Arbitrázs jelentése a sportfogadásban – érdemes kipróbálni?

Frissítve:

Arbitrázs jelentése a sportfogadásban - illusztráció a cikkhez. Egy öltönyös fiatalember laptoppal és focilabdával a kezében ül a stadion közepén és örvendezik, feltehetően a sportfogadási nyereménye láttán.

Ahhoz, hogy sikeresek legyünk a sportfogadásban, sok dolognak össze kell állnia és mindig ott van a kockázat, amit azonban egy jó stratégiával csökkenteni lehet. Az egyik legelterjedtebb ezek közül az arbitrázs, amelynek a segítségével biztos hasznot generálhatunk a matematikában rejlő lehetőségeket kihasználva, bár ez nagy precizitást igényel. Az arbitrázs jelentéséről szóló cikkünkben ezt a taktikát is részletesen bemutatjuk, így a végén könnyebben megválaszolhatod a kérdést, ami ezek után biztosan felmerül majd benned: vajon megérné arbitrázs fogadásokat kötni? Hallottál már az ingyenes fogadás lehetőségéről? A Freebet, azaz ingyenes fogadás című írásunkból erről a sportfogadási típusról is megtudhatsz minden fontosat!

Mi pontosan az arbitrázs sportfogadás?

Ha szeretnénk nagyon leegyszerűsíteni a dolgokat, akkor tényleg csak arról van szó, hogy itt egy metódus, amivel garantáltan hasznot hajthatunk a sportfogadásból. A dolog azonban nem ilyen egyszerű, mert sok előnye és hátránya is van ennek, melyekre a folytatásban jobban is kitérünk. A sportfogadók alapvetően egy adott sportesemény lehetséges kimenetelei közül fogadnak valamelyikre, ha pedig jól választottak, nyerni fognak, ha nem, veszítenek.

RheinEnergieSTADION

EURO Grp. A

2024.06.15.

15:00

Magyarország
Svájc
A szorzók változhatnak. Utoljára frissítve 2024.05.24. 09:22.

Persze biztosan sokan eljátszottak már a gondolattal, hogy például egy teniszmeccsnél mindkét játékosra fogadnak, így az egyikkel fixen nyerni fognak. Igen ám, de a szorzók eltérők, épp annyira, hogy semmilyen módon ne érje meg nekünk mindkettőre fogadni, hiszen mínuszosan jönnénk ki ebből a helyzetből. Na és itt jön képbe az arbitrázs, aminél ez komoly kutatómunkával ugyan, de kikerülhető. 

Az arbitrázs fogadásnál ugyanis – maradva a teniszes példánál – mindkét játékos nyerési esélyére fogadunk, viszont sosem ugyanott, hanem a különböző opciókat különböző irodáknál fogadjuk meg. Ez azért fontos, mert a bukmékerek által megadott szorzók eltérhetnek egymástól, köztük is van verseny és az sem biztos, hogy ugyanúgy látják a dolgokat. Ezt használhatják ki az arbitrázs fogadók, amennyiben az egyes irodáknál az oddsok eléggé eltérnek egymástól, így ha jól számoltunk, bármelyik kimenetel is jöjjön be, mindenképp profittal távozunk.

Az arbitrázs sportfogadás előnyei és hátrányai

Az éremnek itt is két oldala van. A módszer egyik nagy hátránya, hogy sokat kell dolgozni vele, nagyon figyelmesnek kell maradni és könnyen benne van a pakliban, hogy elnézünk valamit, utóbbihoz az is hozzájárulhat, ha fejben számoltunk. 

Az is a negatívumok közé sorolható, hogy türelemre van szükség, az egyik legnagyobb kockázat pedig abban rejlik, hogy miközben könnyű hibázni, nem éri meg kicsi tétekkel játszanunk. Az arbitrázs fogadások haszna ugyanis a statisztikák szerint a biztos nyereség 3-4 százaléka körül van, vagyis ha biztonságosabbnak éreznénk, hogy aprót teszünk fel, ez nem a mi stratégiánk. Az arbitrázzsal akkor lehet valamivel komolyabbnak mondható profitot szerezni, ha nagy a tétünk. 

