Férfi kosárlabda-világbajnokság 2023 – hogyan fogadjunk rá?

Frissítve:

Férfi kosárlabda-világbajnokság 2023

Augusztus 25. és szeptember 10. között immáron 19. alkalommal rendezik meg a férfi kosárlabdázók világbajnokságát, amely az olimpiai torna mögött a második legfontosabb világesemény a nemzeti válogatottak számára. Az eddigiek alapján izgalmas csatákra van kilátás a második csoportkörben, majd a rájátszás során is, így a sportfogadóknak érdemes résen lenniük. De vajon kikre kell figyelni és milyen lehetőségeink vannak a fogadások tekintetében? 

A világbajnokság helyszíne és időpontja

A férfi kosárlabda-világbajnokság augusztus 25-én vette kezdetét és szeptember 10-ig tart 32 együttes részvételével. A múltban eddig 18 alkalommal bonyolították le az vb-t, a mostani rendező országok közül pedig kettő már korábban is házigazdája lehetett ennek a nagyszabású eseménynek. Az idei esztendőben három ázsiai állam, Fülöp-szigetek, Japán és Indonézia ad otthont a világbajnokságnak, ami történelminek mondható, hiszen a torna történetében először fordul elő, hogy egynél több ország rendezi meg. Fülöp-szigetek egyébként 1978-ban, Japán pedig 2006-ban lehetett vendéglátó, Indonézia számára viszont ez az első alkalom. Ebből a hármasból Fülöp-szigetek adja a legtöbb helyszínt, szám szerint három városban (Bocaue, Quezon City, Pasay), Japánban és Indonéziában pedig egy-egy városban (Okinawa, Jakarta) rendeznek meccseket. 

A férfi kosárlabda vb követhetősége és közvetítések 

Ami a televíziót illeti, hazánkban a közmédia csatornáin, azon belül is főképp az M4 Sporton követhetjük élőben az eseményeket, de az interneten is érdemes kutakodni. A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség hivatalos YouTube-csatornával is rendelkezik, ahol az összefoglalók mellett további érdekességeket találhatnak a rajongók, akárcsak a világbajnokság hivatalos közösségi média felületein. Ezen túlmenően a torna saját applikációval is rendelkezik, amelyekben minden fontosat megtalálunk egy helyen. 

20 000 Ft-os bónusz az Unibettől!
1
Unibet
100%-os befizetési bónusz 20 000 Ft-ig
   18+| 100% bónusz max. 20,000 Ft + 60 ingyen pörgetés a Temple Tumble játékhoz. Min. 4,000 Ft befizetés a pörgetéshez. Min. odds: 1.40. Megforgatási követelmények: Sport: 6x bónuszösszeg. Kaszinó és nyerőgépek: 25x bónuszösszeg.

   Kiemelkedő csapatok és játékosok

   A legutóbbi világbajnokságot Spanyolország nyerte, így ők mindenképp ott voltak a favoritok között a tornát megelőzően, akárcsak az Egyesült Államok. Az amerikaiakat sosem szabad leírni, elvégre eddig ötször vitték haza a vb-aranyat, összesen pedig 12 érmet szereztek. A nyitány előtt a legtöbben ezt a két országot tartották a legesélyesebbnek a végső győzelemre, de szintén jó teljesítmény volt várható Ausztráliától, Szerbiától, Szlovéniától, Litvániától vagy éppen Kanadától, Görögországtól, Olaszországtól és Franciaországtól is. Legutóbbi végül csak a csoportja harmadik helyén zárt, a lebonyolítás értelmében viszont a négyesek első két helyezettje juthat be a második csoportkörbe, majd szintén a legjobb kettő jut onnan tovább a negyeddöntőbe. 

