Ki lesz a 2022-es világbajnokság gólkirálya?

Magyarország

Legális fogadóirodák Magyarországon

Rugalmasság, kényelem

Frissítve:

Mondhatjuk, hogy minden készen áll a 2022-es labdarúgó világbajnokság kezdetére. Katar, mint rendező ország időre elkészült a beruházásokkal, a jegyértékesítés is folyamatban van, összeálltak a csoportok is, így a labdarúgás magyarországi rajongói már azt is tudhatják, kikkel mérik össze az erejüket az olyan kiemelt esélyesek, mint Brazília, Németország vagy Anglia.

No Operators Found

A fogadóirodák is felkészültek a megmérettetésre, amelyre az idén a szokásostól eltérően nem nyáron, hanem novemberben és decemberben kerül sor, ugyanis Katar ilyenkor túlságosan forró, az egészségre lenne káros 45-50 Celsius-fokos hőmérsékleti értékek mellett focizni. Magyarország vezetői fogadóirodái, mint a bet365 vagy a bwin már számos kategóriában lehetőséget biztosítanak a fogadásokra.

Legyen szó olyan kategóriákról, mint a gólok, az esélyek, a gólszerzők, a legjobb játékosok, az aranycipő favoritok, már most számos lehetőségünk van a fogadásokra, ugyanis ezeken az oldalakon megtalálhatók a fogadási esélyek és tippek.

Az egyik legizgalmasabb kérdés a világbajnokság, a mérkőzések, a gólok, a fogadások szempontjából a végső győztes kiléte mellett, hogy ki lesz a 2022-es világbajnokság gólkirálya. Harry Kane, Miroslav Klose, Gerd Müller, Kylia Mbappé, Romelu Lukaku neve ilyen kontextusban biztosan felmerül. A folytatásban nézzük, jelenleg a fogadóirodák szerint mely játékosok milyen mértékben favoritok ezen cím elnyerésére.

JátékosVálogatottSzorzó
Harry KaneAnglia8,0
Kylian MbappeFranciaország9,00
Karim BenzemaFranciaország12,00
Cristiano RonaldoPortugália14,00
Lionel MessiArgentína14,00
NeymarBrazília16,00
Romelu LukakuBelgium18,00
Lautaro MartinezArgentína28,00
Memphis DepayHollandia28,00
Vinicius JuniorBrazília25,00

A legesélyesebb válogatottak

Ezen felül, ha fogadásokról van szó, nem kell megfeledkeznünk a mindig erős és fegyelmezett Németország nemzeti válogatottjáról sem és az olyan nagy kaliberű játékosokról, mint Miroslav Klose. Másrészt, a fogadási esélyek, tippek, jelöltek, a foci vb-n kialakuló végső góllövőlista latolgatása során érdemes figyelembe venni az egyes nemzeti válogatottak közelmúltbéli eredményeit, a játékosok formáját.

A labdarúgás egy csapatsport, tehát ahhoz, hogy valaki az aranycipő várományosa lehessen, fontos, hogy a válogatott is jól játsszon és minél tovább eljusson a világbajnoki menetelés során. Ez hatványozottan igaz, ha egy olyan titulusról beszélünk, mint, hogy ki lesz a 2022-es világbajnokság gólkirálya.

A gólok, fogadások, gólszerzők, jelöltek, esélyek tekintetében, mielőtt tippelnék arra, hogy ki lesz a 2022-es világbajnokság gólkirálya, mindenképp érdemes megvizsgálni, mely csapatok számítanak a labdarúgás eme négyévente megszervezett ünnepélye fő esélyeseinek. A fogadóirodák jelenlegi szorzói szerint a bajnoki cím legfőbb esélyesei közé a hagyományos favoritok sorolhatók, vagyis Brazília, Franciaország, Anglia és Spanyolország.

A Legesélyesebb Válogatottak

A címvédő franciák fiatalított válogatottja gyors, pontos, egy pillanat alatt jöhetnek a gólok és képesek néhány jó megmozdulással a maguk javára eldönteni az eredményt. Ha fogadásokról van szó, velük számolni kell. Anglia kisebb szünet után az előző labdarúgó vb-n mutatott fel nagyobb sikert és egészen az elődöntőig jutottak el. Ezért és az utóbbi időszakban mutatott eredményeik alapján is a bajnoki cím várományosai közé sorolják őket a fogadóirodák. Ami pedig a gólok számát illeti, könnyen lehet, hogy a szigetország válogatottja is beleszól abba a kérdésbe, hogy ki lesz a 2022-es világbajnokság gólkirálya. Mindez elmondható annak ellenére is, hogy nemrégiben a magyar csapat hatalmas vereséget mért rájuk.

