Lóversenyfogadás kezdőknek Fogadási segédlet és stratégia (2024)

Magyarország

Legális fogadóirodák Magyarországon

Rugalmasság, kényelem

Frissítve:

A lóversenyfogadás fantasztikus, semmi sem hasonlítható ahhoz az izgalomhoz, amikor kiválasztja a győztest, és nézi, ahogy vágtat. Nem valószínű, hogy sikeres lesz, ha véletlenszerűen választja ki a lovakat, vagy csak azért, mert tetszik a nevük! Megéri bölcsen választani, és a megfelelő tétet megtenni! Ha még nem játszott korábban lóversenyen, akkor lehet, hogy a versenyen elhangzó információk összezavarják. Íme egy rövid útmutató a lovakra való fogadás és a lóversenyfogadás szabályai kapcsán.

Lóversenyfogadás kezdőknek – mi is az?

Ha a lóversenyek nézése nem annyira izgalmas, akkor a fogadás egy újabb réteg interakciót jelenthet a versenyhez. Ha megérti, hogyan működnek a lóversenyek, akkor magabiztosan megnyerheti ezt a játékot. A lóversenyzés nagy hagyományokkal rendelkező sportág. A királyok sportjáról híres. Ma a világ minden részén népszerű, különösen azok körében, akik szeretnek fogadni, így a lóversenyfogadás Magyarország fogadói közt is igen kedvelt. A lóversenyfogadás a szerencsejáték egyik legrégebbi formája, amelyet még mindig sokan élveznek. A lóversenyfogadás életben tartása és sokak szemében való izgalomban tartása a szponzorációra és a pénzdíjakra támaszkodik. Ezzel a lóversenyfogadási útmutatóval megtanulhatja, hogyan fogadhat. Ha nem ismeri a lóversenyfogadást, akkor ez a legjobb hely, ahol elkezdheti. Nincs garancia arra, hogy azonnal pénzt fog keresni, de a megfelelő stratégia és tudás segíthet a sikerhez vezető úton. A lóversenyfogadáshoz rengeteg stratégiát, tanácsot és információt lehet alkalmazni. Érdemes átnézni az alábbi információkat.

Lóversenyfogadás Kezdőknek

A lóversenyfogadás rövid története 

A lóversenyek nagy valószínűséggel már a középkor óta léteztek, de nem könnyű meghatározni az első dokumentált fogadási esetet. Az első írásos bizonyíték arra, hogy a szerencsejáték széles körben elterjedt jelenség volt, az ókori Kínában, i. e. 200 körül keletkezett, de egy 5000 éves egyiptomi sírban is találtak kockapárokat. Bár a szerencsejátékok mára online szférává fejlődtek a kaszinó bónuszokkal és élő játékokkal, a lóversenyzés alapkoncepciója évszázadtól függetlenül ugyanaz marad. Az angol lovagok a nagy keresztes hadjáratok után hozták ezt a szórakoztató játékot Angliába. Az akkori uralkodó, I. Jakab király különösen kedvelte az ilyen versenyeket, de mivel nem volt pálya a versenyekhez, II. Henrik király különböző helyszíneken hozta létre a versenyeket. A lóversenyfogadás az 1800-as években vált egyre elterjedtebbé, amikor több versenypálya nyílt, és az üzemeltetők elkezdték elfogadni az ügyfelek fogadásait. Jelenleg a lóversenyzés számos európai országban népszerű, többek között Franciaországban, Angliában, Amerika egyes részein, beleértve az Egyesült Államokat is, Magyarországon stb. Angliában azután vált hangsúlyosabbá, hogy a brit kormány törvénybe iktatta az 1928-as Racing Betting Act-et. Ez az új jogszabály a pályafogadás minden illegális formáját ellenőrizte, és a bevételeket a sportág fejlesztésére irányította át. Ahogy a játék egyre népszerűbbé vált, a több verseny iránti igény vezetett a játék fejlődéséhez. A modern lóversenyfogadás egyre inkább előtérbe került az angol mezőkön, különböző versenyekkel és azonnali kifizetéssel, ami egyre több játékost hívott a játékba. Az olyan csúcsversenyek, mint a Triple Crown (Franciaország), beleértve a Prix du Jockey Clubot, a Grand Prix du Paris-t és a Prix de I’Arc de Triomphe-ot, a francia vidéken a mai napig alapot jelentettek. A sportfogadás jövedelmezőbb, mint valaha, mivel számos online szolgáltató fogadja a fogadók fogadásait a különböző eseményekre. Olvasd el a 2023-as Díjugrató Grand Prix 3. fordulójáról szóló írásunkat is!

