Világbajnokság fogadási útmutató, stratégia és tippek

Szinte minden készen áll a sporttörténet első, télen megrendezendő labdarúgó világbajnokságának lebonyolítására. A stadionok elkészültek Katarban, ismert a pontos menetrend és a csoportok sorsolását is elvégezték. A nyolc stadion felépítésében szinte mindenki részt vett ebben az Arab-öböl menti országban, a 2,8 millió lakos 90%-a – akiknek jelentős része vendégmunkás. Egyszóval, a katariak mindent beleadtak. A rutinos tippelők pedig mostanra már biztos javában fontolgatják, hogyan állítsák össze a fogadásaikat a labdarúgó világbajnokság 2022-es mérkőzéseire. Az alábbiakban igyekszünk ehhez útmutatást adni.

bet365
Bónusz
15.000 Ft

Fogadások a 2022-es világbajnokságra – fontos tudnivalók

A 2022-es foci világbajnokságot november 21-e és december 18-a között rendezik meg. A tornának a téli lebonyolítás mellett van még néhány kuriózuma. Egyrészt, ez az első olyan VB, amelyet teljes egészében az ázsiai kontinensen játszanak le. A másik érdekesség, hogy ilyen kis ország még soha nem rendezett foci VB-t. Katar mindössze 11.500 négyzetkilométeren fekszik, ami kicsivel több, mint Magyarország egytizede. Az ország méretéből következik az is, hogy a stadionok között nincsenek nagy távolságok.

A nyolc stadion a fővárosban, Dohában és négy közeli városban található, egy 50 kilométeres körön belül. Ez azt jelenti, hogy akinek az ideje és a pénztárcája engedi, akár a napi maximálisan megrendezett négy meccs mindegyikét élőben követheti repülőzés, költözködés nélkül.

A VB infrastruktúrájának kiépítésére költött pénzeszközöket is érdemes megemlíteni. A katariak szerint a munkálatok összességében 200 milliárd dollárba kerültek, amiből a versenyek lebonyolítására, vagyis a stadionok, kísérő létesítmények felépítésére 6,5 milliárdot költöttek. Ezen felül kiépítettek egy metróvonalat, építettek repteret, utakat, szállodákat, amelyeknek az előzetes becslések szerint 1,2 millió vendéget kell kiszolgálniuk.

Megtörtént a nyolc csoport sorsolása is, úgyhogy a fogadójátékosok már biztosan tervezik, hogyan nézzenek ki a fogadások a világbajnokság mérkőzéseire, kire teszik meg tétjeiket. A sportfogadási oldalak előzetes odds-ai alapján az idei világverseny fő favoritjai Brazília, Németország, Spanyolország, Anglia és Franciaország. A bukmékerek előrejelzései szerint tehát hagyományosan a foci dél-amerikai otthona és az európai nagyok közül kerülhet ki a győztes, a többi kontinens nemzeti válogatottjainak kevés esélyt adnak, de persze a meglepetést sosem lehet kizárni. Mindezt érdemes szem előtt tartani, ha azon gondolkodunk, hogy alakuljanak a fogadások a 2022-es világbajnokságra.

Ajánlott fogadási oldalak a 2022-es világbajnokságra

A VB 2022 fogadások már most is elkezdhetők, a sportfogadási oldalak már meghatározták azokat a nyereményszorzókat, amelyekkel már most is fogadhatunk számos népszerű fogadási kategóriában, eközben nyilván figyelembe véve az egyes játékosok formáját, a selejtezőkön nyújtott csapatteljesítményeket és nyilván a sztárjátékosok teljesítményét az országos és a nemzetközi versenyeken. Persze ez az elkövetkező fél év alatt ez még változhat, ezért érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni a vezető fogadási oldalak ajánlatait. Az alábbi táblázatban összegyűjtöttük a szerintünk legjobb magyarországi sportfogadási oldalakat, ahol megtehetők a fogadások a 2022-es világbajnokságra.

Sportfogadási oldal Kiemelt ajánlat
bet355

Üdvözlő bónusz
22bet

Első befizetési bónusz
Rabona

Üdvözlő bónusz
20bet

100% befizetési bónusz
Casinia

Első befizetési bónusz
Betfair

Üdvözlő bónusz
Bwin

Sport bónusz
LVBet

Befizetés nélküli sportfogadási bónusz
Excitewin

Sport bónusz
Sportaza

Kezdő bónusz és ingyenes fogadás
Powbet

100% befizetési bónusz
Librabet

Első befizetési bónusz
Unibet

Dupla bónusz
Energybet

Sport bónusz
18bet

Üdvözlő bónusz

A leggyakoribb VB 2022 fogadások

Igaz, hogy még több, mint félév van hátra a foci VB kezdetéig, de a sportfogadási oldalak a leggyakoribb fogadási típusok esetében már meghatározták nyereményszorzóikat és a legnépszerűbb előzetes fogadási típusokra már most megtehetjük tétjeinket. Nézzük, melyek a legérdekesebb fogadások a 2022-es világbajnokságra.

