehet 100% -ban biztos abban, hogy működik. Azonban, számos módja van annak, hogy felismerje az olyan megbízható honlapokat, amelyek promóciós kódokat adnak.

Ha a kód hivatalos forrásból származik, akkor általában pontos időkerete van, és ezt követően a kód nem működik. A hírlevelek és a rajongói oldalak valóban a legbiztosabb források – de nem minden áruháznak van ideje és embere ilyen promóciókat reklámozni. Következő lépés?

Keresse őket azon partnerek oldalain, akik közvetítik az akciókról szóló információkat. Hogy melyik megbízható?

Ne ítéljen a külső alapján!

Az webhely kinézete tényleg nem mérvadó… Bár a kódokat kínáló webhelyek meglehetősen jól keresnek, így elméletben meg tudják fizetni a hivatásos tervezőket és webmestereket, de ez nem mindig érdekük… Számos webhely az egyszerűségre törekszik inkább, mert így az oldal sokkal gyorsabban átlátható és sokkal gyorsabban lehet eligazodni rajta. Tudod, az életben is így van… Egy könyvet sem a borítója alapján ítélünk meg, ugye? Természetesen, minél könnyebb a weboldal használata, annál jobb, de a legfontosabb dolog, hogy az promóciós kódok rögtön észrevehetőek legyenek és ne kelljen keresgélni.

Csak a hazai!

Sok esetben nemzetközi hálózatok is kínának bónusz kódokat, de ha lehet maradjunk inkább a hazainál. Mielőtt egy nemzetközi oldalról használnál egy kódot, nézz utána, hátha magyar oldal is kínál ugyan olyan kódot. És ha már van, miért ne használnánk inkább azt, ezzel is támogatva a partnert aki kínálja az adott promóciós kódot!

A lejárati dátum megváltoztatható

Igen ezt már érintettük a cikk elején. A bónuszkódok nem örökre szólnak, nekik is megvan a szavatosságuk. Egy bizonyos idő után ha nem használjuk fel őket, elévülnek. A kódoldalakon gyakran vannak speciális jelölők és dátumok, amelyek biztosítják a kód érvényességét és korlátozások nélküli működését. Azonban az a helyzet, hogy viszonylag könnyű olyan scriptet írni már manapság, amely lehetővé teszi a dátum, mondjuk minden második héten való frissítését. Nyilván nem azt mondjuk, hogy ön is folyamodjon ilyen módszerekhez, SŐT. Sok oldal van, ahol a kódokat rendszeresen ellenőrzik, szóval nem éri meg kockáztatni. Csak a tisztánlátás végett mondtam. Sajnos ebben a világban, a dolgok így működnek. És jó ha tisztában vagyunk vele!

Ki kínál promóciós kódokat?

promóciós kódok

Igaz, hogy nincsenek speciális szabályok, amelyek eldöntenék, hogy ki kínálhat és ki nem kínálhat bónuszkódot, ám egyes iparágak gyakrabban kínálnak ilyen promóciós kódokat, mint mások. Íme néhány példa olyan vállalatokra, amelyek lehetővé teszi a promóciós kódok használatát.

 1. Ruházati boltok és parfümök:
  • H & M
  • C & A
  • CCC
  • Decathlon
  • Douglas
 2. Elektronikai üzletek
  • Euronics Műszaki Webáruház
  • Media Markt
  • BestMarkt
  • Extreme Digital
  • BestByte
 3. Légitársaságok
  • EasyJet
  • Ryanair
  • Lufthansa
  • airberlin
 4. Busz szolgáltatások
  • Regiojet
  • BLAGUSS
  • FLEXiBUS
 5. Élelmiszer-szállítók
  • Pizza Hut
  • NetPincér
  • KFC
 6. Szállodák – sok-sok szálloda
 7. Induló vállalkozások – pl. Uber
 8. Játékok – World of Tanks, LoL (League of Legends)

Játék Kódok

Valamivel idősebb gamer barátaimhoz szólok, akik talán még emlékeznek azokra a számítógépen játékkódra, amelyekkel halhatatlanok lehettünk, vagy be tudtuk állítani, hogy sose fogyjon ki a lőszer, vagy hogy adjon egy rakat pénzt a játék ingyen. De az idők változnak, és velük együtt minden más is, beleértve a bónusz kódokat is.

Manapság a „World of Tanks”-höz kapcsolódó kódok nem a csaláshoz nyújtanak segítséget, hanem lehetővé teszik, hogy különböző játékon belüli extra szolgáltatáshoz legyen hozzáférésünk (új járművek feloldása), illetve meghosszabbíthatjuk velük a prémium/gold státuszunk fennmaradását. És ezek csak példák arra, hogy milyen ajándékokhoz, plusszokhoz juthatsz hozzá. Úgy tűnik, hogy a World of Tanks-nek sikerült alkalmazkodnia az új marketing színtérhez, és remekül teljesít a promóciós kódjaival.

Hogyan kell használni a bónuszkódot?

A mechanizmus általában nagyon egyszerű. Leggyakrabban, a kosár megnyitása után, de még fizetés előtt keresse meg a kedvezménykód, promóciós kód vagy a bónuszkód szavakkal jelölt mezőt. Ha már van kódja, akkor csak be kell írnia. Ha nem, próbáljon meg találni egyet online. Ha a kód érvényes és ellenőrzött, akkor a kedvezményt a promóció feltételeivel összhangban kell kiszámítani. Ne feledje, hogy előfordulhat, hogy egyes kódok csak kiválasztott termékekre vonatkoznak. A kedvezmény ezért, bizonyos esetekben csak egyes vásárlásokra vonatkozik.

Időnként, különösen a speciális online szolgáltatások esetében, az ajánlat csak az új játékosokra vonatkozik. Ezért a bónuszkód csak azokra az emberekre vonatkozhat, akiknek még nincs számlájuk az eladóval. Ez érthető, hiszen a vállalat fejlődésének egyik meghatározó tényezője, különösen az interneten, az új felhasználók száma…. Ezért, ha már van számlája egy adott helyen, készülj fel csalódásra, vagy kérje meg, hogy regisztráljon valaki mást az ön nevében (ez egy egyszerű módszer arra, hogy “hogyan lehet az áruházat megtéveszteni” a bónuszkóddal, de elvileg, ha nem fals adatokat adsz meg, akkor nincs semmi baj, igaz?).

Mikor kap hűségbónuszt és egyéb különleges ajánlatot?

Erre egyetlen szabály nem vonatkozik. Mindegyik üzlet, weboldal és internetes szolgáltató más és más. Néha elegendő feliratkozni a hírlevélre, néha régóta ügyfélnek kell lennie, és néha különleges bónuszokat kapnak üdvözlő levelek formájában. Ha különösen érdeklik a hűség bónuszok, olvassa el a promóciós szabályokat a weboldalon, ahol részletesen ismertetve vannak a különféle hűségprogramokat.

Most már érted hogy kell használni a bónuszkódot? Reméljük, most már egyszerűbben ismered fel és találod meg az új promóciós kódokat. A promóciónak sokféle formája van, de ez az egyik legkönnyebben megvalósítható … Igaz, hogy néha sok elavult kódot kell átvizsgálnunk mire találunk egy olyat ami még érvényes, de megéri nem?