Online lóversenyfogadás – Tippek és stratégiák

A legfontosabb dolog, amit figyelembe kell venni, amikor egy lóra fogadunk, nem mindig maga a ló, hiszen a zsoké irányítja paripája mozgását. A legtöbb lóversenypálya lehetővé teszi, hogy a futam végső helyezésére pénzt tegyen fel a parimutuel fogadások segítségével. Minden nyertes a feltett összeg alapján kapja meg a nyereményalap egy részét. Vannak, akik a kis téteket szociális szórakozásként használják, így nem igazán érdekli őket a végeredmény. De azok számára, akik komolyan gondolják, hogy nyerni akarnak, többféleképpen is használhatják a stratégiákat, hogy növeljék az általános nyereményeiket.

Évente emberek ezrei fogadnak több millió dollár értékben lóversenyekre, de ezeknek az embereknek csak elenyésző százaléka végez kutatást, mielőtt kiválasztja, hogy melyik lóra fogadjon. Már egy felületes pillantás a versenyprogramra, mielőtt megteszi a fogadását, jelentősen növelheti a nyerési esélyeit. Először is, érdemes némi háttérinformációt szerezni magáról a versenyről. A versenyformanyomtatvány tetején szerepel a verseny időpontja és helyszíne, valamint a pálya távolsága. Alatta pedig a versenyre való nevezés követelményeit és a verseny besorolását ismerteti. Fontos megjegyezni, hogy minden verseny más és más. Egyes pályák rövidebbek, mint mások. Érdemes minél több információt megtudni a versenyformában felsorolt korábbi teljesítményekről, hogy észre lehessen venni az összefüggéseket. Miután megtanulta, hogyan használja ezt a győztesek kiválasztásához, kezdje el bővíteni a korábbi teljesítményeket, a hivatalos értékeléseket és végül a pályainformációkat. Mielőtt belemennénk a különböző fogadási típusokba, meg kell ismernie az egyes típusok kifizetéseinek kiszámításához használt rendszereket. A lóversenyzésben három elsődleges fogadási rendszert használnak. Az alkalmazott módszer világszerte és pályánként változik. Néha a bukmékerek induló árat használnak, ami azt jelenti, hogy az esélyek csak a verseny kezdetén, a fogadások beadása után válnak ismertté. Elég könnyű megérteni a fix nyereményszorzós fogadásokat, ha egyszer belekezde.

A legnépszerűbb lófogadási ajánlatok 🏇

Az ingyenes lóversenyfogadások a rendszeres fogadások mindennapos részei – és sokaknak lehetővé teszik, hogy a népszerű sportágban próbálkozzanak, miközben visszafogják a kiadásaikat. Rengeteg ingyenes fogadási ajánlatot kínálnak az új ügyfeleknek, hogy a lóversenyfogadókat egész évben mozgásban tartsák. A már meglévő ügyfelek további ingyenes lóversenyfogadásokat is szerezhetnek a legjobb szolgáltatóknál.

Fogadás a tétre

Számos fogadási típus közül választhat, amikor fogadást köt. Az egyik ilyen, amikor egy adott lónak szurkol, hogy megnyerje a versenyt, és ha ez sikerül, megnyeri a fogadást. Például egy sikeres 2000 forintos győzelmi fogadás 4/1-es odds mellett 8000 forint kifizetést eredményez, plusz visszakapja a 2000 forintos tétjét. Mondhatjuk, hogy ez a legegyszerűbb verzió. Szóval ezzel érdemes kezdeni.

Fogadás a célvonalra

A versenyben résztvevő lovak száma határozza meg, hogy milyen típusú fogadások engedélyezettek. Ilyen fogadás például az olyan egzotikus elnevezésű fogadások, mint az Exacta, Trifecta és Superfecta. Ezen fogadások esetében a fogadás “dobozolása” azt jelenti, hogy a lovak lehetséges célba érkezéseinek összes kombinációját meg akarja játszani. Más szóval, a kiválasztott lovak bármelyik sorrendben jöhetnek – a fogadás megemelt költségei mellett. A lényeg, hogy azokra a lovakra próbálunk tippelni, akik elsőkként érik el a célvonalat.

Each way fogadás

Úgy gondolja, hogy a lova nyerhet, de valószínűbb, hogy második vagy harmadik lesz? Ha növelni szeretné nyerési esélyeit, akkor fogadhat minden irányba. Ez tulajdonképpen két külön fogadást jelent ugyanarra a lóra – az egyiket arra, hogy első lesz, a másikat pedig arra, hogy helyezést ér el. Ha a lova nyer, akkor a nyereményt a győzelemre tett tétből és a helyezésre tett tétből is megkapja, mivel a lova az első helyen végzett. Ha a lova nem nyeri meg a versenyt, de a helyezések között végez, akkor a győzelemre tett tétjéért nem kap semmit, és elveszíti a tétjének ezt a részét. A helyezésre tett fogadását azonban megnyerte, és a tétjének ezt a részét is visszakapja.