Fogadás a végső győztesre

A leggyakoribb fogadási forma, amelyre a fogadóirodák meghatározták nyereményszorzóikat és ami végső soron a torna lényege, a végső győztes. A vezető sportfogadási oldalak előrejelzései szerint a 2022-es Mundiál fő esélyese Brazília, az ő jelenlegi szorzójuk a legtöbb bukmékernél 6,5.

Fogadás a vb gólkirályára

Ha témánk a fogadások a 2022-es világbajnokságra, népszerű fogadások közé tartozik a VB gólkirályának megtippelése is. Jelenleg a fogadási oldalak ebben a kategóriában három játékost emeltek ki, a legesélyesebb Kylina Mbappe 10-es szorzóval, de ott vannak az élbolyban Lionel Messi és Neymar da Silva Santos Júnior is.

Fogadás a legjobb játékosra

A VB 2022 fogadásoknak ebben a kategóriájában a korábbi eredmények lehetnek megfelelő indikátorok. Ha a 2021-es Aranylabda-szavazást vesszük alapul, akkor a két fő esélyes ezen cím elnyerésére Lionel Messi és a lengyel Robert Lewandowski. Kettejükkel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a sorsolásnak köszönhetően már a csoportmérkőzések során pályára lépnek egymással szemben. Az Aranylabda 66 éves története során ez lesz az első alkalom, hogy a világ két legjobb játékosa már az első fázisban összeméri erejét. Kettejük válogatottjai Argentína és Lengyelország Mexikóval és Szaúd-Arábiával versengenek a továbbjutásért.

Fogadás a csoportok alakulására

A csoportok alakulására is érdemes fogadásokat kötni, hiszen ez a VB-k azon fázisa, ahol gyakran történnek meglepetések, buknak esélyesek és születnek új csillagok. A 2022-es labdarúgó VB csoportjai közül érdemes kiemelni az E-csoportot, ahol két korábbi világbajnok Németország és Spanyolország küzd meg egymással. A papírforma azt mondja, ez a két csapat fog továbbjutni, viszont a korábbi világbajnokságok tapasztalatai inkább azt vetítik előre, hogy egyik továbbjut, a másik viszont nem.

A G-csoport is izgalmas lesz, itt Brazília, Svájc, Szerbia és Kamerun mérkőznek meg a továbbjutásért. Igaz, hogy egyikük a VB fő esélyese, de tudhatjuk, a braziloknak kell néhány meccs, mire a henger igazából beindul, ezért a csoportfázisban még bőven lehetnek meglepetések.

Fogadás a válogatottak legjobbjaira

A fenti kategóriák mellett talán kissé kevesebb rivaldafény jut az egyes nemzeti válogatottak legjobbjainak, ezért is lehet ez a fogadási típus izgalmas. Minden VB kitermel meglepetés játékosokat, olyanokat, akik esetleg egy olyan válogatottban játszanak, amely a verseny korai fázisában kiesik, de az adott játékosra felfigyelnek a világ fociszurkolói. Éppen ezért érdemes ezt a kategóriát is figyelemmel követni, főleg, ha szeretünk a kisebb eséllyel, éppen ezért nagyobb szorzóval rendelkező dolgokra fogadni.

Fogadás a 2022-es világbajnokság győztesére

Mint már említettük, a legnépszerűbb fogadás a 2022-es labdarúgó világbajnokság fogadásai közül a végső győztes megtippelése. A jelenlegi címvédő Franciaország, akik az idei verseny komoly esélyesei is, de az aranyéremig nehéz út vezethet, többen is esélyesek erre a címre rajtuk kívül. Elsősorban érdemes megemlíteni a brazilokat, a fogadóirodák jelenleg őket látják a legesélyesebbnek, a bet365 sportfogadási oldal például 6,5 szorzót kínál jelenleg az ő elsőségükért. Rajtuk kívül a kiemelt csapatok között vannak az argentinok, valamint Anglia, Spanyolország és Németország is. A szakértők kevés esélyt látnak arra, hogy nem dél-amerikai vagy európai lesz a világbajnok. Vannak, akik lehetséges meglepetésként említik például Kanadát, akik hosszú idő után vehetnek részt újra a VB-n vagy például Irán és Dél-Korea nemzeti tizenegyét, de a legtöbb előrejelzés szerint ezek a csapatok legfeljebb a legjobb 16-ba jutnak be, utána már a favoritok kerülnek előtérbe.