   Rajtuk kívül azonban mindegyik megnevezett válogatott ott lesz a folytatásban, így érdemes lesz rájuk figyelni, akárcsak a kiemelkedő egyéniségekre. A szlovénoknál egyértelműen a Dallas Mavericks 24 éves játékosa, Luka Dončić a legnagyobb sztár, aki amellett, hogy már az NBA-ben is letette névjegyét, hazájával Európa-bajnoki címet és egy olimpiai negyedik helyet is megünnepelhetett. Szintén kiemelendő még az amerikaiaktól Anthony Edwards. Bár a legnagyobb sztárokat nélkülözik ezen a vb-n, a keret még így is veretes, az egyik legfontosabb láncszem pedig Edwards lehet, akit a 2020-as NBA-draft első helyén választottak ki és a Minnesota Timberwolves játékosaként egy ízben már az All-Star csapatba is bekerült. A sort persze náluk is sokáig lehetne folytatni, ahogyan a címvédő spanyoloknál. A Hernangomez testvérekről, Willyről és Juanchóról mindenképp említést kell tenni, bővebben azonban Rudy Fernandezre térnénk ki, akinek biztosan ez lesz az utolsó vb-je. A spanyolok klasszisa ott volt a keretben mindkét vb-címnél és mind a négy Eb-aranynál, Párizs után viszont befejezi. 

   Várható izgalmak és lehetőségek a férfi kosárlabda vb alatt

   Az első csoportkör során mindegyik kvartettben maradtak 100 százalékos válogatottak. Ez azért lényeges, mert a csapatok az egymás elleni eredményeket a második körre is magukkal hozzák, az ágrajz alapján pedig megvan rá az esély, hogy igazi nagyágyúk kerüljenek össze a negyeddöntőben. Papíron akár már ott is lehetőség van egy Szerbia-USA összecsapásra, ha ehhez hozzátesszük, hogy előbbi a szintén csoportgyőztes Dominikai Köztársasággal, utóbbi pedig azzal a Litvániával került most össze többek között, akik egészen jó formát mutattak. Kifejezetten izgalmasan alakulhat még a K csoport is, ahol Németország és Ausztrália között nagy csata várható a negyeddöntős pozícióért, de kíváncsian várjuk azt is, hogy a spanyolokkal, a lettekkel és a brazilokkal egy négyesben továbbra is jó formát mutatnak-e az előző körben legtöbb pontot dobó Kanadaiak.

   Fogadás a férfi kosárlabda-világbajnokságra  

   A bet365-nél ezúttal is elérhető a Kosárlabda korai kifizetés ajánlat, amelynek lényege, hogy amennyiben az általunk választott csapat 18 pontos előnyt szerez bármikor a meccs alatt, akkor a fogadásunkat egészben kifizetik, függetlenül a későbbi végeredménytől. Náluk a szokásos piacok mellett még a győztes konföderációra, de akár olyan érdekességekre is fogadhatunk, mint legtöbb összesített assziszt vagy a legtöbb összesített lepattanó. Amennyiben segítségedre van szükséged a bet365 eléréséhez, olvasd el a bet365 magyar verziójáról szóló cikkünket is. Nagyszerű szorzókat és opciókat viszont az Unibetnél is találunk, így akár itt is fogadhatunk a mérkőzésekre vagy a végső győztesre. Mindkét irodánál az USA a legesélyesebb jelenleg, a második helyen viszont már nem a spanyolok állnak, hanem az eddig remeklő kanadaiak, mégpedig Ausztráliát megelőzve, Spanyolország pedig csak a negyedik-ötödik helyen jön a sorban. 

   Ne hagyd ki a világ egyik legnagyobb sporteseményét!

   A férfi kosárlabda-világbajnokság továbbra is az egyik legrangosabb esemény a világon, így nem éri meg lemaradni a mérkőzésekről. Az ismert sztárok közül többen is saját hazájukért harcolnak a pályán, az izgalmas csörték pedig a sportfogadóknak is nagyszerű lehetőségeket kínálnak. 

   Alba Fehervar
   Atomeromu SE
   Zalakeramia
   Soproni KC
   Koermend
   OSE Lions
   Debreceni EAC
   Falco KC Szombathely
   Szolnoki Olaj
   Kecskemeti TE
   NKA Pecs
   Szedeak
   Falco KC Szombathely
   Szolnoki Olaj
   Kecskemeti TE
   Koermend
   OSE Lions
   NKA Pecs
   Debreceni EAC
   Zalakeramia
   Minden szorzó a Unibettől/tól van. A szorzók változhatnak. Utoljára frissítve 2024. márc. 1. 09:03.

   GYIK

   A torna Augusztus 25. és szeptember 10. között zajlik. 

   Igen, világeseményről lévén szó a fogadóirodáknál is nagyszerű lehetőségek adódnak erre.

   A fogadóirodák szerint az USA válogatottja rendelkezik a legjobb esélyekkel.