Élő Lóversenyfogadás

Élő lóversenyfogadás

A lóversenyek semmit sem érnének fogadás nélkül, és sok esetben fordítva. Az olyan események, mint a Cheltenham Fesztivál és a Grand National a brit szerencsejáték-naptár sarokkövei, és egész évben napi rendszerességgel tartanak versenyeket, amelyek rengeteg fogadási lehetőséget kínálnak. A lóversenyfogadás tájképe jelentősen megváltozott, mióta megkezdődött az átállás a földi fogadóirodákról az online fogadási oldalakra – és ebből a fogadók szempontjából sok pozitívumot is ki lehet hozni. Az egyik ok, amiért a földi fogadóirodáknak még mindig van helyük a modernkori fogadásokban, az az, hogy ott lehet nézni a futamokat. De az élő közvetítéssel rendelkező fogadási oldalakon minden adott, amire szüksége van.

Lóversenyfogadás online – a 3 legjobb oldal, amit ajánlunk

A hírnév nagyon fontos a lóversenyfogadáshoz használt bukméker kiválasztásakor. Könnyen segíthet meghatározni egy sportfogadó múltját. A megbízható lóversenyfogadási oldalaknak gyakran tiszta a nyilvántartásuk, és csak kisebb panaszok vannak, amelyeket már megoldottak. Alábbi rangsorolásunkban a három nyertes bukméker oldalunk a bet365, az Unibet és a bwin által kínált szolgáltatásokat mutatjuk be.

Top 1 lóversenyfogadás oldal – Bet365

Egyetlen lóversenyfogadási oldal sem ér fel a bet365 széleskörű és mélységű fogadási lehetőségeivel, amely a brit és ír versenyeken túl a világ számos más országára is kiterjeszti elkötelezettségét az egyes versenyekre vonatkozó fogadási piacok széles skálájának biztosítása iránt. Emellett igazán jó azoknak a fogadóknak, akik következetesen az értéket keresik. A korai árakra vadászók tudják, hogy a bet365 általában az elsők között teszi közzé a másnapi versenyek oddsait, ami azt jelenti, hogy gyakran már előző este jó oddsokat kínálnak, míg a bet365 Each-Way Extra piacai még a legegyszerűbb versenyekre is rengeteg fogadási lehetőséget kínálnak.

Top 2 lóversenyfogadás oldal – Unibet

Az online fogadóiroda Unibet a lóversenyzők egyik legjobb választása, és az Unibet áttekintése megvizsgálja a versenyfogadás típusait, promócióit, mobilalkalmazását és még sok mást. Az Unibet Magyarország kiváló versenyzői terméket kínál az online fogadásokhoz, versenyképes oddsokkal, hatalmas piackínálattal és hívogató tagi promóciókkal. Az Unibet a telivér versenyfogadási termékek széles választékát kínálja. A tagok számos izgalmas versenytermékhez is hozzájutnak, beleértve az Expert Edge-et és a telivér versenyek élő közvetítését.

Lóversenyfogadás Unibet

Top 3 lóversenyfogadás oldal – Bwin

A Bwin lóversenyajánlatai viszonylag a legjobb nyereményszorzókra vonatkozó garantált ajánlatukra összpontosítanak. Annak ellenére, hogy ez a nagyon gyakori promóció áll ajánlatuk előterében, rengeteg más módon is juthat egy kis pluszhoz. Például az üdvözlő ajánlat, amit jelenleg a weboldalon tartanak, a sportfogadásba bármilyen minőségben belépő új ügyfeleknek szól. Ez az ingyenes fogadás, pénzvisszafizetés különleges ajánlat, számos piacon felhasználható. Mindaddig, amíg megfelel a követelményeknek a minimális kvalifikációs oddsok tekintetében a kezdeti fogadásaihoz, szabadon learathatja a jutalmakat, amelyek ezzel a csinos kis ajánlattal járnak. A Bwin fogadási lehetőségek széles skáláját kínálja a sportfogadás szerelmeseinek, és a lóversenyek terén is ugyanilyen rugalmasak.

Lóversenyfogadás Kezdőknek Bwin

Lóversenyfogadás online – népszerű események

A sportok mindig is a fogadásokkal voltak kapcsolatosak, és ez alól a lóversenyek sem kivételek. A lóversenyzés évszázadok óta fennmaradt, sőt virágzott annak ellenére, hogy az emberiség által ismert egyik legrégebbi sportág. Mint minden más sportágban, a lóversenyzésben is számos eseményt és versenyt rendeznek egész évben a világ különböző pontjain, melyeket online nyomon is tudunk követni.