Brazília természetesen nem maradhat ki a felsorolásból. A focizsenik országa, ahol a menedzserek naponta járják a grundokat újabb tehetségek után kutatva, akik cirkuszba illő mutatványokat visznek végbe a labdával, mindig a világbajnokság és akár az aranycipő fő esélyesei közé tartoznak. A 2022-es világbajnokság gólkirálya témakörében pedig kiemelt helyen vannak, hiszen a brazil játékosoktól bármikor sorozatban érkezhetnek a gólok.

Ha már a labdarúgó világbajnokság esélyeseiről van szó, Németország és Spanyolország soha nem hagyható ki a felsorolásból. Mindkét válogatott szép eredményeket tudhat maga mögött, az elmúlt évtizedben mindkét csapat állhatott a dobogó legfelső fokán, az aranycipő is került hozzájuk és könnyen lehet, hogy német vagy spanyol lesz a 2022-es világbajnokság gólkirálya.

A labdarúgás rajongói persze pontosan tudják, hogy minden világbajnokságnak megvannak a maga meglepetés csapatai. Ha ezekre fogadunk és bejön a tippünk, sokkal nagyobbat nyerhetünk, mint a biztos favoritokkal. Ki gondolta volna például négy éve, hogy a horvátok egészen a döntőig fognak menetelni? Úgyhogy, ha a 2022-es világbajnokság gólkirálya a téma, érdemes megvizsgálni a többi résztvevő válogatott aranylábú csatárait is.

A gólkirályi cím öt legesélyesebb várományosa

A labdarúgás a gólokról szól, így a világbajnokság végső győztese mellett az aranycipőt megszerző, vagyis a sorozat keretében legtöbb gólt lövő játékos megtippelése is népszerű sportfogadási kategória. Ez is a fogadások olyan formája, amit hónapokkal a verseny kezdete előtt megtehetünk, így akár már most is tippelhetünk az esélyes játékos kilétére.

A 2022-es világbajnokság gólkirálya tekintetében jelenleg a fogadóirodák az angol Kane-t hozzák ki első helyen, aki már négy évvel ezelőtt is megszerezte ezt a címet, de a nyereményszorzókat illetően nem hagyhatjuk figyelmen kívül az olyan játékosokat sem, mint Mbappé, Benzema, Ronaldo vagy Messi.

Ha fogadások előtt azt fontolgatjuk, ki lesz a 2022-es világbajnokság gólkirálya, egyrészt érdemes figyelembe venni a játékosok elmúlt időszakban mutatott formáját, a lőtt gólok számát és persze az is egy fontos szempont, hogy a választott játékos csapata legalább az elődöntőig eljusson, ugyanis ez biztosítja a maximális számú mérkőzést és egyben gólszerzési lehetőségeket. A folytatásban nézzük az öt kiemelt játékossal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

A Gólkirályi Cím Öt Legesélyesebb Várományosa

Harry Kane

A fogadóirodák egyértelmű első számú kiemeltje az angol Harry Kane, aki ezzel megőrizné ezt a titulust, tekintve, hogy a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokságon is ő lőtte a legtöbb gólt. Ezzel a négy évvel ezelőtti elismeréssel Kane a második angol játékos a legendás Gary Lineker után, aki elnyerte ezt a gólok után járó elismerést.

Ami Kane esélyeit illeti a 2022-es világbajnokság gólkirálya címének megszerzésére, az előzetes sorsolás is kedvezően alakult, ugyanis Anglia a csoportmérkőzések során az Egyesült Államokkal, Iránnal és Wales csapatával méri össze erejét. A jelenlegi erőviszonyok ismeretében az angolok ebből a csoportból nagy valószínűséggel csoportelsőként jutnak tovább és komoly esélyük van rá, hogy a döntőig meneteljenek.

Kane az angol válogatottban az elmúlt 18 mérkőzésen 17 gólt lőtt, ami azt jelenti, hogy gólok tekintetében jó formában van. Ha ezt folytatni tudja Katarban is, bejöhet a fogadóirodák elvárása. Ami Kane sikerességi arányát illeti, a meccsenkénti 0,72 gólos aránnyal a második helyen áll Jimmy Graves után, akinek az aránya 0,77.