Essék szó viszont az előnyökről is, melyek közül egyértelműen azt kell kiemelni, hogy amennyiben jól csinálunk mindent, biztosan nyerni fogunk egy bizonyos összeget, így akinek nem fontosak az azonnali nagy nyeremények és hosszabb távon gondolkodik, annak az arbitrázs jó választás lehet. A pozitívumok sorát folytathatjuk azzal, hogy ma már az online térben sokféle sportfogadó iroda ajánlatai közül válogathatunk, vagyis ez növeli az arbitrázs fogadások esélyét. Persze a bukmékerek nem rajonganak a profi fogadókért, de mivel az ember több helyen játszik, gyakorlatilag kizárt, hogy mindig ugyanazon a helyen nyerjen folyamatosan. Azt sem szabad elfelejteni, hogy sok kalkulátor is létezik az interneten, amelyek az arbitrázsra valók, nekünk csak be kell táplálni a megfelelő adatokat és külön számolgatás nélkül látni fogjuk, megéri-e fogadni.

Arbitrázs sportfogadás lépésről lépésre

Alapvetően ezt a fajta stratégiát a kétesélyes piacokkal kapcsolatban szokták alkalmazni. A tenisz, snooker, tollaslabda, asztalitenisz és hasonlók, ahol a döntetlen lehetősége kizárt az adott meccsen, tökéletes példák erre, de más sportágaknál is van lehetőség az arbitrázsra, ha kétesélyes piacokat keresünk. Általában az eldöntendő lehetőségek ilyenek, úgy mint az alatta/felette, igen/nem, több vagy kevesebb lesz x pontnál, gólnál, büntetőlapnál, sarokrúgásnál, bedobásnál és hasonlók. 

A lényeg, hogy ugyanazon sportesemény ugyanazon piacát találjuk meg több fogadóirodánál, majd hasonlítsuk össze a szorzókat. Ezt követően keressük meg a legnagyobbakat és nézzük meg, pluszba jövünk-e ki a dologból, ha pedig igen, mekkorával. Például, ha arra akarunk fogadni, hogy egy adott focimeccsen 2,5 gólnál több vagy kevesebb lesz, az 1. irodánál 3.75-öt adnak arra, hogy alatta lesznek a csapatok, a másiknál pedig 1.40-et arra, hogy fölötte, előbbire pedig 1000, míg utóbbira 2678 forintot tettünk fel, akkor a nagyobb szorzó esetében 3750, a kisebbnél pedig 3749 forint lesz a nyeremény. 

Ez tehát azt jelenti, hogy nagyon pici a haszon, de biztosan pluszba kerültünk. Ez persze azt is nagyszerűen példázza, hogy mennyire nehéz komoly profitot termelni, de egyrészt sok kicsi sokra megy, másfelől pedig nagyobb téttel a biztos nyereség is magasabbá válik. 

Érdemes kipróbálni? Az arbitrázs fogadás kockázatai

Könnyen rávághatnánk, hogy nincs kockázat, hiszen garantált a nyereség, de valójában igenis van benne veszély, mégpedig éppen a metódus nehézsége, annak kihívásai miatt. Ahogyan már fentebb is említettük, az arbitrázs csak akkor működik jól, ha megfelelően odafigyelünk, tüzetesen átnézzük a kínálatot és a szorzókat, máskülönben elszámoljuk magunkat és a hiba veszteséget jelent. Szintén kockázatos, hogy online gyorsan módosíthatják a szorzókat, tehát ezzel is kalkulálnunk kell, miközben érdemes észben tartani, hogy itt maximum hatalmas összegeket feltéve lehet rögtön óriásit nyerni, vagyis az ebből való profitépítés inkább egy maratonra hasonlít, nem pedig egy sprintre. 

GYIK

1. Mi az arbitrázs legnagyobb előnye?

Hogy a megfelelő metódussal garantált nyereményre tehetünk szert. 

2. Megéri kicsi tétekkel az arbitrázs fogadás? 

Nem igazán, a szokásos biztonsági játéknál itt többre lesz szükség, hogy értelmezhető profitról beszélhessünk. 

3. Az arbitrázs fogadás kockázatos?

Ennek is megvannak a maga kockázatai, hiszen sok dologra kell odafigyelni és online a szorzók is hamar megváltozhatnak, de a megfelelő odafigyeléssel megéri ezt a taktikát alkalmazni.