Világbajnokság fogadási útmutató, stratégia és tippek

Magyarország

Legális fogadóirodák Magyarországon

Rugalmasság, kényelem

Frissítve:

Szinte minden készen áll a sporttörténet első, télen megrendezendő labdarúgó világbajnokságának lebonyolítására. A stadionok elkészültek Katarban, ismert a pontos menetrend és a csoportok sorsolását is elvégezték. A nyolc stadion felépítésében szinte mindenki részt vett ebben az Arab-öböl menti országban, a 2,8 millió lakos 90%-a – akiknek jelentős része vendégmunkás. Egyszóval, a katariak mindent beleadtak. A rutinos tippelők pedig mostanra már biztos javában fontolgatják, hogyan állítsák össze a fogadásaikat a labdarúgó világbajnokság 2022-es mérkőzéseire. Az alábbiakban igyekszünk ehhez útmutatást adni.

GGBet
Bónusz
Unibet
Bónusz

Fogadások a 2022-es világbajnokságra – fontos tudnivalók

A 2022-es foci világbajnokságot november 21-e és december 18-a között rendezik meg. A tornának a téli lebonyolítás mellett van még néhány kuriózuma. Egyrészt, ez az első olyan VB, amelyet teljes egészében az ázsiai kontinensen játszanak le. A másik érdekesség, hogy ilyen kis ország még soha nem rendezett foci VB-t. Katar mindössze 11.500 négyzetkilométeren fekszik, ami kicsivel több, mint Magyarország egytizede. Az ország méretéből következik az is, hogy a stadionok között nincsenek nagy távolságok.

A nyolc stadion a fővárosban, Dohában és négy közeli városban található, egy 50 kilométeres körön belül. Ez azt jelenti, hogy akinek az ideje és a pénztárcája engedi, akár a napi maximálisan megrendezett négy meccs mindegyikét élőben követheti repülőzés, költözködés nélkül.

A VB infrastruktúrájának kiépítésére költött pénzeszközöket is érdemes megemlíteni. A katariak szerint a munkálatok összességében 200 milliárd dollárba kerültek, amiből a versenyek lebonyolítására, vagyis a stadionok, kísérő létesítmények felépítésére 6,5 milliárdot költöttek. Ezen felül kiépítettek egy metróvonalat, építettek repteret, utakat, szállodákat, amelyeknek az előzetes becslések szerint 1,2 millió vendéget kell kiszolgálniuk.

Megtörtént a nyolc csoport sorsolása is, úgyhogy a fogadójátékosok már biztosan tervezik, hogyan nézzenek ki a fogadások a világbajnokság mérkőzéseire, kire teszik meg tétjeiket. A sportfogadási oldalak előzetes odds-ai alapján az idei világverseny fő favoritjai Brazília, Németország, Spanyolország, Anglia és Franciaország. A bukmékerek előrejelzései szerint tehát hagyományosan a foci dél-amerikai otthona és az európai nagyok közül kerülhet ki a győztes, a többi kontinens nemzeti válogatottjainak kevés esélyt adnak, de persze a meglepetést sosem lehet kizárni. Mindezt érdemes szem előtt tartani, ha azon gondolkodunk, hogy alakuljanak a fogadások a 2022-es világbajnokságra.

Ajánlott fogadási oldalak a 2022-es világbajnokságra

A VB 2022 fogadások már most is elkezdhetők, a sportfogadási oldalak már meghatározták azokat a nyereményszorzókat, amelyekkel már most is fogadhatunk számos népszerű fogadási kategóriában, eközben nyilván figyelembe véve az egyes játékosok formáját, a selejtezőkön nyújtott csapatteljesítményeket és nyilván a sztárjátékosok teljesítményét az országos és a nemzetközi versenyeken. Persze ez az elkövetkező fél év alatt ez még változhat, ezért érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni a vezető fogadási oldalak ajánlatait. Az alábbi táblázatban összegyűjtöttük a szerintünk legjobb magyarországi sportfogadási oldalakat, ahol megtehetők a fogadások a 2022-es világbajnokságra.

A leggyakoribb VB 2022 fogadások

Igaz, hogy még több, mint félév van hátra a foci VB kezdetéig, de a sportfogadási oldalak a leggyakoribb fogadási típusok esetében már meghatározták nyereményszorzóikat és a legnépszerűbb előzetes fogadási típusokra már most megtehetjük tétjeinket. Nézzük, melyek a legérdekesebb fogadások a 2022-es világbajnokságra.

Fogadás a végső győztesre

A leggyakoribb fogadási forma, amelyre a fogadóirodák meghatározták nyereményszorzóikat és ami végső soron a torna lényege, a végső győztes. A vezető sportfogadási oldalak előrejelzései szerint a 2022-es Mundiál fő esélyese Brazília, az ő jelenlegi szorzójuk a legtöbb bukmékernél 6,5.

