A 2023-as Atlétikai Világbajnokság – Budapest

Frissítve:

Nem érdemes lemaradni a világ egyik legizgalmasabb sporteseményéről! Bár az atlétika hatalmas múltra tekint vissza, idén még mindig csak a 19. szabadtéri világbajnokságot rendezik meg a sportágban, melynek Magyarország fővárosa először adhat otthont. A Nemzeti Atlétikai Központban, illetőleg Budapest belvárosában kitűnő versenyekre van kilátás, ami a sportfogadóknak is jó hírt jelent. De vajon milyen fogadási lehetőségekre van kilátás 2023 augusztusában? 

Hol és hogyan követhetem az eseményt? 

A 2023-as szabadtéri atlétikai világbajnokságot augusztus 19. és 27. között rendezik Budapesten. A versenyszámokat alapvetően a Nemzeti Atlétikai Központban láthatjuk, a maratoni és gyalogló számokat viszont már Budapest belvárosában, míg a televízióban az M4 Sport és az Eurosport is élőben közvetíti az eseményeket. 

Akikre érdemes odafigyelni – kiemelkedő versenyzők és edzők  

A férfi sprintereknél Noah Lyles a 200 méter nagy esélyese, ugyanakkor már 100-on is sikerült nagyot alkotnia a világbajnokság elején, de nem nyugodhat meg a folytatásban, Fred Kerley, Erriyon Knighton, illetőleg Zharnel Hughes is győzni szeretne. Utóbbit ráadásul ugyanaz a Glen Mills készítette fel, aki annak idején a legendás Usain Bolt edzője is volt. A női sprinterek közül kiemelkedik Shelly-Ann Fraser-Pryce, aki eddig összesen tíz aranyat szerzett a szabadtéri világbajnokságokon, Budapesten pedig egy bronzzal egészítette ki éremkollekcióját 100 méteren, a vb azonban egyik legnagyobb riválisának alakulhat jól. Sha’Carri Richardson 100-on már győzni tudott, 200-on pedig a legnagyobb favoritnak számít. 

Rúdugrásban ki kell emelni Armand Duplantist, aki már 621 centiméterig javította világcsúcsot, női hármasugrásban pedig Yulimar Rojast. A venezuelai hölgy 2014 óta minden egyes világversenyen aranyat vagy ezüstöt szerzett és vélhetőleg Budapesten sem adja lejjebb. A hosszútávfutók közül a kenyai Faith Kipyegon az egyik legnagyobb sztár, de Sifan Hassan neve mellett sem mehetünk el, aki az olimpián majdnem triplázott és az egyik legsokoldalúbb futó. A világsztárok mellett honfitársainkra is figyelni kell, mivel rekordot jelentő 63 sportolónk érdekelt a világbajnokságon. 

Rekordok és izgalmas pillanatok a 2023-as Atlétikai Világbajnokságon

Minden adott ahhoz, hogy kiélezett versenyeket és új rekordokat láthassunk. A harmadik nap végéig például már több rekord is megdőlt, az eseményből viszont még rengeteg hátra van. A 4×400-as vegyes váltóban az Egyesült Államok világcsúccsal nyerte a számot, míg női 100-on Sha’Carri Richardson, férfi diszkosvetésben Daniel Stahl, férfi súlylökésben pedig Ryan Crouser döntötte meg a világbajnoki rekordot. A folytatásban nem kizárt egy újabb rekord Armand Duplantistól, ahogyan a női hármasugrás, a férfi 400 méteres gátfutás, a női 4×100, illetőleg a 200 méteres síkfutás rekordja mindkét nemben veszélyben lehet. 

Kire érdemes fogadni a 2023-as Atlétikai Világbajnokságon?

Ha igazán nagyot akarunk kaszálni, akkor érdemes olyan számokat kinézni, ahol szoros verseny várható, de több esetben is fogadhatunk a dobogósokra, ami szintén jó lehetőségeket kínál. A férfi 800 méteren például a fogadóirodák által legesélyesebbnek tartott Emmanuel Wanyonyira is 3.50 a legalacsonyabb szorzó, míg a szám címvédőjének, Emmanuel Korirnak a győzelme ennél is többet fizetne. Egészen szép számokat mutat a női magasugrás is, ahol Yaroslava Mahuchikh a legesélyesebb, de a világbajnok Eleanor Pattersonról sem szabad megfeledkeznünk. Az esélyekhez mérten még jól fizethet női 3000 méteren Jackeline Chepkoech elsősége, azonban kevésbé számolnak a bukmékerek az olyanokkal, mint a világcsúcstartó Beatrice Chepkoech. Amennyiben szeretnél fogadni valamelyik esélyes versenyzőre de még nem regisztráltál semelyik bukmékerhez, ajánljuk a bet365 regisztráció című cikkünket, ahol részletesen tájékozódhatsz a regisztráció menetéről.

Melyik fogadóirodánál fogadhatok a különböző versenyszámokra?

Az atlétikai világbajnokságra komolyan készültek a legismertebb fogadóirodák, így például az Unibet és a Bet365 is. Mindkettőnél széles kínálat várja a sportfogadókat, így az atlétika szerelmesei vélhetőleg nem fognak csalódni. Érdemes nyitott szemmel járni, hiszen nem csak az egyes számok győzteseire fogadhatunk, más opciók is rendelkezésre állnak. Az Unibet oldalán például egészen magas szorzókkal tehetjük meg, mely sportolók állnak majd dobogóra, de az elődöntőknél párokat is kialakítottak, ahol arra fogadhatunk, kié lesz a legjobb végső helyezés. A Bet365-nél szintén találunk párosításokat, de itt még érdemes megjegyezni a Dobogós helyezés igen/nem lehetőséget is. 

20 000 Ft-os bónusz az Unibettől!
1
Unibet
100%-os befizetési bónusz 20 000 Ft-ig
      18+| 100% bónusz max. 20,000 Ft + 60 ingyen pörgetés a Temple Tumble játékhoz. Min. 4,000 Ft befizetés a pörgetéshez. Min. odds: 1.40. Megforgatási követelmények: Sport: 6x bónuszösszeg. Kaszinó és nyerőgépek: 25x bónuszösszeg.

      A világ most Budapestre figyel

      Az atlétika még a nyári olimpián is kiemelt figyelmet kap, így nem csoda, hogy rengetegen kíváncsiak a budapesti szabadtéri atlétikai világbajnokságra. Ehhez a kiélezett mezőnyök és a lenyűgöző sportteljesítmények is hozzájárulnak, amelyeket már az esemény első napjai is bizonyítottak. A világbajnokság a sportfogadás szempontjából sem elhanyagolható, hiszen a fogadóirodák kínálata is színesebbé válik ilyenkor. 

      GYIK

      Az atlétikai világversenyeken sok olyan versenyszám van, ahol az előzetes esélyek ellenére is
      borulhat valamelyest a papírforma, néhol pedig igencsak szoros a mezőny, így a szorzók is
      magasabbak lehetnek.

      Igen! Mindkét fogadóiroda széleskörű ajánlattal készült meglévő és leendő játékosai
      számára.

      Halász Bence és Krizsán Xénia révén már láttunk kiemelkedő teljesítményeket, de tisztes
      helytállás mellett szintén nagyszerű eredmények várhatók Kozák Lucától (női 100 méter gát),
      Márton Anitától (női súlylökés), illetőleg meglepetést okozhat Herczeg György (gerelyhajítás)
      és a férfi 4×400-as váltó.