Az esélyek latolgatásához érdemes áttekinteni az eddigi győztesek listáját:

Év VB-győztes
1930 Uruguay
1934 Olaszország
1938 Olaszország
1950 Uruguay
1954 NSZK
1958 Brazília
1962 Brazília
1966 Anglia
1970 Brazília
1974 NSZK
1978 Argentína
1982 Olaszország
1986 Argentína
1990 NSZK
1994 Brazília
1998 Franciaország
2002 Brazília
2006 Olaszország
2010 Spanyolország
2014 Németország
2018 Franciaország

Fogadás a 2022-es világbajnokság döntőjére

A katari világbajnokság nyitómérkőzésén, november 21-én Hollandia és Szenegál mérkőzik meg egymással. A nyolcaddöntő mérkőzésekre december 3-a és 6-a között kerül sor, a legjobb nyolc csapat december 9-én játszik egymással, az elődöntők december 13-án és 14-én lesznek, a döntőre pedig Katar nemzeti ünnepén, december 18-án kerül sor.

Világkupa döntő

Izgalmas és a 2022-es labdarúgó bajnokság fogadásaiban részvevőket foglalkoztató kérdés, hogy kik játszhatnak egymással a döntőben. A meglepetéseket sosem lehet kizárni, ezért valószínűsíthető, hogy a korábban már legnagyobb esélyesként emlegetett csapatok közül kerül be a két legjobb formát mutató a nagy fináléba. Persze, sosem lehet kizárni, hogy a papírforma megdől, hiszen a négy évvel ezelőtti VB hatalmas meglepetése volt, hogy a győztes franciáknak Horvátországgal kellett megmérkőzni a győzelemért. Arra ezúttal kevés esély van, hogy a horvátok a döntőig meneteljenek, az akkori csapat lecserélődött, a jelenlegi összetétel szerényebb formában van. A legnagyobb eséllyel a döntőben a brazilokat, a franciákat, a spanyolokat, a németeket, az argentinokat vagy az angolokat láthatjuk, de hogy milyen párharcra kerül sor, ez sok mindentől függ.

2022-es foci VB fogadási szorzók

A fogadási piacok nagy száma áll már most is a játékosok rendelkezésére, a vezető magyarországi sportfogadási oldalak, mint amilyen a bet365 már nagyon sok kategóriában meghatározták nyereményszorzóikat. Persze, fontos megjegyezni, ahogy közeledik a VB kezdetének időpontja, ezek a szorzók is változhatnak. A jelenlegi legérdekesebb szorzók a következők:

A világbajnokság győztese:

Válogatott Szorzó
Brazília 6,5
Franciaország 7,0
Anglia 8,0
Spanyolország 8,0

A világbajnokság gólkirálya:

Játékos Szorzó
Kylian Mbappe 8,0
Harry Kane 8,0
Karim Benzema 12,0
Neymar 12,0

A legesélyesebb döntősök:

Válogatott Szorzó
Brazília 9,0
Franciaország 11,0
Anglia 11,0
Argentína 10,0

2022-es labdarúgó VB – hogyan növelhetjük fogadási esélyeinket?

Ha még kezdő vagy a sportfogadásokban, de az idei VB-n már szeretnél tippelni, adunk néhány tanácsot, hogyan érdemes fogadni. Ma már túl vagyunk azokon az időkön, amikor gyakorlatilag csak azt tudtad megtippelni, hogy ki nyer egy meccset és ennek alapján 1-est, 2-est vagy x-et tippeltél. Ma már fogadási piacok hatalmas száma áll a játékosok rendelkezésére.

A legizgalmas fogadások a világbajnokság győztesére vonatkoznak, de megtippelheted a játékidő végeredményét, a góllövők személyét, a büntetők vagy gólok pontos számát, de léteznek ázsiai hendikep fogadások, gyűjtőfogadások és fogadáskészítők is, amelyekkel akár több, mint 10 fogadást tudunk kombinálni.

Ha szeretnél sikeres lenni a fogadásokban, elsősorban fontos, hogy naprakész legyél az adott sportágban, kövesd figyelemmel az eredményeket, a csapatok formáit, az esetleges játékoscseréket. Ma már nem kell ehhez újságokat vásárolnod, a sportfogadási oldalak legtöbbje rendelkezik statisztikai rovattal, ahol mindezeket nyomon tudod követni, mint ahogy megismerkedhetsz a legjobb stratégiákkal, tippeket és tanácsokat is kaphatsz. Úgyhogy a mi tanácsunk az, hogy regisztrálj egy sportfogadási oldalon és vágj bele ebbe az izgalmas kalandba.

GYIK

Hol rendezik a 2022-es labdarúgó VB-t?

A 2022-es labdarúgó világbajnokság házigazdája Katar lesz, a tornára november 21-e és december 18-a között kerül sor, nyolc helyszínen.

Lehet-e fogadni a 2022-es foci VB-re?

Igen, a vezető magyarországi sportfogadási oldalakon már elérhetők a fogadások a labdarúgó világbajnokság 2022-es mérkőzéseire, így akár már most is fogadhatsz például a VB győztesére, gólkirályára, a csoportok győzteseire és még sok egyébre.

Kik a 2022-es világbajnokság favoritjai?

A sportfogadási oldalak szerint az idei VB legnagyobb favoritjai Brazília, Anglia, Németország, Argentína és Spanyolország, de a meglepetések sosem zárhatók ki.