Kylia Mbappé

Kylian Mbappénak komoly szerepe volt abban, hogy Franciaország négy évvel ezelőtt Oroszországban világbajnok lehetett. Mbappét a világbajnokság legjobb fiatal játékosává választották meg, ugyanis ő volt az első tizenéves játékos Pelé 1958-as debütálása óta, aki gólt szerzett a döntőben.

Ez remek indulás volt a fiatal játékosnak, aki az elmúlt évek során hatalmas fejlődésen esett át. Miután a négy egymást követő bajnoki szezonban a francia első osztály gólkirálya lett, vagyis 2022-ben is, formája és a lőtt gólok száma alapján komoly esélyes a 2022-es világbajnokság gólkirálya címre.

Mbappé mindössze 23 éves az idén, de csak két gól választja el attól, hogy minden idők 10 legjobb francia góllövője közé kerüljön nemzetközi szinten, tekintve, hogy 54 meccsen 26 gólt lőtt.

Az idei bajnoki szezonban 31 mérkőzésen 39 gólt tudott lőni, ezért ami a világbajnoki cím megvédésére irányuló francia ambíciókat illeti, szövetségi kapitányuk kulcsfontosságú szerepet szán Mpabbénak. Ha ez a bravúr összejön, Franciaország lehet az első ország a brazilok 1962-es sikere óta, akiknek sikerül megvédeni világbajnoki címüket.

Karim Benzema

A harmadik helyen Karim Benzemát említjük meg, aki élete formájában van gólok tekintetében. A nemrégiben lezárult spanyol bajnoki szezonban a Real Madrid színeiben ugyanis 42 mérkőzésen 42 gólt lőtt. Emellett, ő lett a Bajnokok Ligájának gólkirálya is, hiszen ő lőtte a mindent eldöntő gólokat az olyan csapatok ellen, mint a PSG és a Chelsea és ezzel csapatát az elődöntőbe juttatta.

A 2020-as Európa-bajnokság után a csúcsformában lévő Benzema a 2022-es katari világbajnokságon is ott lesz, és ha csapata a négy évvel ezelőttihez hasonlóan sikeres menetelést mutat be, könnyen megtörténhet, hogy Benzema lesz a 2022-es világbajnokság gólkirálya, ezzel pedig válogatottja a világ legjobbja.

A nemzetközi labdarúgás színterére történt visszatérése óta Benzema 16 mérkőzésen kilenc gólt lőtt, ezzel pedig Mbappé mellett a torna egyik favoritjának számít.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldót nem kell bemutatni. A világ egyik legismertebb, leginkább excentrikus játékosa. Ha ő a pályán van, minden bizonnyal magára vonja a figyelmet. Ronaldo szép sikereket tudhat maga mögött karrierje során. A nemzetközi labdarúgás egyik legeredményesebb gólszerzője, aki 2021-ben 14 mérkőzésen 13 gólt lőtt.

A most 37 éves rutinos játékos a második legmagasabb értékelésű aktív vb-gólszerző, ugyanis hét gólt tudott lőni, amivel Thomas Müller mögött áll. Ha a portugálok jól szerepelnek, Ronaldo, aki egy pillanat alatt képes egy felfutásra és gólra, komoly esélyes a 2022-es világbajnokság gólkirálya címére.

A csoportmérkőzések során Portugália válogatottja Uruguayjal, Ghanával és Dél-Koreával mérkőzik meg és meglehetősen biztosak benne, hogy gond nélkül továbbjutnak, ebben pedig Ronaldónak komoly szerepe lehet.

Lionel Messi

A 2022 november-decemberi katari torna lesz minden bizonnyal Lionel Messi utolsó világbajnoksága, tekintve, hogy az Aranylabda hétszeres birtokosa az idén a 35. évét tölti be. A vb egyik fő esélyesének kikiáltott Argentína nagyban számít Messire az idei vb-n, annak ellenére is, hogy a játékos az idei bajnoki szezonban a PSG színeiben mindössze négy gólt tudott lőni.