Epsom Derby

Az Epsom Derby, amelyet néha Derby-re rövidítenek, sokak szerint a világ legnagyobb síkversenye. A világ eredeti lóverseny derbijeként ez a legrangosabb az öt brit klasszikus verseny közül, és a legnagyobb nyereményt (1,325 millió font) kínálja. Most már érti, miért olyan nagy az érdeklődés e verseny iránt. A versenyt 1 mérföld és 4 furlongon futják az Epsom Downs versenypályán, Surreyben, az Egyesült Királyságban, és mint az összes klasszikus verseny, ez is a hároméves lovak számára van fenntartva – a herélt lovak ebben az esetben ki vannak zárva.

Royal Ascot

A Royal Ascot Angliában megrendezett rangos és népszerű lóverseny. Ez a jeles esemény túlmutat a lóversenyzésen, mivel bemutatja a lóversenyzés mélyen gyökerező történelmi jelentőségét Angliában, és a rajongók számára szentimentális jelentőségét. A híres hírességektől a királyi család tagjaiig minden év júniusában nézők ezrei gyűlnek össze, hogy megtapasztalják ezt az eseményt. A Royal Ascotot az ascoti versenypályán rendezik, amely festői terepekkel tarkított, és a versenyeket több napon át tartják.

Melbourne Cup

A Melbourne Cup a legrangosabb és legismertebb telivér síkfutam Ausztráliában. Minden évben a melbourne-i Flemington Racecourse-on rendezik meg, és 2 mérföldes távon zajlik hároméves és idősebb lovak számára. Ez egy Group 1-es hendikepes verseny, ami azt jelenti, hogy a versenyző lovak súlyát a képességük alapján határozzák meg. Ez az egyik legfontosabb lóversenyesemény Ausztráliában.

Grand National

A Grand National-t először 1839-ben rendezték meg, és ma már széles körben a világ egyik legnagyobb lóversenyének tartják. Ez egy hendikepes verseny (a versenyző ló maximális súlya nem haladhatja meg a 11. 10 fontot), hatalmas, 1 millió fontos nyereménnyel, így ez a leggazdagabb európai ugróverseny. A Grand National-t Aintree-ben, a Liverpool melletti, nagy múltú Jockey Club versenypályán rendezik, és az egyik legnézettebb és leglátogatottabb futam – a számok azt mutatják, hogy a Grand National-fogadás évente mintegy 200 millió fontot hoz a brit bukmékerek számára.

Lóversenyfogadás Magyarországon

A lóversenyzés Magyarország egyik legnépszerűbb sporttevékenysége, és hatalmas rajongótáborral rendelkezik. Az ország egyik legrégebbi sportja is, hiszen az első magyarországi verseny 1827-re vezethető vissza. Gróf Széchenyi István kezdeményezte a verseny megszervezését. Több mint 25 000 személy vett részt az első versenyen, amelyet 1827. június 2-án rendeztek meg az orosházi Üllői úti síkon. Az országban található a híres Kincsem Park, amely 1925-ben épült Budapesten, és Európa egyik legszebb lóversenypályája. A Kincsem Park történelmi jelentőségéről és az ország egyik legnépszerűbb galoppversenyének, a Magyar Derby-nek a megrendezéséről ismert. Csak a versenypálya évente mintegy 800 futamnak ad otthont, beleértve a vágtázó-, galopp- és agárversenyeket is.

Összefoglalás

A lóversenyfogadás meglehetősen összetett, ezért csak bizonyos sportfogadók kínálják. De nem minden bukméker adja meg Önnek a lóversenyfogadás élményét, amire vágyik. Ezért ez a cikk részletesen kitért arra, hogy mire kell figyelni kezdőként. Emellett olyan top lóversenyfogadás oldalakat is talál, amiket talán még nem ismer.

GYIK

Melyek a legnépszerűbb fogadások a lóversenyeken?

Az exacta fogadás a lóversenyfogadás egyik legnépszerűbb formája. Ez azt jelenti, hogy a verseny első két helyezettjét pontosan a megfelelő sorrendben választja meg.

Mi a legjövedelmezőbb módja a lóversenyfogadásnak?

Az Accumulator és más, több lóra szóló fogadások (pick 6) a legjövedelmezőbb lóversenyfogadások, ugyanakkor a legkockázatosabbak is. Az Accumulator fogadás megnyeréséhez hat futam győztesét kell helyesen megjósolni az első futam kezdete előtt.

A súly befolyásolja a lóversenyek esélyeit?

Egyszerűen fogalmazva, igen. A lóhoz hozzáadott vagy levont súly annak biztosítására szolgál, hogy a ló versenyfogadási esélyei versenyképesek legyenek.