Fogadás a vb gólkirályára

Ha témánk a fogadások a 2022-es világbajnokságra, népszerű fogadások közé tartozik a VB gólkirályának megtippelése is. Jelenleg a fogadási oldalak ebben a kategóriában három játékost emeltek ki, a legesélyesebb Kylina Mbappe 10-es szorzóval, de ott vannak az élbolyban Lionel Messi és Neymar da Silva Santos Júnior is.

Fogadás a legjobb játékosra

A VB 2022 fogadásoknak ebben a kategóriájában a korábbi eredmények lehetnek megfelelő indikátorok. Ha a 2021-es Aranylabda-szavazást vesszük alapul, akkor a két fő esélyes ezen cím elnyerésére Lionel Messi és a lengyel Robert Lewandowski. Kettejükkel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a sorsolásnak köszönhetően már a csoportmérkőzések során pályára lépnek egymással szemben. Az Aranylabda 66 éves története során ez lesz az első alkalom, hogy a világ két legjobb játékosa már az első fázisban összeméri erejét. Kettejük válogatottjai Argentína és Lengyelország Mexikóval és Szaúd-Arábiával versengenek a továbbjutásért.

Fogadás a csoportok alakulására

A csoportok alakulására is érdemes fogadásokat kötni, hiszen ez a VB-k azon fázisa, ahol gyakran történnek meglepetések, buknak esélyesek és születnek új csillagok. A 2022-es labdarúgó VB csoportjai közül érdemes kiemelni az E-csoportot, ahol két korábbi világbajnok Németország és Spanyolország küzd meg egymással. A papírforma azt mondja, ez a két csapat fog továbbjutni, viszont a korábbi világbajnokságok tapasztalatai inkább azt vetítik előre, hogy egyik továbbjut, a másik viszont nem.

A G-csoport is izgalmas lesz, itt Brazília, Svájc, Szerbia és Kamerun mérkőznek meg a továbbjutásért. Igaz, hogy egyikük a VB fő esélyese, de tudhatjuk, a braziloknak kell néhány meccs, mire a henger igazából beindul, ezért a csoportfázisban még bőven lehetnek meglepetések.

Fogadás a válogatottak legjobbjaira

A fenti kategóriák mellett talán kissé kevesebb rivaldafény jut az egyes nemzeti válogatottak legjobbjainak, ezért is lehet ez a fogadási típus izgalmas. Minden VB kitermel meglepetés játékosokat, olyanokat, akik esetleg egy olyan válogatottban játszanak, amely a verseny korai fázisában kiesik, de az adott játékosra felfigyelnek a világ fociszurkolói. Éppen ezért érdemes ezt a kategóriát is figyelemmel követni, főleg, ha szeretünk a kisebb eséllyel, éppen ezért nagyobb szorzóval rendelkező dolgokra fogadni.

Fogadás a 2022-es világbajnokság győztesére

Mint már említettük, a legnépszerűbb fogadás a 2022-es labdarúgó világbajnokság fogadásai közül a végső győztes megtippelése. A jelenlegi címvédő Franciaország, akik az idei verseny komoly esélyesei is, de az aranyéremig nehéz út vezethet, többen is esélyesek erre a címre rajtuk kívül. Elsősorban érdemes megemlíteni a brazilokat, a fogadóirodák jelenleg őket látják a legesélyesebbnek, a bet365 sportfogadási oldal például 6,5 szorzót kínál jelenleg az ő elsőségükért. Rajtuk kívül a kiemelt csapatok között vannak az argentinok, valamint Anglia, Spanyolország és Németország is. A szakértők kevés esélyt látnak arra, hogy nem dél-amerikai vagy európai lesz a világbajnok. Vannak, akik lehetséges meglepetésként említik például Kanadát, akik hosszú idő után vehetnek részt újra a VB-n vagy például Irán és Dél-Korea nemzeti tizenegyét, de a legtöbb előrejelzés szerint ezek a csapatok legfeljebb a legjobb 16-ba jutnak be, utána már a favoritok kerülnek előtérbe.

Az esélyek latolgatásához érdemes áttekinteni az eddigi győztesek listáját:

ÉvVB-győztes
1930Uruguay
1934Olaszország
1938Olaszország
1950Uruguay
1954NSZK
1958Brazília
1962Brazília
1966Anglia
1970Brazília
1974NSZK
1978Argentína
1982Olaszország
1986Argentína
1990NSZK
1994Brazília
1998Franciaország
2002Brazília
2006Olaszország
2010Spanyolország
2014Németország
2018Franciaország

Fogadás a 2022-es világbajnokság döntőjére

A katari világbajnokság nyitómérkőzésén, november 21-én Hollandia és Szenegál mérkőzik meg egymással. A nyolcaddöntő mérkőzésekre december 3-a és 6-a között kerül sor, a legjobb nyolc csapat december 9-én játszik egymással, az elődöntők december 13-án és 14-én lesznek, a döntőre pedig Katar nemzeti ünnepén, december 18-án kerül sor.