Emellett azonban adott 13 gólpasszt adott és továbbra is stabil és fontos csapatjátékosnak számít, aki mint ilyen, akár a 2022-es világbajnokság gólkirálya is lehet. Az argentínok veretlenül fejezték be a világbajnoki selejtező sorozatot, Messi pedig a Copa America éllovasa lett, ezzel az argentínok 28 év után szerezhettek meg újra egy ilyen jelentős trófeát. Egyszóval, Messi is egy olyan játékos, akivel számolni kell, ha az aranycipőről van szó. Annál is inkább, mert egy sikeres vb-szereplés és egy gólkirályi cím méltó befejezése lehetne egy elismerésre méltó labdarúgó karriernek.

Minden idők legjobb gólkirályai

A labdarúgó vb gólkirályát az első foci vb-től kezdődően kihirdették, ez minden alkalommal a torna egyik izgalmas pontjának számított. Az Uruguayban tartott első mundial gólkirálya az argentín Guillermo Stábile volt, aki nyolc gólt lőtt. Ez egy olyan tekintélyes és időtálló eredménynek bizonyult, hogy az azóta eltelt időszakban mindössze 22 játékos tudta őt túlszárnyalni gólok tekintetében.

Az első játékos, akinek ez sikerült, az Aranycsapat tagja, Kocsis Sándor, aki az 1954-es versenyen 11 gólt lőtt. Mindjárt a következő világbajnokságon azonban ez a rekord is megdőlt: a francia Just Fontaine ugyanis 13-szor talált a hálóba. Ezt a rekordot a német Gerd Müller két vb-n tudta megdönteni, 1970-ben 10 gólt szerzett, négy évvel később pedig ezt további néggyel bővítette. A foci vb-k történetének abszolút gólkirálya a német Miroslav Klose, akinek 24 világbajnoki mérkőzésen 16 gólt sikerült lőnie.

Minden Idők Legjobb Gólkirályai

A legtöbb világbajnokságon a német Lothar Matthäus és egy mexikói hálóvédő, Antonia Carbajal vett részt. Utóbbi érdekessége, hogy a lejátszott mérkőzések közül csupán egyet tudott megnyerni a mexikói csapat. Matthäus 1982 és 1998 között, Carbajal pedig 1950 és 1966 között szerepelt összesen öt világbajnokságon. Ami a pályán töltött időt illeti, e tekintetben az olasz Paolo Maldini az éllovas, aki 2217 percet játszott világbajnoki meccseken.

Az alábbiakban bemutatjuk az eddigi vb-k abszolút győzteseit.

GóllövőlistaVálogatottGólokMérkőzések
1.Miroslav KloseNémetország1624
2.RonaldoBrazília1519
3.Gerd MüllerNémetország1413
4.Just FontaineFranciaország136
5.PeléBrazília1214
6.Kocsis SándorMagyarország115
7.Jürgen KlinsmannNémetország1117

GYIK

Mindannyian izgatottan várjuk a katari világbajnokság kezdetét, ahol eldől, ki lesz a 2022-es világbajnokság gólkirálya. Vajon a fent felsorolt játékosok egyike vagy egy meglepetésszerűen előtörő új játékos, aki ezzel beírja magát a labdarúgás és a foci vb-k történetébe.

A fogadóirodák előrejelzései szerint a 2022-es világbajnokság gólkirálya a legnagyobb valószínűséggel a következő játékosok közül kerül majd ki: Harry Kane, Kylian Mbappe, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Neymar, Romelu Lukaku, Lautaro Martinez, Memphis Depay és Vinicius Junior.

A világbajnokságok abszolút gólkirálya a német Miroslav Klose, aki 24 mérkőzésen 16 alkalommal talált a hálóba.

A 2022-es labdarúgó-világbajnokság szervezője Katar, a versenyre pedig november 21-e és december 18-a között kerül sor. Azért esett a választás a téli hónapokra, mert nyáron Katarban túlságosan meleg van. A mérkőzéseket nyolc stadionban bonyolítják le, amelyek között a legnagyobb távolság 50 kilométer, tehát a nézők és a játékosok is költözés és utazás nélkül tudnak részt venni a teljes vb-n.

A 2018-as oroszországi világbajnokság gólkirálya az angol Harry Kane volt, aki a fogadóirodák egyértelmű első számú kiemeltje a katari versenyen is erre a címre. Ezzel a négy évvel ezelőtti elismeréssel Kane a második angol játékos a legendás Gary Lineker után, aki elnyerte ezt a gólok után járó elismerést. Ha az angol válogatott sikeresen menetel a világbajnokságon, Kane-nek minden esélye megvan, hogy ismét az övé legyen az aranycipő.