Világkupa döntő

Izgalmas és a 2022-es labdarúgó bajnokság fogadásaiban részvevőket foglalkoztató kérdés, hogy kik játszhatnak egymással a döntőben. A meglepetéseket sosem lehet kizárni, ezért valószínűsíthető, hogy a korábban már legnagyobb esélyesként emlegetett csapatok közül kerül be a két legjobb formát mutató a nagy fináléba. Persze, sosem lehet kizárni, hogy a papírforma megdől, hiszen a négy évvel ezelőtti VB hatalmas meglepetése volt, hogy a győztes franciáknak Horvátországgal kellett megmérkőzni a győzelemért. Arra ezúttal kevés esély van, hogy a horvátok a döntőig meneteljenek, az akkori csapat lecserélődött, a jelenlegi összetétel szerényebb formában van. A legnagyobb eséllyel a döntőben a brazilokat, a franciákat, a spanyolokat, a németeket, az argentinokat vagy az angolokat láthatjuk, de hogy milyen párharcra kerül sor, ez sok mindentől függ.

2022-es foci VB fogadási szorzók

A fogadási piacok nagy száma áll már most is a játékosok rendelkezésére, a vezető magyarországi sportfogadási oldalak, mint amilyen a bet365 már nagyon sok kategóriában meghatározták nyereményszorzóikat. Persze, fontos megjegyezni, ahogy közeledik a VB kezdetének időpontja, ezek a szorzók is változhatnak. A jelenlegi legérdekesebb szorzók a következők:

A világbajnokság győztese:

VálogatottSzorzó
Brazília6,5
Franciaország7,0
Anglia8,0
Spanyolország8,0

A világbajnokság gólkirálya:

JátékosSzorzó
Kylian Mbappe8,0
Harry Kane8,0
Karim Benzema12,0
Neymar12,0

A legesélyesebb döntősök:

VálogatottSzorzó
Brazília9,0
Franciaország11,0
Anglia11,0
Argentína10,0

2022-es labdarúgó VB – hogyan növelhetjük fogadási esélyeinket?

Ha még kezdő vagy a sportfogadásokban, de az idei VB-n már szeretnél tippelni, adunk néhány tanácsot, hogyan érdemes fogadni. Ma már túl vagyunk azokon az időkön, amikor gyakorlatilag csak azt tudtad megtippelni, hogy ki nyer egy meccset és ennek alapján 1-est, 2-est vagy x-et tippeltél. Ma már fogadási piacok hatalmas száma áll a játékosok rendelkezésére.

A legizgalmas fogadások a világbajnokság győztesére vonatkoznak, de megtippelheted a játékidő végeredményét, a góllövők személyét, a büntetők vagy gólok pontos számát, de léteznek ázsiai hendikep fogadások, gyűjtőfogadások és fogadáskészítők is, amelyekkel akár több, mint 10 fogadást tudunk kombinálni.

Ha szeretnél sikeres lenni a fogadásokban, elsősorban fontos, hogy naprakész legyél az adott sportágban, kövesd figyelemmel az eredményeket, a csapatok formáit, az esetleges játékoscseréket. Ma már nem kell ehhez újságokat vásárolnod, a sportfogadási oldalak legtöbbje rendelkezik statisztikai rovattal, ahol mindezeket nyomon tudod követni, mint ahogy megismerkedhetsz a legjobb stratégiákkal, tippeket és tanácsokat is kaphatsz. Úgyhogy a mi tanácsunk az, hogy regisztrálj egy sportfogadási oldalon és vágj bele ebbe az izgalmas kalandba.

GYIK

Hol rendezik a 2022-es labdarúgó VB-t?

A 2022-es labdarúgó világbajnokság házigazdája Katar lesz, a tornára november 21-e és december 18-a között kerül sor, nyolc helyszínen.

Lehet-e fogadni a 2022-es foci VB-re?

Igen, a vezető magyarországi sportfogadási oldalakon már elérhetők a fogadások a labdarúgó világbajnokság 2022-es mérkőzéseire, így akár már most is fogadhatsz például a VB győztesére, gólkirályára, a csoportok győzteseire és még sok egyébre.

Kik a 2022-es világbajnokság favoritjai?

A sportfogadási oldalak szerint az idei VB legnagyobb favoritjai Brazília, Anglia, Németország, Argentína és Spanyolország, de a meglepetések sosem zárhatók ki.